Alati i oprema za pčelarenje > DB (Dadan-Blat)
Pčelarenje DB košnicom
milosmiladinovic:
Ima li neko iskustva sa dezinfikacijom pomoću kaustične sode? Kako se radi?
Bojan Šušnjar:
--- Citat ---Ima li neko iskustva sa dezinfikacijom pomoću kaustične sode? Kako se radi?
--- Kraj citata ---
Imaš ponešto na ovim stranicama.
http://www.kosnicevoja.rs/forum/index.php?topic=328.msg15991#msg15991
http://www.kosnicevoja.rs/forum/index.php?topic=1662.msg52794#msg52794
Inače kaustična soda se još naziva i živa soda. Može da ti koristi u pretrazi.
Pozdrav svima...
Milos Obradovic:
Hajde da pokrenem malo ovu temu, tj imam jedno pitanje u vezi DB kosnice kako smanjiti kolicinu mladog legla tj kako kontrolisati kolicinu i intenzitet zaleganja matice u periodu od 15 -20 dana pred bagrem pa sve dok traje cvetanje bagrema...kod RV i drugih nastavljaca koristicemo Maticnu resetku ali sta raditi sa DB kosnicom koju tehniku primeniti
Miroslav Jovanović:
--- Citat: Milos Obradovic Mart 05, 2018, 19:46:05 ---Hajde da pokrenem malo ovu temu, tj imam jedno pitanje u vezi DB kosnice kako smanjiti kolicinu mladog legla tj kako kontrolisati kolicinu i intenzitet zaleganja matice u periodu od 15 -20 dana pred bagrem pa sve dok traje cvetanje bagrema...kod RV i drugih nastavljaca koristicemo Maticnu resetku ali sta raditi sa DB kosnicom koju tehniku primeniti
--- Kraj citata ---
ono što bih ja uradio ograničio bih maticu kao u pološci vertikalnom pregradom sa mr na pet ramova a početkom cvetanja bagrema izolovao je mrežom. Db 12 je granica između nastavljače i pološke. Kad se uzme u obzir da plodišni db ram može imati preko tri kg meda onda pretvaranjem dela plodišta od sedam ramova u medište moguće je dobiti i dvadeset kg meda. Naravno da bi se morao dodati i polunastavak i to na toplo... Razmisli o tome...
Јадран Пејчић:
Pozdrav kolege!
Pitanje???
Šta raditi kad je plodiste puno meda ,nema legla , a i maticu nisam mogao da pronadjem ? Znaci plodiste dupki puno mediste par ramova ,a nema legla ?
Košnica DB10 .
Ako neko zna nek da savet sta je najboje !
Hvala!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju