Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

Dnevni unos bagrema 2016.

<< < (2/7) > >>

Ivan Nikolic:
Ja juce obilazio i pregledao drustvak, masovno grade zvoncice bice rojenja! U plodistima se vidi mali unos nektara ali medista su suva. Pitanje je sta ce biti posle ovog zahladjenja da li ce preziveti bagrem.

Srdjan Savic:
Kod mene povucena nekoliko zvoncica i to najslabije drustvo. Jedan povucen na novoizgradjenom ramu sa medom.

aca peric:
Povučeni zvončići ne znači i sigurni rojev nagon.Pčele znaju često da povuku zvončiće pa onda ništa od zaleganja istih.Naravno ako ima zaleženih zvončića,to je već druga stvar,treba pratiti situaciju i reagovati adekvatno-ako se želi razrojavati sačekati da matičnjaci budu  zreli tj da je do izlazaka matica preostalo par sati,najduže 24 h.Nadajmo se stabilizaciji vremena i ipak kakvom takvom unosu sa bagrema,makar za njih da bude 10tak kg bagremovog meda i to  će biti dobro za ovakve vremenske prilike.

Rakovac Goran:


                     Колеге !  Шта би са вагама ?  Намештене јесу , избаждарене јесу па јавите где и за колико иду ових дана. Греота да смо џабе отварали ову тему .

Dragan Šošić:
Јуче + 1,6 кг (до 16:00, а онда се наоблачило и стале су).

 Данас на само 15 °С +0,6 кг.

Ипак је ово неочекивано после свега што се дешава. Чак је и данас око 15 часова замирисао багрем.

ПС

Вага нарано правилно постављена на друштво средње снаге (мој стриц мери унос, ја немам вагу - и не треба ми). Када мој стриц постави вагу, то је права мера. Људи углавном воле да лажу себе па "крну" вагу на најјаче, а оне слабије и средње умиру од глади* :). Изузетак би био да су сва друштва исте снаге и невероватно јака. Тако да говорим о "реалној ваги" а не оној за хваљење.



*Појилица је посећена цео дан и то говори о снажном ширењу легла. О овоме треба водити рачуна, ако су нека друштва била "танка" са храном.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju