Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

Unos u septembru

(1/3) > >>

Dzenan Goro:
Poštovani,kao početnik pitam starije iskusne pčelare da mi odgovore,da li je moguć unos nektara u mjesecu septemru?

Pčele rade ko lude od jutra do mraka ,unose nešto polena (odakle,neznam)dali išta mogu donijeti ili je u pitanju nešto drugo?

AcaLucic:

Dzenane i kod mene je slicna situacija.Donose zuti i crveni polen, verovatno sa nekog korova.Posto sam i ja pocetnik u ovom lepom poslu nadam se da ce nam neko od starijih kolega pojasniti situaciju.

Pozdrav iz Uba

Sinisa Mirovic:
Situaciju moze pojaniti samo vaga sve ostalo je nagadjanje .Ponekad pcele rade kao u bagremu traze pasu jer je leglo gladno ,a pase nema u izobilju pa jure ko lude .Desavalo se to i u sred leta da pcele rade ko lude,a vaga u minusu.
Da li ima pase ili ne dakle pokazuje vaga ,da donose donose koliko pojedu ,a koliko ostaje pokazace merenje  ja sam moju skinuo pre skoro mesec dana tako da nemam informacije .

Radisa Zdravkovic:
I ja sam skinuo vagu,ali je evidentno da bršljan
posle ovih kiša baš posećen od strane pčela.Bruji
ispod drveta oko kojeg je uvijen bršljan kao tromotorac  :D

Pozdrav iz Naupare kod Kruševca

Dragan Petrovic 34:
Pozdrav.
Kod mene u neku ruku slicna situacija.DB kosnica je puno zivlja od LR preko dana a predvece obe jednako.
Primetio sam da dolecu pcele sve sa nekim zutim flekama po telu.Bas su vidljive.
Jesu li to one pljackale neka ddrustva ili sta?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju