Ostale teme na forumu > Apiterapija

Reakcija na ubod pčele

<< < (6/7) > >>

Stankovic Miodrag:
Moram da sacekam jos par dana pa kad odem na pcelinjak onda... Da vidim da ih divlje zveri nisu odnele... A i sad ce tacno 4 i po meseca od zadnjeg prihranjivanja pa da vidim dal su zive...

Ma nezgodno samo ako budes uhvacen...

Jano Supek:

--- Citat: Miroslav Jovanović  Januar 20, 2014, 13:54:08 --- Na prolece
krecem sa ubodima na
primer svaki drugi dan a
to iz razloga sto melaktovi
i zglobovi pocinju boleti
narocito od prosle zime.
- - - Zašto čekati proleće. Pčele već opšte sa prirodom svakodnevno. Nije loše povremeno dobiti po neki ubod. Ja uzmem pincetu i polako uhvatim pčelu pa na bolno mesto. Obično na kuk i  kičmu. Terapiju sam predlagao i svojoj komsinici ali ... Hehehe, malo je nezgodno to raditi oko kukova i kolena...

--- Kraj citata ---
Zašto nezgodno, pa treba se pomagati ;)

Dušan Tanaskovic:
Dragi ljubitelji pcela, čitam vašu iskustva na ovu temu, s razlogom jer se i meni danas desilo nešto što iskreno nisam uopšte očekivao i što me je malo da kažem nateralo na razmišljanje. Dobio sam danas dva uboda u vrat, skoro na isto mesto ispod brade u razmaku od 10ak minuta. Odmah nakon drugog uboda kreće neki svrab, prvo po ruci a u roku od pola minuta i po leđima, nogama tj celom telu. Osetih neku vatru u licu koje je baš pocrveni kao i ruke, grudi i stomak, kao da me je sunce izgorelo. Počela da me hvata neka jeza. Prošlo me to nakon sat-sat ipo ali me zena nagovorio da odem kod doktora i dadoše mi 2 injekcije.  Do prošle godine me nije ujela pcela 30 godina. Prošle godine sam dobio par uboda po vratu i nogama ali nista nije bilo strasno. Ove godine sam imao u prst na ruci i za očni kapak i tad mi se bilo malo oko zatvorilo. Ali ovo danas je bilo bas drugačije. Da stvar bude zanimljivih nemam otok ni sad.

Vojo Brstina:
Кажу да када прође више од пола сата након убода организам се навикава и да после тога може доћи само до побољшања стања.

По нека пчела има заиста јак отров и другачији од осталих пчела па то доводи до различите реакције организма док се после тога све дешава сасвим нормално после убода других пчела.

Моја супруга је тако пре 7-8 година имала један убод пчеле да је сва била утрнула по лицу и каже води ме доктору ово није као остали убоди пчела и одведем је у амбуланту али пошто није имала књижицу код себе оставим је ту и кажем медицинској сестри сад у ја брзо да донесем њену здравствену књижицу а то је већ прошло скоро пола сата па ако јој не буде лошије још десетак минута не требају инекције против алергије, све ће то прои без проблема.
Чим сам отишао они су је избушили инекцијама, онако за сваки случај, по службеној дужности и када сам се вратио са књижицом сав разочаран кажем жени , ето видиш како си сад прошла а могло је проћи без свега овог.

Рекли су јој још да не сме да ради више са пчелама,   :D :D :D   љуби их мајка...  :D :D :D

Наравно након што се мало ослободила након десетак дана кренули смо поново на пчелињак, кренули су убоди, један по један па и више али никада више никаквих проблема.
Свих ових година нормално радимо и не обраћамо много пажњу на убоде пчела. И данас сам примио 5-6-7 боцки  :D , откуд знам тачно колико а и супруга мало по прстима, кажем јој добро је , бесплатне инјекције против реуме.  :D
Пчеле раде свој посао ми наш и идемо даље, колико их пригњечимо још мало убода и добијемо..  :D

Можда неком помогне ово наше искуство а свима бих препоручио да ако није ништа страшно да оду на време до амбуланте и да чекају испред амбуланте, да ћуте, трпе и да чекају док не прође тај период "посебног стања". :D Ту у дому здрава ипак је сигурније и у случају потребе доктори су ту да реше проблем.

Поздрав драгим пријатељима...

Поздрав драгим пријатељима...     

Dragan Šošić:

--- Citat: Dušan Tanaskovic  April 20, 2023, 22:31:43 ---Dragi ljubitelji pcela, čitam vašu iskustva na ovu temu, s razlogom jer se i meni danas desilo nešto što iskreno nisam uopšte očekivao i što me je malo da kažem nateralo na razmišljanje. Dobio sam danas dva uboda u vrat, skoro na isto mesto ispod brade u razmaku od 10ak minuta. Odmah nakon drugog uboda kreće neki svrab, prvo po ruci a u roku od pola minuta i po leđima, nogama tj celom telu. Osetih neku vatru u licu koje je baš pocrveni kao i ruke, grudi i stomak, kao da me je sunce izgorelo. Počela da me hvata neka jeza. Prošlo me to nakon sat-sat ipo ali me zena nagovorio da odem kod doktora i dadoše mi 2 injekcije.  Do prošle godine me nije ujela pcela 30 godina. Prošle godine sam dobio par uboda po vratu i nogama ali nista nije bilo strasno. Ove godine sam imao u prst na ruci i za očni kapak i tad mi se bilo malo oko zatvorilo. Ali ovo danas je bilo bas drugačije. Da stvar bude zanimljivih nemam otok ni sad.

--- Kraj citata ---

Не треба заборавити да је време „прскања“ воћа...тачније тровање свега и свачега. Па када два отрова доспеју у крвоток ето проблема.

Иначе, реакција није за потцењивање, али увек треба сачувати присебност и не бојати се. Када се човек плаши, додају се и отрови из сопственог тела, на оне који су ушли споља.


ПС

Док нисам почео да пратим пољопривредни форум, нисам ни знао колико се трује. Погледате тему о воћу која вас занима...сви дају неке спискове „мешавина“ отрова којим трују воће. Па потом пшеница – рокај. Репица – рокај. И тако без краја.

Мишеви...рокај тоне јаких отрова. После се чуде што има све више глодара. Па потровали су и све њихове природне непријатеље: лисице, сове и остало.

Погледам једну занимљивост о кајсији и каже човек да ухолажа уђе у кајсију, тамо где се коштица распукла. Не прави штету, али је ружно???...и шта да се ради – рооокај отровом, да потрују нечију децу.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju