Pčelinja paša > Trenutne pašne (ne)prilike

Липа 2018

(1/9) > >>

Никола Маодуш:
У Новом Саду у самом граду (а и околним селима у низији) је процветала прва липа (ситнолисна).
Мало је поранила, али сад знамо да ће ускоро и ова редовна (сребрнолисна која ли је).
И на Фрушкој би могла да порани у односу на уобичајене године, да знате да планирате.

knez zlatko:
kakvo je stanje sa lipom na Fruskoj... oce li ?

zoran drpljanin:
Ne znam za F. Goru ali lipa koja je kod mene ranijih godina. cvetala 1. Juna je zavrsila sa cvetanjem. Luda godina.

pizurica aleksandar:
Bila bi dragocena informacija, ako iko zeli da je podeli sa nama, kakvo je stanje sa lipom na Fruskoj gori. Kod nas u gradu kasna lipa je u punom cvetu. Mirise ceo grad. Trenutne vremenske ne(prilike), a to su suv vazduh I dnevne temperature od oko 30 plus stepeni mislim da znatno ogranicavaju I lipu I pcele da naprave bilo kakv znacajniji rezultat. Mozda ako se obistine vremenske prognoze I za vikend malo ovlazi I padne temp. na oko 27 C nase vrednice dobiju par dana sanse da se bar ljudski najedu.
Pisem sve ovo jer nemam nikakvu info sta se na pojedinim lokacijama, a u zavisnosti od nadmorske visine na F gori desava. Tipujem da je u podnozju planine u kasnjenju za mojim gradom par pari dana I da se kasna lipa ovih sati otvara. No to ne mogu da tvrdim. Bio sam na terenu pretprosli vikend I ispeli se na vrh. Tamo kasna lipa koje I ima najvise prilicno kasni I prognoziram da bi mogla zamirisati tek za nedelju dana.
E sad kad bi bio neko ko ima malo vremena I dobre volje da sa nama podeli neko iskustvo sa terena bilo bi to jako lepo I pre svega kolegijalno. Neke nase kolege su sinoc trebale da sele. Ja cu koliko budem doznao, jar nisam sa njima u direktnom kontaktu podeliti to sa vama. Receno mi je da su I vagu postavili pa ako bude info za mene bice I za vas. Poz I medno :)

pizurica aleksandar:
Kolega rece luda godina I u paravu je za svako slovo I ludilu nikad kraja. U banatu nam nista ne ide na ruku. Ka d ne cveta nista prilike idealne. Kako se pojavi cvet temperature grunu u plus 30, nigde oblaka, a kamoli kisice da bar malo digne vlagu I ublazi temperaturni sok, vetar uvek u kombinaciji sa visokim temperaturama. Isao bih na Frusku goru, ali bojim se da se na ponovi prosla godina kad je u vreme najlepseg cveta temperatura isla I do 35 C I preklopila se sa suncokretom ... umalo I ja da ih vozam tamo vamo I nosim u kante da prezive. No isplatolo mi se, bar mi se cini sto sam kalkulisao I svaki dan gledao vremensku.... Sta raditi ove godine. Sam bog zna. Javljajte ljudi sta god da znate da bar ne ludujumeo ovako neinformisani ... :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju