Pčelinji proizvodi > Med

Kremasti med

(1/2) > >>

Anto Dankić:

Otkupljivači med od uljane repice tretiraju kao zadnje smeće i tako ga i plaćaju, da to ne mora biti tako evo prijedlog:

Dosta me ljudi pitalo kako se radi kremasti med. Dakle, med mora biti od uljane repice, probao sam i sa drugim ali ne ispadne dobar. Od repice bude skroz bijel i kremast kao svinjska mast. Prije svega med mora biti potpuno dekristaliziran, stavi se u posudu u kojoj je zgodno raditi mikserom (ja imam onaj veći mikser sa zdjelom što se sam vrti). naspete med i miksate oko 15 minuta na najvećoj brzini. Onda ga ostavite jedno 2 sata da odstoji i da izađe dobar dio mjehurića što su zaostali u medu onda ponovite postupak od 15 minuta kao i prvi puta. Prespete izrađeni med u teglice i u frižider. Za 1-2 dana u frižideru će se kristalizirati sa finom strukturom (svinjske masti). Kada pravite sljedeću turu stavite oko 4 kg dekristaliziranog meda od repice i 1 kg kremastog i to pomiješate (dovoljno je oko 5 minuta) mikserom. Opet sve u teglice i u frižider na stezanje. Vrlo je bitno da ne potrošite sav kremasti med iz frižidera već da vam ostane uvijek bar jedan (kao germa za kruh).


Šećer na kraju. Napravio sam jednu mješavinu sa cimetom kakaom i kremastim medom pa se dobije nešto poput Nutele, svi što su probali su oduševljeni (naročito djeca). Dakle sve isto kao i za pravljenje kremastog meda. U jedan kg dekristaliziranog meda staviti 100g Cejlonskog cimeta i 200g kakaa i to izraditi mikserom (možda prvo nekakvom ručnom mješalicom jer cimet i kakao jako praše ako se ide odmah metlicama miksera). Kada se dobro razmute cimet i kakao sa medom usuti 1 kg kremastog meda i staviti još 3 kg dekristaliziranog meda od repice. Mutiti to 5-10 minuta nasuti u teglice i u frižider na stezanje.


MLJAC!

Boris Salaj:

Recept (na engl.) za krem medhttps://drive.google.com/open?id=0B2LdeyfrbDIMZ1hMVmZtU25VWXM
ideje za dodavanje ukusa...


http://honeyb.ca/flavored-honeys/

zoran drpljanin:
Moze li suncokret tako da se odradi....

Boris Salaj:
treba probati...

zoran drpljanin:
Treba Borise, i kada bi kupce navikli na takav med, to bi olaksalo poslove oko dekristalizacije i ubedjivanja istih da je kristalisan med ispravan...Kada mi neko kaze useceren med ja se najezim i nemam volje da im objasnjavam....Ostalo neko uvrezeno misljenje u narodu o tom usecerenom medu, tj kristalisanom kao losem...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju