Alati i oprema za pčelarenje > DB (Dadan-Blat)
Pcelarenje po uzoru na "Bruder Adam" sa jednim velikim Plodistem
stevanovic sveto:
Na prvoj slici bi trebalo da bude taj uložak za podnjaču. Na drugoj slici je folija, koliko mi se čini? Pozdrav.
Radoslav Stupar:
Sveto to je daska za ispitivanje Varoe i drzi se ispod Zice a ta zagrijavajuca daska nije nigdje prikazana i ona se od Proljeca drzi na zici i kao sto sam napisao pokriva 2/3 podnjace (ispod Gnijezda) ali ni ja je nisam nasao kod Holtermana.
Ova crna polijetaljka im nije dobra jer je od neke lose Sperploce. Kad sam ja pravio Kosnice za mene kupio sam jednu da pregledam izradu a ta polijetaljka je izdrzala jednu sezonu.
Pozdrav
Radoslav Stupar:
Zaboravi ti napisati za Foliju, da to je Folija malo jaca(deblja) ali ja koristim obicnu Foliju i ona se ovdje skida kad se Pcele Zazime tj negdje sa Prvim Mrazem ili jos prije da nebi tokom Zime stvarala nepotrebnu Vlagu. U rano Proljece se opet stavlja zbog lakseg odrzavanja Temperature i kako neki tvrde tom prilikom stvoreni Kondenzat Pcele koriste i tako dolaze do vlage iako nemogu napolje. Naravno da je uslov ta Zicana podnjaca da bi to Funktionisalo. Ja sam Licno vrsio probu i sa punim Podnjacama i isto Funktionise samo se Folija stavlja znatno kasnije i skida ranije (zavisno od Temperature) jer se sa punom Podnjacom i jos ako je Drustvo slabo stvara previse vlage sto mi Pcelari nevolimo.
Pozdrav
sava mitic:
Upotrebna " levka " za stresanje pčela.
Pozdrav iz Aleksinca
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju