Košnice Voja > Eko Voja

Zasnivanje novog pčelinjaka od nule EV košnicama

<< < (2/68) > >>

Milan Stojanovic:
Odlicno zapoceta tema bilo bi lepo da se nastavi pa kad dobijes  kucice za pcele  postavis koju slicicu, da pratimo razvoj pcelinjaka  da dobre stvari uvidimo i upotrebimo.
ako mozemo i pomognemo ;D

stevanovic sveto:
Kolega Borise, bilo bi korisno da slikaš tvoju buduću lokaciju za pčelinjak i njeno okruženje, da vidimo i da možemo da ti damo korisne sugestije. Pozdrav.

Vojo Brstina:
Kolega Borise želim Vam srećan i uspešan početak u ovom poslu,
 Za EV košice do sada nikom nisam odobrio proizvodnju osim Ajdinoviću koji na žalost ne poštuje potpisani ugovor i ne ispunjava svoje obaveze prema meni, osim što sam dozvolio pčelarima da sami u sopstvenoj proizvodnji mogu napraviti do 5 košnica bez ikakvih nadoknada, naravno ako za to imaju uslove.
Za kvalitet Ajdinovićeve izrade košnica ne mogu ništa da kažem jer za godinu i po dana nemam pristup za kontrolu i kvaliteta košnica, mada po udovoru overenom u sudu na to imam prava.
Tako da je veliko pitanje (na koje trenutno nemam precizan odgovor) ko će u budućnosti proizvoditi EV košnice .
Kod mene se iste mogu poručiti a da bi se započela serija treba da se sakupi narudžba od najmanje 50 košnica. Imam proizvođača koji košnice radi za mene a ja ih nakon kontrole kvaliteta isporučujem kupcima.
Ovde  na Forumu imate nacrte pa ako imate mogućnost sopstvene proizvodnje naparvite i 10 kompleta ako želite i ne treba ništa da platite.

Što se tiče nekih izmišljenih priča o izgradnji saća kako se ramovi ne mogu izvući od pogrešno izgrađenog saća, to je moguće ali samo kod onog ko potpuno pogrešno dodaje ramove u EV nastavke. Već sam napomenuo da u bilo koju košnicu ako se dodaju potpuno prazni ramovi jedni do drugih pčele će saće graditi potpuno nekontrolisano to jest kako one žele.
Nikada se ne sme dodavati više neizgrađenih ramova jedan do drugog.

Još zaboravih da kažem da se sastavni delovi RV i EV košnica mogu posebno naručiti.

Pozdrav iz Novog Miloševa.... 

Boris Salaj:
@ Sveto     

pa pošto nisam siguran kako se ovde postuju slike pokušaću nešto da okačim vezano za lokaciju...

        <---  lokacija okačena! kad pogledate sliku samo backspace na tastaturi i opet ste ovde

@ Vojo

Ne bih da se udaljavamo od teme g. Brstina, ne zaboravite da sam totalni početnik i da svašta mogu pogrešiti,( zato i jesam ovde), zahvaljujem Vam što ste već odvojili toliko vremena na mene kao i za dozvolu za 10 komada u samogradnji,  samo sam g.Stojanoviću preneo ono što je i sam mogao pronaći čitajući forume.O tome šta ja mislim dovoljno govori činjenica da sam se odlučio za EV košnice. Također Vam zahvaljujem na informacijama vezanim za g. Ajdanovića.. uradićemo blic kontrolu kvaliteta (nije Bečej na kraj sveta pa ću preneti kako sam zadovoljan)...


 samo ću još probati da dodam u naziv teme " EV košnicama" ,  al mi nešto ne ide...

admin:
Odrađeno.Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju