Radovi na pčelinjaku > Radovi na pčelinjaku po godišnjim dobima

Dnevni izveštaj sa pčelinjaka

<< < (189/189)

Misko Savic:
Danas obisao pcelinjak, suncan dan sa jakim vetrom, ali pcele su masovno izletale i napadale dzanariku koja je u punom cvetu, kao i dren i trnjinu, drustva su krenula u razvoj sto se vidi po broju pcela na izletu. Pojilica je veoma posecena. Zbog jakog vetra otvorio sam samo dve kosnice da proverim kakvo je stanje sa leglom, i dosao do zakljucka da je u prethodnoj nedelji zbog hladnoce smanjeno zaleganje matice, cak sta vise mozda je i dan dva bilo prekida u zaleganju. Medno.

Vojo Brstina:
Пратио сам јуче пчеле на мртвој коприви, мислим да ове године она добро лучи нектар.
На све стране мртве коприве као никад пре.
Количина хране у кошници се нешто мало повећала, вероватно мало од мртве коприве и мало од ретког сирупа. Мада од ретког сирупа никада не буде повећање количине хране у кошници него убрзана потрошња залиха и нагло ширење легла.
Данас су и поред ветра ипак добро радиле. Вероватно су донеле полена више од дневне потрошње а меда имају. И те залихе треба полако да се топе и у легло претварају.
Јуче је влажност ваздуха у мом крају била испод 30% што је резултирало повећаном потребом за водом.

Поздрав драгим пријатељима...

sasa zivic:
Konačno će da zamedi

Zoran Akik:
Данас сам прегледао све кошнице, дижући збег. Урађен први третман против варое, прскањем са аеросолом НозеВара. После пада аеросола по сатоношама, чује се кратокотрајно брујање пчела. Сутра ћу погледати има ли која опала гамад. Битно је да средство није штетно за пчеле.

Сва друштва на број.  :D

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju