Zakonski propisi > Zakonska regulativa o pčelarstvu u Srbiji

Registracija kamiona

(1/2) > >>

milosmiladinovic:
Poštovani, može li mi neko pomoći oko registracije kamiona za pčelarstvo. Da li neko registrovao, koja je procedura, koje su povlastice???

Darko Aleksic:
I mene to interesuje ali izgleda da niko neodaje tajne zanata

Dragan Šošić:
Нема ту никаквих тајни заната. Постоји Закон о безбедности саобраћаја на путевима. Постоји Правилник о подели моторних и прикључних возила и техничким условима за возила у саобраћају на путевима.

Мислим да је Законом о безбедности саобраћаја (и сродним законима или правилницима који проистичу из ЗОБС) урећена преправка возила. Нађе се на интернету које куће су овлашћене од Агенције за безбедност саобраћаја и они вас упуте како то урадити. Најбоље је следити њихова упутства да се избегну додатни трошкови дораде неправилно одрађеног посла.

Најбоље је законе пратити на сајту Параграф јер уређују сајт правовремено и види се година последње измена закона.

ПС

Наравно да постоје и успутни проблеми. Ми смо прошле године регистровали возило Мерцедес Бенц 1420 за превоз пчела и то „на силу“. Начелник(ца), је издала упутство да се не могу регистровати специјална возила (откривено је да је неки лик мутио са специјалним возилом и уследила је противзаконита одлука оних који треба да бране закон). Џаба сам упозоравао службеницу у Обреновцу да је "укинула" могућност регистрације хиљада возила – она се супротно закону придржавала упутства „одозго“.

Већ смо требали да селимо и сваки дан је био драгоцен. После 3 дана натезања и губљења времена смо отишли у Љермонтову и то средили за 10 минута.

Иначе по закону о полицији сваки полицијски службеник је ДУЖАН да пријави неправилност или злоуботребу и руководилаца, што је у овом случају изостало (верујем да је то „тихо“ враћено у право и правно стање).

Darko Aleksic:
hvala na odgovoru
jedno pitanje
dali mi oyete reci sta vam je trebalo od papirologije
ja bih uzeo zastavicu turbo zatu
hvala unapred

Dragan Šošić:
Е то не могу...то је тајна :). Шалим се јер стварно немама појма шта је потребно. Нећете ми веровати да ја нисам ни погледао како је то изгледало иако је камион се време био код куће.

Све је син одрадио и ја сам морао да потписујем и да се појавим приликом регистрације јер сам власник. Сада више ни то: дао сам сину потпуно овлашћење и не ратујем са папирологијом и поступцима.

Да ми је познат бар неки детаљ, радо бих изашао у сусрет и рекао.

Иначе, ја сам само довезао камион (и платио га :) ) и више нисам ни сео у у њега (мислим да возим).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju