Savez Pčelarskih Organizacija Srbije > Aktivnosti Spos-a

Forum SPOSa

<< < (198/198)

dusan lazic:
Vojo, zašto ne radi SPOS-ov forum?
Daj vidi, šta se to tamo dešava!?

Vojo Brstina:
Кажу да је оборен.
Оборен је он одавно у болничку постељу као и целокупно наше пчеларство мада је било болесно и пре формирања спос форума.
Таман сам поверовао да ће оздравити и стати на своје ноге али су ме брзо у томе разуверили уредници тог форума, часопис српски челар као и готово целокупно руководство споса.
Живели смо у неком болесном времену у коме су наше пчеларство водили људи који су били послушнуци тадашње политичке и болесне врхушке.
У свим пчеларским удружењима управљали су партијски послушнуци као и редакција часописа и комплетно руководство СПОСа.

Још од 1953 године политичко руководство се определило за ширење америчких кошница  које баш и нису најприхватљивије та наше поднебље и та нашу расу пчела и поред тога што се кошница Конгресовка показала боља од ЛР политичке миљенице прозападне комунистичке партије.
Официри и партијски подобни пчелари који су руководили у пчеларским удружењима ширили су те њихове кошнице.
Пошто је конгресовка долазила из времена краљевине то и није било популарно да се о њој пише.
Сада када се та неприфитабилна ЛР техника проширила и када имамо мноштво пчелара који је користе а који имају велике интересе у продаји ројева, као и мноштво произвођача погача, кошница и разне опреме везане за ту технику рада врло је тешко било шта ту да се мења.
Разни лобии учествују у одржавању те неекономичне или слабоекономичне технологије пчеларења којој није циљ општи напредак и препород нашег пчеларства него имају неке своје интересе.
И тако данас имамо ЛР уредништво на спос форуму  као и екипу којој је циљ заустављање свих домаћих пчеларских решења као и препорода у српском пчеларству.
Часопис и редакција часописа је и даље у рукама недовољно стручних људи а руководство  Спос-а уместо да бави могућностима увећања производње за неколико пута они се баве пласманом минималних количина меда који пчелари производе. Свакако да је и то добро јер се продаја меда поправила на опште задовољство пчелара али приоритет је требао бити нешто друго.
Поздрав драгим пријатељима...

Vojo Brstina:
Да, да... Само тетки да однесем лек...А мало и...

Сеча... :D :D :D


А шта је ово Грујо?  :) :) :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju