Јуче, 03.12.2023 урађен третман оксалном киселином.
Дуго сам се премишљао да ли да урадим третман баш тог дана јер временске прилике и нису ишле на руку. А време пролази... некако увек кад је викенд или време не одговара или искрсне нешто ван плана.
И јуче је дувао ветар али изгледа да је јаче дувао у граду него поред Дунава. Било је хладније због ветра али подношљиво.
Одлучих и на брзину се спаковах... шерпа, шећер, оксална, пластична флаша... Неке ставри сам већ имао ''под руку'' и мислио сам да течност направим кући. Ипак, како нисам био сигуран да ли ће бити могуће радити понесем све на колибу.
Стижем мало после 11 сати, ловци су одавно отишли, ветар ми је још увек био сумњив... На брзину упалих ватрицу на смедеревцу и на крају одлучих. Вода, шећер, измућкам киселину, напуним флашу... троје тренерке, дуксерица, џемпер...
Пчеле све на броју, то сам још јуче утврдио када сам проверио да су све излетале из кошница.
Ипак, већина се налази у горњем наставку у растреситом клубету које заузима скоро све улице. Вероватно јер је горе најтоплије испод најлона и стиропора. Али то ми даје неспокој и додатну проверу следећег викенда ако буде хладно.
Једна је лошија али на њу не рачунам још од септембра а нисам хтео да је спајам. Та ће да мањка, највероватније.
Урадих третман, а вишак течности просух у поток... као по обичају. Тачно бих погрешио да то јуче нисам урадио...
Остаје да пратим ситуацију следећих недеља и евентуалну интервенцију али ако све буде у реду следећи брзински поглед у кошнице биће око Божића.
другарски поздрав свима који читају ову тему...