Da u potpunosti se ja slazem sa vama kolege da je to najlogicniji sledeci korak, samo se bojim da bih time sam sebi skocio u stomak, jer ovamo kod nas naci veterinara koji se ne boji pcela i da se usput razumije u pcelarstvo je malo teza matematika. Takav profil veterinara postoji samo u sklopu veterinarskog instituta Vaso Butozan u Banja Luci a to je nekih 200 i nesto km daleko od mene, tako da dok ja sacekam da oni posalju nekog da uzme uzorke, do tad ce leglo i da stane pa ce biti i teze ustanoviti vizuelno, a uzorke dok provjere, pa ako se ispostavi da su pozitivni onda moram cekati ponovo da neko dodje da izvrsi pregled kompletnog mog pcelinjaka od preko 90 drustava i svih okolnih pcelinjaka, pa bruka papirologije, pa zabrana prometa proizvoda. I na karaju opet spaljivanje koje mogu uraditi i sam bez svih tih peripetija. A sto se tice potencijalne finansijske nadoknade od strane drzave to me ne interesuje, meni je zao pcela a ne novca.
Da ne spominjem da bi se nasao neki "dobronamjeran" komsija koji bi razglasio da imam americku "kugu" pcela, a kako je nas narod neinformisan i ne poznaje materiju i samim tim ne zna da americka gnjiloca nije zoonoza, mogao bih se pozdraviti sa prodajom meda u buducnosti.
Pa sam iz tog razloga cisto ovdje pokusao da dobijem odgovor da li je neko imao slicno iskustvo pa da bez ukljucivanja ovog nakaradnog drzavnog sistema pokusam saznati o cemu se radi. Ja cu drustva pratiti, kazem za sad je to samo mali broj celija, pa cu vidjeti kako ce se odvijati situacija.