Košnice Voja > Eko Voja

Мој план рада са ЕКО ВОЈА кошницама у 2016.години

(1/21) > >>

Rakovac Goran:

                 При отварању ове теме сам имао бар две дилеме. Прво , да ли да уопште постављам ову тему и друго на ком делу форума да је поставим ?
                 Прву дилему сам разрешио зато што имам намере да користим неке од мање коришћених техника о којима се у протеклом периоду доста дискутовало на овом форуму ( нпр.Ренсонов метод пчеларења, Пелетов метод разројавања ...) па стога логично има оних које може да заинтересује а другу из једноставног разлога што се ради о ЕВ кошницама.
                 Трећи разлог , не нужно и дилема , је што очекујем сугестије , критике и оспоравања што би било не добро већ одлично ако ништа друго а онда стога да на време изменим нешто од планова држећи се оне народне : " Боље спречити него лечити ". На крају какав год буде био резултат онога што имам намере да радим у 2016.-ој години од тога би користи имали сви који тему прате. Ако ми је план добар и успешно га спроведем у неком наредном периоду га могу и други користити а ако је лош штета ће бити само моја.
                  Намера ми је да излагање изложим у више наврата као неколико подтема и то :
                  - припрема ЕВ кошница за багремову пашу ,
                  - разројавање у ЕВ кошницама ,
                  - рад са ЕВ кошницама у летњим месецима у оскудним пашним условима  и
                  - зазимљавање ЕВ кошница.
                  Полазне основе и претпоставке плана и евентуалне дискусије :
                  - стационарни пчелињак са 11.зазимљених ЕВ кошница,
                  - багремова паша као главна и готово једина у окружењу где се пчелињак налази ,
                  - очекивана просечна пчеларска година.
                  Тему ћу оставити овако отворену на форуму неколико дана. Ако буде било интересовања радо ћу наставити са излагањем а ако интересовање не буде било замолио бих уреднички тим да је узбрише са форума.   
Sinisa Mirovic:
Javljam se kao zainteresovan za pracenje teme  zbog EV kosnice koje imam .Mislim da se nema sta mnogo dodati o tehnici rada jer je slicna radu sa Farar 8,samo normalno laksa jer se nastavci brze zauzimaju i pune ,a zazimljuje se sama .Sto se pasa tice kazes da ti je bagrem glavna i jedina pasa ,mislim da gresis imas i drugih pasa samo sto te mrzi da selis ,a to je greh propustiti kako u finaiskom tako i u razvojnom  delu za drustvo i pcelinjak.Selidba je najeftinije  ulaganje  pcelara za prehranu.

Miloš Piculović:
И ја бих волео да чујем нешто више о раду са овим кошницама, јер планирам да направим по 3 рв и ев кошнице. И да их населим у току следеће године.  :)

Milos Obradovic:
Gorane Prijatelju samo ti piši uvek će imati ko da pročita i da nauči nešto iz tvojih planova...Nemam eko voja kosnicu imam samo RV ali planiram makar jednu sledeće godine da naselim i to potpuno organski i da pratim njen razvoj a takodje planiram i par medisnih nastavaka da postavim pa videcemo kako će sve to da se završi...

puno pozdrava

Miroslav Šugić:
I ja sam zainteresovan za praćenje i učestvovanje u ovoj temi.I sam planiram da dogodine naselim desetak Ev,još se razmišljam na koji način pa se nadam da ću odluku doneti posle čitanja i učestvovanja u ovoj temi...
Pozdrav...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju