Ostale teme na forumu > Filmovi i literatura

Knjige o pčelarstvu

<< < (22/22)

Veljan Ilijevski:

--- Citat: Branislav Spasić  Januar 22, 2017, 20:37:06 ---Pozdrav svima. Evo moje prve poruke  :)
Da li možda neko zna gde mogu da kupim knjigu Praktično pčelarstvo od Todorovića? Pretpostavljam da nema nigde jer je staro izdanje ali reko' ipak da probam :D
Hvala unapred.

--- Kraj citata ---
Mozda ja mogu da Vam pomognem samo mi treba Vas email. Imam tu knjigu u pdf formatu.

Драган Нешковић:
Браниславе,
Ко пита, не скита. Имаш у овој теми линк са кога можеш скинути ову књигу:
http://www.kosnicevoja.rs/forum/index.php?topic=4.msg36024#msg36024
Одговор 1133, одлична књига, срећно читање.


Поздрав

Vladimir VasicBor:
Nedavno je izašla knjiga Živoijina Bogdanovića, pčelara iz sela Brestovac pokraj Negotina, pod naslovom "Pčelinji bukvar", a namenjena je korisnicima LR košnica. U ovom štivu je posebno interesantno poglavlje o "automatskom prihranjivanju" sa polunastavkom iz koga se nikad ne vrca med.

Naime, Živojin Bogdanović na svojih 250 LR košnica, primenjuje ovaj sistem "visokog rama", koji pčelama služi da obrazuju mednu kapu za prezimljavanje, a u rano proleće igra stimulativnu ulogu. Dakle, sa svega 10-15 kg meda, sa ovim polunastavkom može da se pregura čitav godišnji ciklus. Poenta je da se on samo premešta po pčelarskom kalendaru ispod ili iznad plodišnog LR nastavka. Posebno je interesantan način dvomatičnog pčelarenja, koji je on opisao u ovoj knjizi.

Topla preporuka za sve ljubitalje LR sistema. Knjiga je inspirativna da se nešto slično proba i sa Rodna Voja košnicama.

Milan D. Saric:
"Копајући" по тавану сеоске куће нађем књигу Практично пчеларство из 1976, да додам да ми је деда (бавио се пчечарством) умро пре 40 година. А ово је прва година како сам ја кренуо у пчеларске воде па ми ова књига дође као благослов од деде који је отишао деценију пре него што сам био и у плану.
Иначе као аутор књиге се води Војин Тодоровић, па ме занима да ли има много разлике у односу на каснија допуњена издања где се као аутор наводи и Душан?

Рајко Борић:
Прилажем сећање на професора Грозданића са детаљном листом његових дела.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju