Košnice Voja

Pčelinji proizvodi => Med => Temu započeo: Milic Vukic Mart 21, 2011, 17:50:28

Naslov: CENE MEDA
Poruka od: Milic Vukic Mart 21, 2011, 17:50:28
         Smatram da je dobro da razmenjujemo informacije o cenama meda, kako bi bili u situaciji da reagujemo na tržišna kretanja.
         Kolko ja imam informacije trenutno se na veliko mogu postići sledeće cene:

         1. Bagremov med  3,15 eura 
         2. Suncokretov med od  2,2 - 2,3 evra
         3. Livadski med  oko 2,7 evra
 
         Prema procenama ozbiljnih ekonomskih analitičara, očekuje se rast cena meda u narednom periodu, kao deo koji u principu prati rast cena hrane i kod nas i u svetu.
         Nije teško zaključiti da dolazi period kad, na jednoj strani možemo očekivati dobre dane za pčelare i na drugoj kad pčelari moraju biti sposobni da procenjuju kretanja cena meda na tržištu, kako bi odabrali pravi momenat za prodaju proizvoda svojih pčela.

       
         
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Djordjevic Predrag Mart 21, 2011, 19:46:23
Mozemo li znati kome se obratiti za te cene?
Ali ne nekom otkupljivacu koji ce mozda nekada platiti.
Tema koju je Milic otvorio vredi, trebala bi da nam kaze kome se moze verovati sto se otkupa tice...
Postoji mali milion "otkupljivaca" koji UZIMAJU med, a sto se tice placanja... mrka kapa...
Lepo  bi bilo da se zna ko kako radi... mislim da bi to pomoglo da svi koji se bave proizvodnjom naravno i otkupom meda nadju svoje mesto...
Mozda gresim...ali ipak treba znati u koga se moze imati poverenje...
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Milic Vukic Mart 22, 2011, 17:20:32
        Drage moje kolege,
        Verovali ili ne med je u ovom trenutku, a biće i u narednom periodu jedan od natraženijih proivoda za izvoz. Od kada je izvoz krenuo, ja nemam podataka da je neko od ozbiljnih firmi koje otupljuju med za izvoz i koje imaju izvozne dozvole, ostao dužan pčelarima odnosno da nije platio preuzeti med.
      Prošle godine firma "Cmana" iz Krnjeva je plaćala preuzeti med u roku od tri dana nakon preuzimanja i svi pčelari iz mog kraja koji su predali med ovoj firmi kažu da je ovaj rok zaista poštovan. Firma "Agardi" iz Subotice ima nešto duže rokove plaćanja (oko 30 dana) ali ih poštuje. Neki užički pčelari, zbog raniji priča i iskustava, nisu imali poverenja da firmi "Biodvig" daju med dok prvo ne uplate ugovoreni med. Tako se i desilo plaćeno je 90% pred isporuku a ostatak nakon isporuke. Niko nije ostao da ne naplati svoj med. Užički pčelari nisu radili sa drugim velikim firmama koje imaju izvozne dozvole što ne znači da i one ne poštuju dogovorene obaveze.
      Morate biti svesni da je stupanjem na snagu sporazima o SSP  sa EU otvoren prostora za bescarinski izvoz našeg meda u zemlje članice EU, te da su firme odreagovale na tu šansu tako što je više njih dobilo izvozne dozvole i ušlo u izvozne poslove sa inostranim kupcima meda.
      U toj priči svi moramo da se uozbiljimo:
1.   Pčelari moraju da na tržište nude mad vrhunskog kvaliteta (pre svega bez prisustva antibiotika)
2.   Izvoznici meda mora da pčelarima nude maksimalne uslove po pitanju uslova preuzimanja i plaćanja meda. Tj. da ambalažu dostavljaju "na noge" pčelaru, da med preuzimaju direktno od kuće pčelara i da preuzeti med plaćaju u najkraćem roku, najbolje odmah po preuzimanju.
3.  Da pčelarima nude unapred, opremu repromaterijal, košnice, rojeve i drugo sa obavezom da im pčelari to "plate" medom.
     Verovali vi meni ili ne, to će se i desiti jer konkurencija radi svoje, potražnja za medom je veća od ponude i mnogi će učiniti sve da se domognu većeg dela medenog "kolača" u Srbiji.
     Tako je sa malinom, tako je sa suvom šljivom, tako može da bude sa mesom. pšenicom, kukuruzom i mnogim drugim proizvodima
      Ovo jesu neuporedivo bolji uslovi za nas pčelare po pitanju plasmana meda u odnosu na prethodna vremena, ali ih nije niti ih može doneti ni jedan pojedinac ma koliko uticajan, vredan, radan ili energičan bio. Tržišni zakoni su iznad toga.
 
     I da znate nisam ja nikakav proprok, ja samo ponešto znam o ekonomskim zakonitostima. Živi bili pa videli.

PS. Trenutno firma "Cmana" otkupljuje bagremov med po 320 dinara sa rokom plaćanja 3 dana. Tu ponudu na mobilni dobili su, koliko ja znam, svi predsednici društava pčelara a objavljena je i na forumu SPOS-a. Koga interesuje treba da kontaktira pomenutu firmu.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: zdravko.reljic Mart 23, 2011, 20:28:54
Kod nas nema otkupa meda na veliko a na kg je 12 km ili 6 evrića a kantu od 25 kg dam za 250 km ili oko125 evrića , ja nemam problema za prodaju , prosle sedmice sam prodao zadnjih  par kila proslogodisnjeg meda i nista do novoga vrcanja
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Zika Stojanovic April 16, 2011, 08:02:22
Koliko je meni poznato danas se uglavnom ugovara otkup meda na veliko: bagrem 320 din, livada 220 i suncokret 200 din. Međutim juče sam dobio reklamni materijal iz Metroa gde je bagremov med u maloprodaji samo 282,95 din. Znači da je maloprodajna cena niža od otkupne za 13%.
Kako je to moguće samo otkupljivači i Metro znaju!  ???
A možda znamo i mi pčelari!  ;)
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: sirka pavel April 16, 2011, 14:41:48
Istini za volju,koliko vidim radi se o težini od 740g.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Vojko Aleksic April 16, 2011, 15:51:32
Када се наш мед прочује у иностранству, ето нама шансе да га туристима у нашој земљи продајемо, на мало, по "приастојним" ценама, које ће сигурно бити веће од наших, а мење од њихових.  ;)

Поздрав
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Milic Vukic April 18, 2011, 22:30:06
     Приликом посете Италији, где је учествовала и група ужичких пчелара, речено је да фирма коју су посетили ове године жели да купи из Србије 3 хиљаде тонба багремовог меда. Буквално су рекли ако можете да обезбедите првокласни багремов мед (светло прозиран скоро безбојан са благом зеленкастом нијансом), цена уопште није проблем. У неофицијелном разговору су рекли да то може бити значајно више од 3,2 евра за пчелара, наравно одговарајући део за извозну фирму из Србије и остале трошкове.
     Дакле за одговарајући квалитет се може постићи и екстра цена. И моја процена о 3,5 евра за багремов мед уопште није била претерана.
     Да чудо буде веће траже баш онакав мед какав је у средствима информисања представљен као мед за који се по самом изгледу може тврдити да је у најмању руку врло сумљив (хоће рећи врло вероватно фалсификат).
     На сву срећу у Европи постоје зналци који знају шта је врхунски сортни багремов мед и постоје лабораторије које то са сигурношћу могу да утврде и потврде.
     Такође, на основу утисака и најава из италије очекује се да ће и остале врсте меда на неки начин пратити пораст цене багремовог меда, што значи да ће бити знатно веће од садашњих 2 -2,3 еура.
     Ако багрем ове године замеди уз одговарајућу пажњу пчелара (да изврца чист багремов мед) што за праве зналце није неки проблем, ето нам могућности да извеземо све количине таквог меда по изузетно повољној цени.
      Поздрав.
     
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: dejan kostadinovic Avgust 18, 2015, 22:40:13
Neke informacije o otkupu meda,korektnosti u pogledu cena
i postivanju rokova isplate kao i preporuke kome prodati med
bile bi od koristi nama koji prvi put prodajemo "naveliko".
Sigurno ima razlicitih iskustava na ovu temu,valjalo bi ih cuti.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Sinisa Mirovic Septembar 01, 2015, 12:52:39
Upravo  mi je stigo SMS da Cmana obustavila otkup bagremovog meda do daljnjega zbog stalnog pada cene i ne zainteresovanosti za ovaj koji su vec otkupili.
Timomed,sa kojima sam razgovarao juce takodje ne otkupljuje med vise.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: SasaRadovanovic1977 Septembar 01, 2015, 17:44:39
Ja sam pre dva dana uzeo burad od Mirica za suncokretov med i sve je bilo uredu.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Sinisa Mirovic Septembar 01, 2015, 17:46:19
Medino kao sto rekoh i dalje otkupljuje ostale medove osim bagrema jer je konstantan pad cene na svetskom trzistu.
Mada ocekujem stabilizaciju i rast kad se umesa IO SPOSa ha ha ha .
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Sinisa Mirovic Septembar 13, 2015, 09:50:35
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/590154/Srpski-pcelari-se-okupili-u-Jagodini
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Željko Jovanović Oktobar 31, 2015, 08:16:32
 Zanimljiv irvešraj usda,
www.ams.usda.gov/mnreports/fvmhoney.pdf
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Драган Нешковић Oktobar 31, 2015, 21:15:12
Шта је занимљиво у том извештају?
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Željko Jovanović Oktobar 31, 2015, 23:02:45
 Recimo datum obrade. cene зa određeni period, naše okruženje u organskoj proizvodnji itd
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 21, 2016, 10:38:20



                   Продаје ли неко мед , који и по којој цени ?  Лично немам за продају али ме занима каква је ситуација на тржишту.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 23, 2016, 08:02:51





                         Изгледа да нико не продаје па да преформулишем питање . Купује ли ико мед , који и по којој цени ?  Ваљда ће сада бити неког одговора.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Goran ilic Jun 23, 2016, 08:14:24
Prodaju svi,samo cuteeeee.....
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 23, 2016, 08:37:45





                     Видим имењаче да ћуте као да је у питању војна тајна. Ти си ево проговорио али тајну ни ти не откриваш. Омерта изгледа и даље важи.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Никола Маодуш Jun 23, 2016, 15:02:40
Не видим разлог да се цене крију. Ионако сви гледају једни од других на разне начине да виде цену (што и није неки проблем да се сазна).
Ја сам прошле године продавао теглу меда од 720 ml односно 1 kg меда по 650 динара. Да будем искрен, по мом мишљењу то је јако ниска цена али морао сам мало да се рекламирам. С обзиром да знам шта је све потребно за успешно медобрање и колико сам се нарадио око пчела и како радим са пчелама (третмани и све остало), ове године не дам теглу испод 800 или 850 динара, али то остаје да се види.
Не правим разлику у цени између сорти меда пошто је сваки мед подједнако добар, а и све је то полифлорни мед (бар код мене). Е сад, цена меда са додацима (мед у саћу) ће бити већа, око 1000 динара. Имам у плану да почнем и са другим производима, али о том потом. Ја стојим иза квалитета својих производа, па сад ко воли нек изволи.
Мислим да ће се сви сложити да је цена меда у окружењу и већа што је сасвим нормално, а код нас претерано ниска. Само смо ми Срби будале и не ценимо ништа своје. Мислим да би код нас малопродајна цена требала бити минимално 8 € по килограму, као у Грчкој.

Е сад... да видимо колико нисам у праву...  и колика сам будала што јавно причам о неким шкакљивим темама... :)
Поздрав свима.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Ratko Zlatkovic Jun 23, 2016, 16:30:19
Kolega Nikola kada bi se med trazio kao cigarete onda bi med bio 3000 din. kg mionimum ,mi smo najmanji potrosaci meda,otkupljivaca sigurnih nema,a nema ni trzista i to malo trzista sto ga ima je pomesano sa kukuruznim sirupima,pola med-pola secer,ne zelim nikoga da hvalim i kudim,ali u nasim turistickim centrima,banjama,planinama je ogroman procenat laznog meda ,katastrofalno puno laznog meda... na neki nacin to je i preseklo da pored posla i obaveza zapcelarim posle 15 god. zelje  ... , ako pogledamo ovu godinu retko ko je uspeo da izvrca i malo od bagrema,ali opet cena niska ,zato sto je prosle godine bagrema bilo rekordno,jos jedna velika stvar je da kvalitet i pravi med 90% ljudi ne moze da prepozna,jede secer i ko zna sta... ,ja pcelarim za sebe i porodicu ja kg tj. teglu bagrema ne dam ispod 1000din. ,zao mi je sto moram da kazem ali ziveti od pcelarstva danas znaci ziveti od svih proizvoda,a med je na zadnjoj lestvici posle mleci,polena,otrova,perge,propolisa,voska... , i ziveti od svega toga znaciti da ste veliki profesionalac u pcelarstvu...
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: sasa zivic Jun 23, 2016, 16:47:55
Da prodajemo kavurmu, čvarke i švarglu to bi išlo kao alva. Kod nas je izostala kampanja od strane države koja bi govorila u prilog tezi da je med koristan i zdrav. Nešto slično kao kampanja protiv duvana. Predlagao sam pre par godina Predsedniku SPOS da pokuša u kontaktima sa državnim vrhom inicira upravo to a ne izvoz jer mi i nemamo med za izvoz. Uzgred, negde sam pročitao da kada bi svaki naš stanovnik jeo dnevno jednu kafenu lašičicu mewda celokupna proizvodnja meda bi nam trajala 32 meseca a posle toga bi uvozili. Nije me shvatio ozbiljno. Troškove te i takve kampanje bi snosila država a efekat bi se lako i brzo video jer bi se odrazio na zdravcstveno stanje celokupne nacije, manje tropkove u zdravstvu i sl. ali badava... Ovako, godinama priča kako je on doprineo izvozu meda (kojeg izvoza nekoliko uzadnjih godoina nema) i visokoj ceni a da je sada neko drugi kriv što meda trenutno nema i što sde cena srozala. O tome da ništa pod milim bogom nije učinio da iskoreni falsifikate meda nema mesta za priču.
Nemam med za proidaju ali kada ga budem imao ako ga ikada budem imao neću ga prodavati ispod cene pa taman ga ne prodao. Taj neko uvek može da ode teglu sa natpisom "med" u Interexu, Amanu, maxiju po ceni od 399 dinara i da uživa. Ne mora meni da objašnjava šta je skupo.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Goran ilic Jun 23, 2016, 17:35:58
Prodaju svi,samo cuteeeee.....





                     Видим имењаче да ћуте као да је у питању војна тајна. Ти си ево проговорио али тајну ни ти не откриваш. Омерта изгледа и даље важи.
Nemam razloga da bilo sta krijem,ja sam jos uvek mlad u svetu pcelarstva....jutros sam zurio pa nisam stigao detaljnije pisati....
Ja med na teglu (1kg) sam prodavao prosle godine za 800 din (bagrem i livadu) dok Sumski (crni) za 1000,ove godine sam med u sacu prodao po 1000 dina bagrem po 800....
Bagrem na veliko (oko 250kg) prodao bih po 4 e samo kad bi naisao kupac....
Pozdrav za sve....
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 23, 2016, 20:28:00



                   Мед сам продавао прошле године по цени од 800.динара. Готово сви који су га купили први пут вратили су се и куповали поново. Цену нисам мењао пре свега из принципа. Ако морам да га дам јефтиније радије ћу да га поклоним некоме ко ми је драг или некоме ко нема пара а зна да цени туђ рад него да га продајем по понижавајуће ниској цени.
                   Ове године нисам врцао па немам ни за продају. Почетком јула ћу изврцати нешто мало за кућу што се каже.
                   Иначе , не слажем се да тржишта нема. Има га али је свесно  дириговано и намерно направљено хаотичним.  Кривицу за такво стање понајвише сносе сами пчелари. Неколико правих разлога је навео колега Саша Живић у свом данашњем јављању. Ја бих само додао да спрега неколицине  такозваних " представника " пчеларских организација у спрези са пар великих откупљивача паразитира и уништава српско пчеларство. Већина пчелара на то " рајетински "  пристаје , ћути и трпи и гунђа себи у брк. Док пси лају каравани пролазе , док пчелари раде бумбари се сладе. Жао ми је што је жалосно али истинито.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Никола Маодуш Jun 24, 2016, 08:04:37
Колега Ратко, мислим да би 3000 било мало много..., али слажем се са тобом. Позната ми је ситуација са фалсификатима па сам због тога и одлучио сам да се бавим пчеларством. У овој држави се мало коме може веровати... Па велики откупљивачи којима сви мали пчелари продају свој мед су други који брљају и муте воду. Један број пчелара је број један у томе, али то за мене нису пчелари.
С обзиром да ове године багрема није било, они који имају залихе ће подићи цену, а не обарати је, јер је то прилика коју су чекали... Бар мени логика тако каже...
Багрема нисам имао ове године, али сам изврцао једно 15 килограма багремца за сопствене потребе. Један део багремца сам оставио али и то ћу изврцати са липом (надам се да ће бити нешто).
Оно што кажу Колеге Раковац и Живић, радије га поклоним некоме ко зна да цени него да га продајем испод цене... У крајњем случају... велике су наше способности да га потрошимо. :) ;)
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jul 04, 2016, 14:56:11





                   Малочас на једном другом форуму прочитах да је цена меда на велико коју Медино тренутно плаћа за липу 2. - евра а за сунцокрет 1,5 - евра. Тек толико да се види и зна коме је мед сладак .
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Goran ilic Jul 04, 2016, 21:23:34
Moze Medino da nudi sta hoce....neznam samo ko ce im prodati med po toj ceni????
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Anto Dankić Jul 05, 2016, 07:38:51
Ja svoj med prodajem za 40kn po tegli (650 SRD), malu teglicu meda sa polenom i propolisom po 35kn (570 SRD) i opet slabo ide, kolega je prodavao med čak i po 35Kn po teglici ali slabo mu je išlo. Trenutno imam bačvu od 300kg repice i veletrgovci mi nude 2€ po kg - sramotno malo. Pokušao sam od repicinog meda napraviti krematski bijeli med i već 2 mjeseca mi se dobro drži. Ljudi jednostavno nemaju naviku i kulturu konzumiranja meda :(
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Никола Маодуш Jul 05, 2016, 09:01:05
Безобразлук.
Па за те паре се не исплати купити шећер на велико и кувати шећерни сируп па продавати а камо ли им дати високо квалитетан мед који ће они свакако да разреде са ко зна чим.
Ако би се могли договорити директно са продавцима здраве хране у неком већем месту то би могло помоћи доста.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Maj 15, 2019, 08:55:44



               Обзиром на ситуацију са багремовом пашом ове године постављам питање и себи а и свим колегама :


               " КОЛИКА БИ БИЛА РЕАЛНА ЦЕНА БАГРЕМОВОГ МЕДА ОВЕ ГОДИНЕ "?
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: zoran drpljanin Maj 15, 2019, 09:16:48
Majkane, obzirom na sezonu, trud i muku. Rekorderi ce imati 10 kg po drustvu, cena bagremovog meda od 1 000 din. je optimalna. Jedno mi nije jasno , niti ce ikada, banje, turisticka mesta prepuni bagremovog meda. Imam kuci teglu takvog, kupljenog u Soko Banji pre dve godine, boja , ukus kazu bagrem ali nije kristalisao , nije cak ni gustinu promenio, kako je kupljen. Imam par redovnih musterija koji kupuju bagrem, kada sam im rekao ako budem ista imao , da to nece biti ispod 1 000 din. kad nisu umrli. Bice repice po 600 pa neka kupuju. Ima doduse onog po radnjama , svih vrsta po 400 .
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Nebojša Pešić Maj 15, 2019, 15:35:26
Зоране, добро си описао. Поједини продавци "меда ", су запажени као чести и значајни купци фруктозног сирупа, који изгледа скоро као Хомољски багремов мед "скоро безбојан". Чудим се како ми већ годинама имамо мале приносе (да ли можда нисмо добро овладали техникама пчеларења), док неки разбијају са приносима и продајом меда по повољним ценама 😶 !
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Misko Savic Maj 15, 2019, 16:31:51
Pozdrav kolege,
Realna cena meda kod mene je ova bio on bagremov ili livadski i tako je svake godine, pa kome odgovara nek izvoli. Sve dok mi sami nw pocnemo da cenimo svoju muku i rad, nece ni drugi. Veliki pozdrav za sve kolege, medno.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: zoran drpljanin Maj 15, 2019, 16:33:05
Taman tako majkane, ali neka nas u neznanju , sa malim kolicinama pravog meda.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Septembar 01, 2020, 10:23:51

Колеге каква је ситуација сада са ценама на велико и на мало ?
Колико чујем ситуација је различита од места до места. Јутрос сам послао у једну приватну лекарску ординацију на пробу узорке багрема , липе и мешавину ливаде и медљике. Рекао сам им исту цену од 1.000 динара за сваку од понуђених опција. Били су мало изненађени што овај задњи није скупљи. Очигледно је да знају шта је квалитет.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: dusan lazic Septembar 01, 2020, 12:22:43
Na pijacu ne idem.
Moj godišnji kapacitet je od 600 - 1000kg.
Toliko uspem i da prodam na kućnom pragu (sinovi prodaju dosta u svojim firmama...)
Bagrem 1000din
Suncokret pomešan sa lipom 800din
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 14, 2021, 09:38:18



На видиковачкој пијаци цена багремовог меда од викенда је 1.100,00 динара. Како је на другим местима ?
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 17, 2021, 11:15:51






На видиковачкој пијаци цена багремовог меда од викенда је 1.100,00 динара. Како је на другим местима ?


Надам се да још неко има намеру да продаје мед на мало током ове године ! ! !


Јуче сам поразговарао са неколико својих сталних муштерија о повећању цене од прошле године. Желео сам да чујем и њихово мишљење . Сложили су се да се цена мора увећати јер је све остало поскупело. Учестали текстови у штампи о фалсификованом меду у продаји и о реалној цени правог меда дају своје резултате. Саме муштерије су ми предложиле по којој би новој већој цени наставили да купују мед од мене. Пријатно изненађење.


И даље очекујем да чујем како је на другим местима.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 08, 2022, 12:54:11



Можемо ли да се овде договоримо колика би била цена багрема на мало - на теглу ове године ?
СПОС је дао препоруку ( необавезујућу наравно ) о најнижој малопродајној цени и одредио је на 1.200 , 00 динара. Но , ко слуша СПОС ?
Ја лично се са мојим редовним купцима сваке године консултујем о цени тако да она буде њима прихватљива а мени исплатива. За сутра имамо разговор по том питању па видећемо ?
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Zoran Vučković Jun 08, 2022, 13:33:15

Прошле године сам први пут почео да продајем мед и продао неколико тегли по цени од 800 динара. На неки начин желећи и да стекнем купце.
Ове године сам део меда помешао са соком од зове и оставио 12 тегли за кућу. За сваки месец по теглу  ;D. Неколико тегли сам оставио за поклоне пријатељима и родбини.
Остало је петнаестак тегли за продају и цена по којој ћу продавати је 1000 динара.
Уколико добијем од пчела и августовски мед њега ћу можда продавати по 1100 динара.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Dejan Damnjanovic Jun 08, 2022, 16:58:10
Ja sam vec formirao cenu na 1200i naravno nikakve nema veze spos sa tim.Nisi to neke velike kolicine ali vecsam 70% prodao med po toj ceni!
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 29, 2022, 08:18:49



Јуче сам посредовао у продаји багремовог меда на велико. Купац наш пријатељ са овог форума а продавац колега из Велике Плане који је свој камион са АЖ кошницама поставио у близини мог радовањског пчелињака. Око цене коју су уговарали се наравно нисам мешао . Њихов договор је да се за 150 килограма багремовог меда плати по 800,00 динара по килограму.
По мом мишљењу цена је реална. Иначе ја сам мој багремов мед на мало - на теглу почео да продајем по цени од 1400,00 динара.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: slavoljub_simic Jun 29, 2022, 12:32:07
Ja trenutno dajem na 1000 jer nije čist bagren jer su mi košnice na goču i tamo je bagrem dosta kasnio pa nisam hteo da odvajam jer nema potrebe. kome se sviđa neka kupi kome se ne sviđa nemora da kupuje. Ali uskoro ide cena na 1200. pozdrav.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Misko Savic Jun 29, 2022, 13:06:48
Поштоване колеге свако од нас зна шта продаје па према томе и формира цену. Ја конкретно багрем продајем по 15еура, и продао сам више од пола изврцаног, мада та ће цена бити и за ливаду сигурно не испод те цене.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 30, 2022, 08:23:16



Мишко познато ми је да су код вас цене одувек биле јаче за око 30 % него овде код нас. Познајем једног јаког пчелара из Плане који мед годинама уназад пласира доле преко Албанца који недељно свраћа код њега и узима по канту - две . Ранијих година је цена таквог меда , практично на велико између њих била 10 еура. Не знам како је ове године али испод те цене сигурно није. Људи се сналазе на разне начине како ко зна и уме.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Misko Savic Jun 30, 2022, 08:44:05
Колега Горане ја конкретно са њима немам никакву сарадњу нити њима продајем, већ нашим људима овде.и надам се да сте разумели шта сам рекао у предходној поруци.све сам то надовезао на вашу поруку да ћете мед продавати по 1400 дин. Реално и онда тачно знам шта радите и шта продајете и ценим што цените свој рад и муку.
А верујте да има доста тих који доносе мед овде и продају по 5-6 еура, народ ко народ залети се на цену не знајући шта купује, па се опет врати код мене и после му није скупо код мене, поздрав за све колеге.
,
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 30, 2022, 11:06:21



Разумео сам ја Мишко јако добро твоју поруку. Уз пут изнео сам сазнање које имам не кометаришући да ли се ја лично са тим слажем или не. Кажем само да има такве праксе. А што се цене тиче већ сам навео да ја са својим сталним муштеријама почетком сезоне усагласим цену и не мењам је током године без обзира на стање на тржишзу. На тај начин ја њих испоштујем као што и они поштују мене и препоруче ме код нових муштерија.

Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: aca peric Jul 24, 2022, 11:02:35
Kod nas je ove godine na pijaci u Negotinu cena bagrema i livade na teglu ista,1000 din po kg i ima ga.Poneko daje i na 900 din.I nije da se ljudi baš guraju u redu za med....tu i tamo ode po neko kilo i to je to.Od prošle nedelje sam počeo da radim po ugovoru, u Boru,plata 42 hiljade din mesečno sa prijavom za penziono.Dosta ljudi ovde radi i za manje,portir recimo ima 35 hiljada,a radi i noćne smene.I ja bih voleo da med ide i po 20 e po kg,ali ko to ovde može i hoće da plati ?
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 29, 2023, 08:30:04





Има ли каквих новости по питању цена меда ове године ?
Колико ја имам информације пчеларима са којима сам свакодневно у контакту не пада напамет да овогодишњи багрем , кога узгред речено и нема много , предају великим откупљивачима. 
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: slavoljub_simic Jun 29, 2023, 08:56:21
kažu da je med malo lošijeg kvaliteta pa ga otkupljivači plaćaju 4e. lov u mutnom. pozdrav.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 29, 2023, 10:02:20



Један наш колега , код кога је багремова паша тотално подбацила , затражио је да купи 100 - 200 кила овогодишњег багремовог меда у кантама. Хоће човек да задржи редовне купце. Разговарао сам са неколицином пчелара из мог краја да ли би продали ? Наравно да хоће али по цени од 800 динара килограм. За нижу цену неће ни да чују. Само је један који има мешавину репице и багрема прихватио да разговара о нижој цени. Али то је више од 70 % репице а багрем тек да замирише.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Milan D. Saric Jun 29, 2023, 11:20:23
Од прошле сезоне свој планински (воће, ливада, багрем) мед сам продавао за 1000.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: slavoljub_simic Jun 29, 2023, 12:15:57
Gorane ima moj rođak iz medveđe oko 200 kg bagrema od prošle godine i traži 5e na bure. pozdrav
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Rakovac Goran Jun 29, 2023, 12:22:47
Gorane ima moj rođak iz medveđe oko 200 kg bagrema od prošle godine i traži 5e na bure. pozdrav


Kolega koji se interesuje za kupovinu će videti tvoju poruku pa ako je zainteresovan on će se i javiti. Meni lično ne treba taman sam izvrcao koliko mi treba do sledeće sezone.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: slavoljub_simic Jun 29, 2023, 12:26:49
ok. ako mu treba daću mu broj telefona pa neka se dogovaraju. pozdrav.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Zoran Vučković Jun 29, 2023, 12:30:42
Ја бих продао целокупну количину од 50 кг меда који је мешавина воћног, пролећно-цветног, мало багрема и много багремца. Цена 7 евра по килограму. Уз сваки договор са купцем.
Naslov: Odg: CENE MEDA
Poruka od: Vojo Brstina Novembar 08, 2023, 23:04:41
Сунцокретов, ливадски и мед уљане репице са или без моје етикете упакован у тегле шаљем по цени од 500 динара/кг.
Липов мед по 700 динара
Багремов по 900 динара.

Све преко 10 килограма.

Такође повољно продајем овогодишњи ливадски мед на бурад по 300-350 динара у зависности од количине.
Бурад од 300-350 килограма довозим бесплатно на кућну адресу у кругу од 150 километара од Новог Милошева.
Мед у бурадима је укристалисан.
Информације на телефон 063 383 114. Војо Брстина.

Поздрав драгим пријатељима...