Autor Tema: Мешавина меда са...  (Pročitano 1579 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži Milan D. Saric

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 536
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
Мешавина меда са...
« poslato: Jun 30, 2023, 05:17:44 »
✓ чоко мед = какао + лешник
✓ слани мед = кикирики + сусам
✓ здрав мед = цимет + ђумбир + куркума
✓ "мушки" мед = орах + бадем + суво грожђе
✓ "женски" мед = шљива + кајсија + смоква + брусница

Иако ове сезоне неће имати много меда, бар код мене, неку количину ћу паковати у 0,5кг теглице са додатком горе наведених састојака (називе сам ставио безвезе  :D). Имате ли још препорука за мешавину меда са нечим? И који микс меда вам се највише допада, или га искључиво конзумирате самог?

Van mreže Rakovac Goran

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2230
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #1 poslato: Jun 30, 2023, 07:55:07 »



Правио сам , пробао и продавао све мешавине које си напред навео у разним комбинацијама. Што се продаје тиче тегла од 0,5 кгр је максимална величина која треба да се користи. Мислим да  је још боље паковати их у још мање теглице јер се лакше продаје. Напросто људи желе да пробају нешто ново а то ново упаковано у малу амбалажу се лакше продаје.

Na mreži Milan D. Saric

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 536
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #2 poslato: Jun 30, 2023, 09:25:01 »
И ја сам већ све правио сем овог сланог, какав кикирики и сусам треба да буду, пржени или сирови? Нпр са какаом је лепши печени лешник, него сирови. Слажем се што се тиче теглице, али ми незгодно због етикета...

Van mreže Rakovac Goran

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2230
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #3 poslato: Jun 30, 2023, 10:43:23 »



Ја сам користио сушени неслани кикирики. Није лоше испало али потражње и није било. Продао сам само пар комада али толико сам и направио чисто да пробам како то изгледа.

Na mreži Milan D. Saric

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 536
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #4 poslato: Jul 19, 2023, 06:00:55 »
Има ли још неких предлога за комбинацију...

Van mreže Zoran Vučković

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 389
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Смедерево ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​​​ ​​​​ Мoравиште ​​ ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​ ЕВ и РВ кошнице
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #5 poslato: Jul 19, 2023, 06:46:05 »

Ја за личну употребу користим мешавину меда и семена од коприве. Дода се и самлевених орашастих плодова по избору. Узимам свако јутро кашичицу две.
Треба навикнути купце а зо је тежак посао...
Нека нам живот буде сладак као мед!

Na mreži Milan D. Saric

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 536
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #6 poslato: Jul 31, 2023, 16:40:25 »
Пробао сам и то, али им (ми) се не свиђа укус, иако је добро за анемичне особе.

Na mreži Milan D. Saric

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 536
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 25, 2023, 18:12:54 »
Погодите који је најукуснији...  ;)

Van mreže Rakovac Goran

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2230
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 26, 2023, 12:50:16 »



       
[
Milan D. Saric
Погодите који је најукуснији...  ;)


Милане веруј ми да је ова мешавина најукуснија. Ако не верујеш пробај .


          Bilo da rebarca pravite kod kuće u rerni ili roštiljate u prirodi sa ovim receptom nećete pogrešiti.

         Tajna je u marinadi od meda i  senfa koja će učiniti da se meso lepi za prste i bude ukusnije. Biće lepše nego iz                 restorana.

  Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- Za marinadu:4 kašike senfa , 2 kašike jabukovog sirćeta , 3 kašike meda , 4 kašike maslinovog ulja , so 

Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu tako što ćete u jednoj činiji pomešati maslinovo ulje, med, jabukovo sirće. Prelijte preko rebaraca i marinirajte meso najmanje 2 sata, a ako je moguće i duže.  Nakon toga izvadite rebarca i stavite na pleh sa pek papirom i pecite na 180 stepeni. Povremeno okrenite i premažite marinadom. Pecite dok se odozgo ne zapeče lepo.

Na mreži Milan D. Saric

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 536
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 26, 2023, 16:01:31 »
 :D :D :D

Да, да... Пробао сам пилетину у тој маринади...

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Мешавина меда са...
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 30, 2023, 21:10:18 »
Прочитао сам рецепт супрузи и чекамо повољан тренутак у наредним данима да све проверимо у пракси.  :D

Хвала Горану за рецепт.

Поздрав свима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.