Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

Uljana repica 2014

(1/6) > >>

Sinisa Mirovic:
Vreme je da prikupimo izvestaje o stanju repice na terenu ,datumu cvetanja i biljaka koje se sa njom preplicu u cvetu kao i dnevnom prinosu sa iste kad bude pocela.

Sinisa Mirovic:
Koliko citam na drugim forumima polako se otvaraju cvetovi kod Voje Brstine u Novom Milosevu,da li cemo dobiti potvrdu od domacina .

Vojo Brstina:

--- Citat: Sinisa Mirovic  Mart 25, 2014, 21:03:34 ---Koliko citam na drugim forumima polako se otvaraju cvetovi kod Voje Brstine u Novom Milosevu,da li cemo dobiti potvrdu od domacina .

--- Kraj citata ---
Kolega Siniša,
Kod mene ima nešto malo repice kao i svake godine. U Novom Miloševu ima nas nešto preko 30 pčelara sa oko 1.400 košnica i većina naših pčelara na repicu redovno ide u goste van naše teritorije. Tako će sigurno biti i ove godine jer repice sigurno nema dovoljno ni za polovinu naših košnica.

Pre dva dana sam gledao na jednoj parceli repica je veličine tek oko 20 centimetara i po mojoj proceni neće početi još za petnaest dana.
Kod nas i suncokret uobičajeno kasni 7-8 dana za južnim Banatom..
Jutros smo imali 1 stepen i za malo nije bilo mraza. Mi smo za oko 2 stepena hladniji od Zrenjanina i to je verovatno uzrok uobičajenog kašnjenja vegetacije.


Kamo sreće da repice ima makar za domaće pčelare, ko bi od nas bio srećniji...

Pozdrav svima....

Sinisa Mirovic:
Onda Todor Popov nesto nije video dobro kad je napiso da je video po neki cvet repice .

Vojo Brstina:

--- Citat: Sinisa Mirovic  Mart 26, 2014, 06:57:09 ---Onda Todor Popov nesto nije video dobro kad je napiso da je video po neki cvet repice .


--- Kraj citata ---
Čovek je počeo da pčelari pre 4-5 godina, ja sam ga uveo u pčelarstvo a na sposovom forumu u drugoj godini svog pčelarenja pisao je kako je dobro medilo na našem terenu pre 15 godina.
U košnicama koje imaju 5-6 ramova on vidi dva puna nastavka pčela i spreman je svima da vrši predavanja i da da svaki mogući savet.
Još pre koju godinu dok nije ni jednu zajednicu samostalno zazimio meni je držao predavanja šta i kako treba da radim.. 

Možda nije gledao repicu u našem ataru. Ili možda zna za neku parcelu za koju ja ne znam i koju nisam obišao. Istina je da me neke manje parcele sa 5 ili 7 hektara repice ne interesuju jer su male i što se do njih bez traktora ne može doći i njih nisam obilazio. 
Ja imam oko 140 zajednica koliko ima i brat a imamo i drugara-komšija koji imaju po 100 i više košnica i veruj mi da ne znamo gde ćemo sa svojim pčelama.
U našem ataru sigurno nemamo repice koliko bi nam trebalo za ovoliki broj košnica.


Pozdrav svima....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju