Поштовани чланови форума Кошнице Воја,
иначе не практикујем да сам себе представљам будући да сам става да човек не може сам себе представити јер сам ни не може постојати, већ да човек не може постојати без људи који га воле, те тако ни не може сам себе представити јер сам по себи ни не постоји, а, са друге стране, обичне онформације не чине човека.
Ипак, приметивши да је обичај на овом форуму представљање нових чланова, нећу вас оставити ускраћене моје кратке биографије и неких ставова везаних за пчеларство, са надом да ћемо се дубље упознавати, колико прилике буду дозвољавале.
Моје име је Јован Радуловић, рођен сам 1997. године у Пожаревцу, Браничевски округ, Србија. За пчеларство сам се недавно заинтересовао, у фебруару/марту (2./3. месец) текуће године. Деда се већ годинама бави пчеларством у Кучеву, Браничевски округ, Србија и тренутно има 4 ДБ кошнице (једна је са 10 рамова, а 3 са 12 рамова) о којима не може да се брине, те му ја у томе помажем и учим од њега. Пчеларство ми је посебно привукло пажњу оног момента када сам схватио да без опрашивача нема изгледа да ће наш дом који зовемо планета Земља преживети.
Велики подстицај за размишљање о еколошком проблему и бризи за свет нашао сам у радовима и речима садашњег Васељенског патријарха Вартоломеја који је искрени и ватрени борац за очување јединог дома који имамо - Земље. Поред дубљег сагледавања овог проблема, које нећу сада износити, имамо конкретан и реалан проблем опстанка живог света на нашој планети. Опрашиваћи, на челу са пчелама, су кључни у овом послу без којих ни људски род не би постојао.
Поред овога, сматрам да су пчелињи производи велики дар човеку који му омогућавају дужи и слађи живот, али га, на жалост, не могу избавити од смрти.
Надам се да нисам много оптеретио Вашу пажњу овим мојим "представљањем" и надам се да ћемо имати добру комуникацију која ће бити крунисана неким конкретним сусретом у реланом простору и времену.
Срдачно Вас поздрављам све и желим Вам живота и здравља!