Košnice Voja

PRODAJA => Alati i oprema => Temu započeo: Nikola Jovanović Februar 03, 2014, 19:20:45

Naslov: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 03, 2014, 19:20:45
Poštovani kolege pčelari,

želim da Vam na ovom forumu predstavim čuvenu SMS Vagu za pčelare firme Optical iz Kruševca. Za one koji možda ne znaju, SMS Vaga je uređaj koji služi za daljinsko merenje prinosa meda putem mobilnog telefona ili ručnog displeja, a može imati i funkciju zaštite pčelinjaka od krađe. Naša SMS/GPRS Vaga postoji već skoro 3 godine i za to vreme je predstavljena na pčelarskom sajmu u Beogradu 2013. godine, kao na mnogim pčelarskim skupovima, a o njoj je pisao i specijalizovani časopis Pčelar. Trenutno je aktuelna SMS Vaga druge generacije i u odnosu na prvu verziju dobila je neke naprednije funkcije koje ćemo ovde predstaviti.

Za početak da se upoznamo sa glavnim delovima GPRS/SMS Vage:

- Konstrukcija koja je napravljena od plastificiranog ili pocinkovanog metala, u obliku slova H. Sastoji se iz 2 rešetke (negde ih zovu i konzole) od kojih donja ima navojnice koje služe za nivelaciju SMS Vage po neravnom terenu da bi rezultat merenja bio što precizniji. Firma Optical iz Kruševca izrađuje, osim za standardne košnice, i SMS Vage sa dimenzijama konstrukcije po meri i želji kupca.  Ovakva izrada po naručenim merama ne stvara doatni trošak pčelaru, već ga košta isto kao i SMS Vage koje proizvodimo serijski.

- Između njih je smeštena merna ćelija. Kupac može, po želji, naručiti sopstvenu SMS Vagu sa ćelijom koja meri do 120, 240 i 360kg. Treba istaći da merne ćelije koje mere manje težine imaju i manju moguću grešku u merenju, koja može biti do 25g na 120kg, 50g na 240kg i 100g na 360kg.

- Na posebnom ležištu se nalazi vodonepropusna kutija sa elektronikom. Ovo je glavni deo SMS Vage i ona je kablom spojena sa mernom ćelijom i akumulatorom. U kutiji se nalazi i modul za SIM karticu (karticu za mobilne telefone) u koji pčelar ubacuje karticu bilo kog operatera mobilne telefonije.

Izvor napajanja može biti bilo koji akumulator napona 12-24V. Pčelar može koristiti običan akumulator za automobile ili kamione, a može i kupiti GEL akumulator malih dimezija koji se idealno uklapa u konstrukciju pčelarske vage, gde ima i posebno napravljeno ležište. Za ove male GEL akumulatore postoje i posebni punjači koji se uključuju na standardni napon od 220V, i ne mogu se puniti kao akumulatori za kola.

Za merenje težine na samom terenu postoji i tzv. ručni displej koji je džepnih dimenzija i izrađen je od plastificiranog lima. To nije obavezan deo SMS Vage i kupuje se posebno. Svaki ručni displej radi na bilo kojoj našoj SMS Vagi.

Pored toga, kao dodatna oprema se može kupiti i tas za SMS Vagu, koji pokriva celu vagu i štiti je od padavina.  Tas je izrađen od kvalitetnog plastificiranog lima, a sa zadnje strane ima i vrata sa bravom koja omogućavaju lakši pristup akumulatoru.

Više informacija imate na našoj stranici Specifikacija SMS Vage (http://www.smsvaga.com/index.php/specifikacija).


(http://www.dodaj.rs/f/1y/SE/1XSlEL4e/smsvaga.jpg)
Slika 1. Osnovna varijanta SMS Vage

Pripreme SMS/GPS Vage za puštanje u rad:


Za puštanje SMS Vage u rad potrebno je da imate (zvezdasti) šrafciger kojim se odviju šrafovi na gornjoj strani vodootporne kutije i omogući se pristup elektronici. Tu se nalaze 2 pločice, od kojih se gornja (manja) pažljivo odvije i sa njene donje strane se nalazi mesto za SIM karticu.

Naglašavam da ako je SIM kartica nova mora da se aktivira po uputstvu mobilnog operatera. Kada je kartica aktivirana potrebno je da je prvo stavite u mobilni telefon i snimite svoj broj pod imenom Korisnik (voditi računa o velikim i malim slovima). SMS Vaga će se samo na njega odazivati, a prvi Korisnik može kasnije SMS porukama da doda još Korisnika. Ako nekom pčelaru ovo nije jasno, može samo aktivirati SIM karticu i ubaciti je u SMS Vagu, a onda pozvati SMS Vaga Tim koji će dodati njega i ostale korisnike.
 
Ubacite SIM karticu i zatvorite poklopac SIM modula. Sada možete priključiti napajanje, vodeći računa da se ne spoje pogrešno - i +. Na elekronskoj pločici se pali lampica koja treperenjem označava da je SMS Vaga povezana na mrežu. Sada zašrafite plastičnu kutiju.


(http://www.dodaj.rs/f/V/p/t2n1hTk/gpsvaga.jpg)
Slika 2. Ubacivanje SIM kartice u modul

Režim i mod rada SMS/GPRS Vage:

Vaga ima mogućnost da odgovara samo na brojeve Koriniska, ili na sve brojeve koji pozivaju. To su njeni režimi rada (privatni i javni). Preporučujemo privatni režim rada zbog zaštite podataka i zbog toga da Vam neko neprestanim pozivanjem ne bi potrošio sav kredit sa SIM kartice ili ispraznio akumulator.

Postoje i dva moda rada, a to su da SMS Vaga uvek bude dostupna i da merenje bude moguće kad god to pčelar zaželi, ili da SMS Vaga sama šalje jednu poruku u toku dana koja sadrži nekoliko merenja za taj dan. Pčelar SMS porukom određuje u kom modu će SMS Vaga raditi. U drugom modu rada kada SMS Vaga nije stalno dostupna trajanje akumulatora se produžava. Vlasnik može jednom SMS porukom u određeno vreme u toku dana da vrati SMS Vagu iz moda 2 u mod 1.

Merenje težine GPS/SMS Vagom putem SMS poruka:

Pčelar može i pre početka merenja da stavi sav teret na vagu (košnicu sa nastavcima) a zatim vagu tarira, tj oduzme težinu ostalog tereta, i samo da meri prinos meda. Tariranje se vrši jednom SMS porukom.
Pčelar može da SMS porukama zada i neke parametre kako bi lakše prepoznao o kojoj vagi se radi (u slučaju da ima više vaga). To se radi slanjem poruka LOKACIJA (zadati ime lokacije na kojoj se pčelinjak nalazi), DRUSTVO (precizirati ime pčelinjaka ukoliko imate više pčelinjaka na istoj lokaciji) i ID (dati redni broj SMS Vagi ukoliko na jednom pčelinjaku imate više SMS Vaga).
 
Sada je pčelar spreman da meri težinu prinosa meda. To može obaviti jednim (besplatnim) telefonskim pozivom. Pozivate broj SIM kartice koja je u pčelarskoj SMS Vagi, i pošto poziv bude odbijen posle nekoliko trenutaka stiže Vam SMS poruka sa podacima:


(http://www.dodaj.rs/f/1l/Ay/3xzfp44j/gprsvaga.jpg)
Slika 3: Izgled SMS poruke posle merenja SMS Vagom

ID, DRUSTVO i LOKACIJA koju ste sami zadali,
NETO - težina prinosa meda sa prikazom mogućeg odstupanja,
TARA - težina ambalaže,
GSM Signal - pokazatelj pokrivenosti signala mobilnog operatera čiju karticu SMS Vaga koristi,
Sis. Temp – temperatura elektronske pločice u SMS Vagi sa prikazom raspona temperature u kojoj ona može nesmetano da radi,
Stanje baterije – na skali 1-5 prikazuje koliko je akumutaor pun

Dodavanje tereta na SMS pčelarsku Vagu:
 
Ono što izdvaja ovu SMS Vagu na tržištu je to što smo prvi (na sugestiju pčelara) dodali mogućnost da pčelar dodavši polunastavke nastavi da meri samo prinos meda, ali ne i težinu nove ambalaže. To se postiže tako što se prvo pošalje SMS poruka koja sadrži: TARA1, zatim se postavi prazan polunastavak, a onda se pošalje i poruka: TARA2. Bitno je da se novi polunastavak postavi najkasnije 5 minuta posle slanja poruke TARA1, inače će SMS Vaga nastaviti da meri po starom.

Više informacija o merenju možete videti na stranici Merenje težine SMS Vagom (http://www.smsvaga.com/index.php/funkcije/merenje-tezine)

Alarmna funkcija SMS Vage za pčelare:

Alarmna funkcija je slanje određene SMS poruke u slučaju da neko uđe u pčelinjak, pomera košnice ili vozilo u kome su smeštene košnice. To se postiže postavljanjem alarmnih detektora ili mikroprekidača na određena mesta koja se štite. U slučaju neovlašćenog ulaska i sl, vlasnik dobija SMS poruku sadržaja: NARUŠENA BEZBEDNOST!

Više informacija na stranici Zaštita pčelinjaka od krađe (http://www.smsvaga.com/index.php/funkcije/alarmna-funkcija).

Provera kredita SMS porukom:
 
Još jedna stvar koju smo prvi implemetirali (i za sada nam nije poznato da je slični proizvodi imaju) je provera kredita na kartici koja se nalazi u vagi SMS-om. Naime, moguće je proveriti stanje kredita kod prepaid kartica ili stanje računa kod postpaid kartica kod svih mobilnih operatera u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni. Slanjem jedne SMS poruke određenog sadržaja pčelar dobija povratnu SMS poruku koja ga obaveštava o stanju kredita, tako da ima vremena da ga dopuni.

Kompletan spisak sa kodovima za proveru kredita u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni pogledajte na stranici Provera kredita (http://www.smsvaga.com/index.php/funkcije/provera-kredita).


Za sve druge informacije posetite naš zvanični sajt www.smsvaga.com (http://www.kosnicevoja.rs/forum/www.smsvaga.com).

Pčelari koji su i ljubitelji društvenih mreža nas mogu naći i na našim profilima:

SMS Vaga Facebook (https://www.facebook.com/smsvaga)
SMS Vaga Twitter (https://twitter.com/SMSVaga)
SMS Vaga Youtube (http://www.youtube.com/user/SMSvaga)
SMS Vaga Google+ (https://plus.google.com/103410356294948513888/about?hl=sr)

Sve što Vas interesuje možete pitati i na ovom forumu :)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 09, 2014, 19:49:09
Poštovani pčelari,

sa našom SMS Vagom (firme Optical iz Kruševca) ste imali prilike da se upoznate na prošlogodišnjem državnom sajmu pčelarstva u Beogradu, kada smo održali predavanje na temu: "SMS digitalne vage, alarmi i video nadzor protiv krađa, sa praćenjem iz stana pčelara putem GPRS-a”. U međuvremenu smo se predstavili i u časopisu “Pčelar”, pred mnogim pčelarskim društvima, a o našoj SMS Vagi je izveštavano i u Dnevniku RTS-a.


Za pčelare koji možda nisu upoznati, SMS Vaga je uređaj koji daljinskim putem vrši merenje prinosa meda i podatke šalje pčelaru putem SMS-a. Osim toga, SMS Vaga ima i fuknciju zaštite pčelinjaka od krađe, tako što porukom obaveštava pčelara ako se nešto nepredviđeno dešava na pčelinjaku.


Naš novi SMS Vaga indikator je uređaj druge generacije koji je u odnosu na prvobitnu verziju doživeo razna poboljšanja. Dodate se neke nove funkcije koje pčelaru olakšavaju rad sa samim uređajem, ali i one koje mu praktično pomažu u pčelarenju.


Jedna od novih funkcija je GSM lokacioni servis koji u odnosu na bazne stanice mobilne telefonije pčelaru (sa relativnom tačnošću) pokazuje poziciju SMS Vage na Google-ovim servisima Maps i Earth.


MOD1 i MOD2, mogućnost SMS Vage da stalno bude na mreži i u svakom trenutku obavi merenje na poziv ili da sama meri u određenim vremenskim intervalima i šalje 1 dnevni izveštaj SMS-om.
Pored toga, postoje i opcije koje su dostupne jedino na našoj SMS Vagi. Jedna od njih je dodavanje novih korisnika koji mogu vršiti merenje SMS porukom.


Druga od korisnih opcija za pčelara je provera kredita na kartici vage jednom SMS porukom.


Opcije koje su korisne za sam proces pčelarenja i koje su osmišljene posle sugestija naših kupaca i korisnika su:


- Neto obaveštenje - da pčelar unapred zada određenu težinu, o kojoj će ga SMS Vaga informisati porukom kada je dostigne.


- I posebno smo ponosni na mogućnost da pčelar kada dodaje nove nastavke na košnicu i dalje meri prinos meda tamo gde je stao, dok se težina dodate ambalaže (nastavaka) neće računati.


SMS Vaga Tim želi da doprinese akciji izrade novih članskih karata tako što će svi članovi SPOS-a sa novim ID karticama do kraja marta moći da kupe našu novu SMS Vagu po akcijskim cenama sa popustom od ČAK 22%. Regularna cena naše SMS Vage je 225e u dinarskoj protivvrednosti bez PDV-a, što sa obračunatim PDV-om iznosi 270e. Dok traje akcija rešili smo da cena vage za pčelara bude niža za čak 60e i iznosi 210e sa PDV-om u dinarskoj proitvvrednosti po srednjem kursu na dan narudžbine. Uz svaku kupljenu SMS Vagu dobija se dvogodišnja garancija.


Svi zainteresovani članovi SPOS-a sa novim karticama nas mogu kontaktirati putem našeg sajta www.smsvaga.com (http://www.smsvaga.com), ili na brojeve telefona 0641447899 i 0638308107.

S poštovanjem SMS Vaga Tim.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Vojo Brstina Februar 09, 2014, 20:19:43
Hvala kolega Nikola.
Čestitke vašem radu i SMS timu iz Kruševca.
Nadam se da će vaše vage biti od velike koristi za razvoj pčelarstva.

Pozdrav svima...
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 11, 2014, 15:44:54
Hvala kolega Nikola.
Čestitke vašem radu i SMS timu iz Kruševca.
Nadam se da će vaše vage biti od velike koristi za razvoj pčelarstva.

Pozdrav svima...

Hvala Vama što se na forumu okupili pčelare da među sobom podele znanje, nadamo se da će im ovakvi uređaji bar malo pomoći.

SMS Vaga Tim nastavlja sa predstavljanjem svog proizvoda pčelarskim društvima. U četvrtak 13.02.2014. sa početkom u 17h u zgradi opštine u Vlasotincu predstavljamo novu SMS Vagu i njene funkcije.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 22, 2014, 17:52:55

Poštovani pčelari,
želimo da Vas informišemo o svim inovacijama i funkcijama SMS Vage firme Optical iz Kruševca koju u akciji podele novih članskih karata možete kupiti po ekskluzivnoj ceni od 210e sa PDV-om i čini je najpovoljnijim uređajem za kupovinu ove vrste.
Osim niske cene možda još veći adut na tržištu predstavlja to što je naša SMS Vaga uvela neke inovacije u ovoj oblasti pa su pojedine opcije dostupne samo na našem uređaju, a konkurentski uređaji koji su i višestruko skuplji ih jednostavno nemaju.


Šta sve ima SMS Vaga indikator druge generacije:


-   višejezičnost – jedini uređaj koji razume komande na više jezika
-   režim rada – mogućnost da SMS Vaga odgovara samo na određene ili na sve brojeve koji je zovu
-   dodavanje korisnika SMS-om – naša INOVACIJA da vlasnik vage porukama dodaje nove korisnike ne vadeći karticu iz vage, što je ranije bio slučaj
-   mod rada – mogućnost da pčelar neograničeno puta dnevno vrši merenje ili sama vaga da meri nekoliko puta dnevno i pošalje 1 dnevni izveštaj SMS-om ili e-mailom. Vrlo mali broj sličnih uređaja ima ovu opciju
-   dodavanje osnovnih parametara SMS porukama
-   obaveštenja – INOVACIJA ako SMS Vaga razume ili ne razume neku komandu koju je zadao pčelar odmah odgovara sms porukom, tako da on zna da li je pravilno zadao komandu. Pčelar može po želji da isključi ovu opciju
-   merenje – SMS porukom ili ručnim displejom
-   dodavanje novih nastavaka – INOVACIJA našeg tima da vaga ne meri težinu dodatih nastavaka već samo prinos meda
-   neto obaveštenje – INOVACIJA koja u mod1 rada daje obaveštenje pčelaru kad vaga dostigne zadatu težinu
-   obaveštenje SMS porukom kada je akumulator pri kraju. Vrlo mali broj sličnih uređaja ima ovu opciju
-   zaštita pčelinjaka od kradje
-   zaštita SMS Vage od krađe – INOVACIJA sms vaga tima pomoću koga je kupac siguran da kradljivci neće uspeti da otuđe njegovu vagu
-   GSM lokacioni servis – koji sa relevantnom tačnošću daje poziciju gde se nalazi SMS Vaga u tom trenutku. Vrlo mali broj sličnih uređaja ima ovu opciju
-   e-mail – mogućnost da pčelar dobija izveštaje e-mailom. Vrlo mali broj sličnih uređaja ima ovu opciju
-   provera kredita SMS Vage putem SMS poruke - INOVACIJA našeg SMS Vaga Tima. Na našem sajtu imate spisak komandi za proveru kredita kod SVIH mobilnih operatera u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni


Za više informacija pogledajte FUNKCIJE na našem sajtu www.smsvaga.com gde su sve funkcije detaljno opisane. Drago nam je što nam se sve više pčelara javlja jer prepoznaje koliki trud ulažemo u naš uređaj.
Za više informacija pozovite 064 1447899 i 063 8308107.


S poštovanjem
SMS Vaga Tim
www.facebook.com/smsvaga
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 29, 2014, 20:49:24
Pozdrav svima, naš SMS Vaga Tim je bio zauzet raznim akcijama u poslednje vreme. Da bi pratili redovno naše akcije i događanja vezana za vagu lajkujte naš profil www.facebook.com/smsvaga (http://www.facebook.com/smsvaga) ili naš pratite naš  zvanični sajt www.smsvaga.com (http://www.smsvaga.com)


Da krenemo redom:
- posle predstavljanja u Vlasotincu koje je bilo odlično posećeno nastavili smo sa promocijama SMS Vage po raznim pčelarskim skupovima i društvima.
- 01.03. bili smo na sajmu u Novom Sadu.
- 02.03. odmah sutradan, bili smo na regionalnom skupu pčelara u Požarevcu
 
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 29, 2014, 20:55:12
Njaznačajniji događaj za nas se desio na 6. državnom sajmu u Beogradu, gde smo u nedelju 09.03. osvojili treću nagradu za inovacije. Naša SMS Vaga koja ima čak 6 inovacija (koje sam ovde predstavio) kakve slični uređaji ne poseduju konkurisala je inovacijom koja ne meri težinu ambalaže prilikom dodavanja novog nastavka, već čist prinos meda. Pehar za treće mesto sada krasi naše vitrine. Evo i malo slika:
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 31, 2014, 22:11:53
- 15.03. na poziv pčelara iz Hrvatske bili smo na sajmu u Vinkovcima
- 20.03. u komšiluku, u Jagodini predstavili smo najbolju SMS Vagu na tržištu


Pratite nova dešavanja na www.smsvaga.com
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović April 01, 2014, 19:42:42
Za one pčelare koji su u četvrtak propustili predstavljanje naše SMS Vage u beogradskoj hronici:


Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović April 23, 2014, 20:47:34
Poštovani pčelari, prošlog vikenda smo gostovali u emisiji Dobra zemlja na B92 kod voditelja Uroša Davidovića. Ko je propustio snimak može pogledati ovde:


(http://youtu.be/fumDLZw2FfU)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 26, 2014, 17:43:54

Nove opcije na SMS Vagi  8)


1. Već neko vreme je sastavni deo softvera SMS Vage opcija koja će pčelarima olakšati da ne memorišu svoj broj preko mobilnog telefona. Nema potrebe više da pčelar ubacuje SIM karticu u mobilni i ručno memoriše Korisnika. U novom softveru je dovoljno da SIM karticu ubaci u SMS Vagu i pozove je. SMS Vaga će odbiti poziv i sama memorisati prvi broj koji je pozove kao Korisnika. Zatim on može SMS porukama dodati nove Korisnike vage.


2. Integrisano je merenje vlažnosti vazduha i temperature za pčelare kojima su potrebni ovi senzori. Softver je napravljen za najnoviju generaciju digitalnih senzora i posle uspešnog testiranja predstavljamo ga pčelarima. Senzori se posebno kupuju i pčelarima koji ih poruče odmah ih priključujemo na vagu. Njihova cena je 20e sa PDV-om


3. Ubačena je još jedna korisna funkcija na zahtev pčelara. SMS Vaga sada javlja upozorenje kada izmeri da je odjednom nestao teret za više od jednog kilograma. To je korisno da upozori pčelara ako se košnica razroji ili ako neko ukrade nastavke.


Poručite SMS Vagu na brojeve 064 1447899 i 0638308107
ili putem sajta www.smsvaga.com
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Jun 04, 2014, 21:55:12
Malo smo isprobavali razne varijante, evo kako izgleda SMS Vaga pocinkovana i ofarbana u tamno crveno, sa akumulatorom i eksternom antenom za pojačanje signala.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: radoslav janković Jun 05, 2014, 08:00:40
Svaka čast stigla je do mene i zadovoljan sam njom a i vama kao odgovornim ljudima u poslu veliki pozdrav za tim
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Jun 05, 2014, 18:24:01
Pozdrav za Radoslava, da te dugo sluzi i da ti za dogodine zatreba bar jos jedna :)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: radoslav janković Jun 05, 2014, 20:38:55
Daće Bog to mi je i plan,nadam se da će opravdati moje očekivanje
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Jul 30, 2014, 23:25:39
SMS Vaga Tim je dobio poziv iz Crne Gore i učestvovao na Danima pčelarstva u Bijelom Polju. Slike sa ovog skupa možete pogledati na našoj zvaničnoj FB stranici - https://www.facebook.com/media/set/?set=a.680544325348808.1073741828.292762977460280&type=3&uploaded=6
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 10, 2014, 22:58:31
Poštovani pčelari Crne Gore i šire, SMS Vaga Tim posetiće sajam u Podgorici koji se održava 25.-27. septembra. Naša SMS Vaga biće izložena na štandu poznatog proizvođača pčelinje opreme Vuka Šestovića - Pčela DOO. Tu ćete moći da dobijete sve potrebne informacije i videti SMS Vagu uživo. Za sve informacije i rezervacije: 063/8308-107 i 064/144-7899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 29, 2014, 21:29:46
Akcija još uvek traje. Javite nam se do petka pre podne i dobiajte beslpatan transport na Tašmajdan u subotu i nedelju. 063/8308107 i 064/1447899.
P.S. Srećan rođendan Voji!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Oktobar 10, 2014, 22:21:58
26. 27. i 28. su u centru Podgorice održani XX podgorički dani meda. Naša ekipa je posetila sajam u subotu, 27. gde smo posetiocima predstavili SMS Vagu na štandu čuvenog Vuka Šestovića.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Novembar 18, 2014, 23:37:46

Poštovani pčelari, posle višenedeljnog rada izašla je nova verzija našeg sajta na adresi http://www.smsvaga.com/index.php


Neki tekstovi su kao i na starom sajtu, a ubacili smo nove opcije koje SMS Vaga nudi. Novosti možete naći u i sekciji Funkcije gde smo ukratko opisali funkcije naše vage.
Detaljnije o načinu funkcionisanja imate u našem uputstvu verzije 2.83 koje sada možete preuzeti sa sajta.
Tu je i web prodavnica odakle možete naručiti SMS Vagu i dodatnu opremu. Još uvek radimo na prevodu platforme za naručivanje i još nekih sitnica, tako da možete vage naručivati i telefonom ili e-mailom kao i do sada ako Vam nešto ne bude jasno.
Očekujemo i Vaše mišljenje o novom sajtu, da li je pregledan, da li je bolji nego stari i šta još treba dodati.


S poštovanjem,
SMS Vaga Tim
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Decembar 19, 2014, 21:30:28

SMS Vaga firme Optical, kao jedan od najinovativnijih proizvoda ove godine, bila je prikazana na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu 16.12.-18.12.2014. Slike možete pogledati na sledećem linku:
https://sr-rs.facebook.com/smsvaga/posts/751249404944966
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Decembar 28, 2014, 18:31:51
SMS Vaga je osvojila 2. mesto na takmičenju najboljih tehnoloških inovacija 2014. godine! Slike možete pogledati na zvaničnoj stranici takmičenja https://www.facebook.com/media/set/?set=a.881732495193429.1073741840.144451318921554&type=1
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Vojo Brstina Decembar 29, 2014, 01:44:00
Bravo za SMS vaga tim..
Želim vam uspešan nastavak karijere.
I hvala za čestitku (sa "malim"kašnjenjem)..
Pozdrav svima...
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Januar 13, 2015, 21:21:57
Poštovani pčelari,
posle prošlogodišnjeg osvajanja 3. mesta za inovacije na 6. državnom sajmu pčelarstva naša SMS Vaga osvojila je i 2. nagradu na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju Srbije.


Organizatori ovog takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Privredna komora Srbije, Zavod za intelektualnu svojinu Srbije i Radio Televizija Srbije. Takmičenje je održano jubilarni, 10. put i na njemu je učestvovao 141 tim sa preko 450 takmičara. Takmičari su svoje prijave slali pod šifrom, a naš SMS Vaga Tim je učestvovao pod imenom Hornetsi sa inovacijama na svojoj pčelarskoj SMS Vagi. Na takmičenju smo predstavili čak 10 svojih inovacija koje su dostupne svim kupcima SMS Vage.


Takmičenje se sastojalo treninga za vreme kojih su se sticala znanja iz raznih oblasti, koja su se kasnije ocenjivala u elimanicionim krugovima, tj. recenzijama. Takmičenje je ukupno trajalo 6 meseci, a treninzi su organizovani u raznim gradovima. Posle prvog treninga članica našeg tima Aida Maslan dala je intervju za Regionalnu Televiziju Kruševac:





Posle početnih recenziranja došlo je na red i recenziranje na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, gde se ispitivala tehnička strana inovacija, a zatim i recenziranje u Privrednoj komori Srbije gde je u fokosu bio finansijski deo i isplativost inovacija. Naš tim je uspešno prošao ova ispitivanja i našao se u polufinalu. Jedno polufinale je bilo organizovano u Novom Sadu, a mi smo učestvovali u polufinalu u Kruševcu. Tu smo bili prvi od 6 ekipa, od kojih su se prve tri kvalifikovale za finale. Evo izjave za RTK koju je dao član našeg tima Nikola Jovanović pre proglašenja pobednika:





Posle plasiranja u finale usledilo je i gostovanje na jutarnjem programu RTK sa predstavnicom Regionalne privredne komore Kruševca:





6 najuspešnijih timova iz oba polufinala (po 3 prvoplasirana) su izborili učešće na finalu održanom 26.12.2014. u direktnom prenosu na RTS-u. Nedelju dana pre toga pozvanimo smo u najgledaniju emisiju "Žikina šarenica" gde su predstavljeni svi finalisti:





Žirijem je predsedavao dr Srđan Verbić, ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a preostali članovi su prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Srbije, prof. dr Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Miomir Korać, arheolog, Viminacijum, Miroslav Miletić, potpredsednik PKS i Radojka Nikolić, urednik časopisa "Biznis i Ekonometar".


U jakoj konkurenciji između velikih firmi, istraživačkih centara, magistara i doktora nauka, osvojili smo 2. mesto i novčanu nagradu od 750 000 dinara, što je ogroman uspeh za naš tim. Predstavljanje naše inovacije u finalu možete pogledati ovde:





Regionalna privredna komora Kruševca i gradonačelnik Dragi Nestorović prepoznali su veliki potencijal kako našeg uređaja, tako i inovacija uopšte, pa je organizovana konferencija za novinare u prostorijama RPKK i prijem kod gradonačelnika gde smo na poklon dobili srebrnjak koji dobijaju zaslužni građani za svoja dostignuća.





Jedan od krugova recenziranja je podrazumevao upoređivanje opcija naše i svih drugih sličnih uređaja iz cele Evrope u kome je naša SMS Vaga bila ubedljivo najbolja. Osim toga i izmene na hardveru dovele su do konstrukcije jednog modernog i kvalitetnog uređaja. Želimo da se zahvalimo našim pčelarima čije su nas sugestije podsticale na stalan rad i sa kojima smo zajedno došli do nekih inovativnih rešenja. Svi pčelari koji budu želeli najnoviji model nagrađene SMS Vage mogu nas kontaktirati putem telefona 064/1447899 i 063/8308107.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 18, 2015, 00:08:05
Pripreme za novu sezonu!

U sezoni sakupljanja meda SMS Vaga dolazi do izražaja, kada javlja pčelaru o stanju na terenu i štedi mu novac i vreme za obilaženje pčelinjaka. Konstrukcije za standardne tipove košnica su tu, vage se sklapaju i pakuju u kutije. Ovih 17 saljemo sutra. Naručite SMS Vagu na vreme 063/8308 107
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 25, 2015, 20:38:41
Kupite nagrađivanu SMS Vagu firme Optical na sajmu pčelarstva! Čak 10 inovacija kakve slični uređaji ne poseduju garancija su da kupujete najbolji proizvod na tržištu. Pozovite 064/1447899 i 063/8308107 za rezervaciju.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Vojo Brstina Februar 25, 2015, 22:36:41
Hvala Vam kolega Nikola na ovoj lepoj prezentaciji. SMS vaga je veoma značajna alatka u pčelarstvu.
Pozdrav svima...
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 03, 2015, 20:21:59
Hvala Vam kolega Nikola na ovoj lepoj prezentaciji. SMS vaga je veoma značajna alatka u pčelarstvu.
Pozdrav svima...

Hvala Vojo!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 03, 2015, 20:28:52
Svi zainteresovani pčelari mogu poručiti SMS Vage za Savetovanje pčelara Vojvodine u Novom Sadu koje će biti organizovano 7. marta.

Ovde želimo da predstavimo i nov proizvod u kooperaciji sa preduzećem Košnica Komerc iz Kruševca. Reč je o drvenom tasu za zaštitu SMS Vage. Tas je izrađen od drveta sa štamparskim limom na gornjoj strani. Lim je spojen klamericama za drvo koje je prethodno premazano lepkom. Ovakav tas je manje upadljiv od limenih, a postoji mogućnost farbanja u boje košnice. Sa zadnje strane se drvena ploča skida kako bi se olakšao pristup akumulatoru. Tas se pravi po dimenzijama podnjače za sve tipove košnica ponaosob.

http://smsvaga.com/index.php/prodavnica/dodatna-oprema/143-tas-sms-vage-drveni
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Miroslav Šugić Mart 11, 2015, 17:48:49
Da li vaga precizno meri i kad je na postolju koje je nakrivljeno prema napred ili mora da se montira sasvim horizontalno.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 24, 2015, 00:24:15
Da li vaga precizno meri i kad je na postolju koje je nakrivljeno prema napred ili mora da se montira sasvim horizontalno.
Bolja nivelacija daće u startu preciznije merenje ukupnog tereta, odnosno tare.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 24, 2015, 00:24:35
Do sada smo akcenat stavljali na unapređenju softvera i opcijama koje su dostupne pčelarima. Zahvaljujući njima smo i postali prepoznatljivi na tržištu, a u prošloj godini i osvojili 2 jako bitne nagrade. Ovde želim da Vam malo bliže predstavim "hardver" odnosno karakteristike mehaničkih delova vage.

- Konstrukcija SMS Vage ima prepoznatljiv oblik latiničnog slova H, i izrađuje se od cevi preseka 20x30mm 1. klase.
- Prešli smo put od varenja elektrodama, preko CO2, do argonskog varenja koje ostavlja minimalan trag i garantuje čvrstoću spojeva.
- Završni sloj je plastifikacija sitnom granulacijom, što je ujedno i najkvalitetniji način plastificiranja. Druga vrsta zaštitnog sloja je elektrostatičko cinkovanje, tehnologija koja je novija, kvalitetnija i vizuelno lepša od široko raprostranjenog toplog cinkovanja. Treća vrsta je izrada prohromske konstrukcije, koja je i najtrajnija od sve 3, a ujedno i najskuplja.
- Novije SMS Vage imaju i metalni držač prilagođen GEL akumulatorima koji se najčešće koriste.
- Krajevi konstrukcije imaju plastične zaptivke, a kablovi termoizolacione bužire za zaštitu od vlage.
- Na donjoj strani vage su i dalje pristune stopice za nivelaciju po neravnom terenu.
- Posebna pažnja je poklonjena detaljima, tako da kablovi imaju uvodnike kroz konstrukciju, tako da nema potrebe za njihovim vezivanjem vezicama i sličnim rešenjima.

Vaš SMS Vaga Tim
www.smsvaga.com
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Драган Нешковић Mart 24, 2015, 10:03:04
Чудно да нема "препознатљив облик", ћириличног слова Н (Н као Небо) или можда није чудно ...
Чудно је и то, да сте ви из града Крушевца или није чудно ...


Чудан поздрав, или није чудан ...
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 24, 2015, 14:48:38
Чудно да нема "препознатљив облик", ћириличног слова Н (Н као Небо) или можда није чудно ...
Чудно је и то, да сте ви из града Крушевца или није чудно ...


Чудан поздрав, или није чудан ...

Slazemo se za slovo, uputstvo je na latinici, pa smo zato izabrali H latinicno.

Pozdrav i za Vas!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Milojko Vasic Mart 24, 2015, 20:59:22
Kakve su to gvozdene cevi 1. klase
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 25, 2015, 23:29:34
Kakve su to gvozdene cevi 1. klase
Postovani, savne celicne cevi se dele u klase prema kvalitetu.
Kod nas postoji podela u 3 klase, s tim sto je prva klasa najkvalitetnija i pregledane su da zadovolje propisane standarde. Ako nama ne verujete mozete se raspitati u najblizem stovaristu.
Da ne bude da favorizujemo nekog proizvodjaca, evo Vam jedan od prvih linkova na guglu koji izadje kada kucate upit o klasama celicnih cevi, ovde imate da kupite cevi 2. i 3. klase http://www.dzonikom.com/cenovnik.php?otvori=tip&idp=21&idk=87&idg=391&sl= (http://www.dzonikom.com/cenovnik.php?otvori=tip&idp=21&idk=87&idg=391&sl=)
Za izradu naseg proizvoda smo morali da steknemo odredjena znanja iz raznih oblasti.
Srdacan pozdrav!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović April 02, 2015, 23:47:26
Naša SMS Vaga je imala prezentaciju na sastanku Grupacije za pčelarstvo i proizvodnju meda Privredne komore Srbije, o čemu imate vest na sajtu Privredne komore Srbije ovde: http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=16990

Svi zainteresovani pčelari koji žele da nabave svoj primerak naše nagrađivane vage moći će to da urade na pčelarskim sajmovima u:
Kamenovu 04.04.2015. i
Arilju 05.04.2015.

Za rezervacije unapred javite se na brojeve telefona 064 1447899 i 063 8308107.

S poštovanjem,
Vaš SMS Vaga Tim
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 16, 2015, 22:17:40
Sutra u emisiji Dobra Zemlja na B92, prilog o SMS Vagi i mom tati pčelaru :)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 20, 2015, 17:46:51
Zelimo da obavestimo pčelare da je naša SMS Vaga predstavljena na 59. sajmu tehnike i tehničkih dostignuća koji je održan u Beogradu 11.05-15.05 ove godine. Slike možete pogledati na našoj FB stranici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.825491600854079.1073741834.292762977460280&type=1 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.825491600854079.1073741834.292762977460280&type=1)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Jun 06, 2015, 22:42:10
Moj tata i ja na B92 :) O pčelarstvu, SMS Vagi i još po nečemu...

https://youtu.be/imLhDfs9Dvg (https://youtu.be/imLhDfs9Dvg)

www.smsvaga.com (http://www.smsvaga.com)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 25, 2015, 22:52:16
U Kruševcu se od 24.-26. septembra održava naučno-stručni skup pod nazivom Unapređenje pčelarstva u Srbiji.
Organizatori ovog skupa su SANU i gradska uprava grada Kruševca. Petak je bio rezervisan za naučno-stručna predavanja koja su organizovana u kruševačkom pozorištu. NA poziv organizatora tu je bio i naš SMS Vaga Tim koji je u pauzama između predavanja mogao da predstavi SMS Vagu firme Optical iz Kruševca. Vladalo je veliko interesovanje i pčelara i akademika, pa ovo neće biti jedini ovakav skup na kome se promovišemo. Slike sa ovog skupa možete videti u albumu na našem FB profilu. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.889139894489249.1073741835.292762977460280&type=3 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.889139894489249.1073741835.292762977460280&type=3)

Bićemo i na sajmu na Tašmajdanu, pčelari mogu poručiti vage i dobiti besplatnu dostavu do sajma na brojeve 0638308107 i 0641447899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 29, 2015, 19:12:20
Uskoro se bliži i sajam na Tašmajdanu, pa želimo da obavestimo pčelare o novostima u vezi naše vage i šta smo radili poslednjih nekoliko meseci.

Ono što karakteriše našu SMS Vagu su inovacije koji neprestano osmišljava SMS Vaga Tim. Nove opcije su:
- merenje prinosa je, osim besplatnim pozivom, omogućeno i slanjem komande MERENJE. Opcija nije toliko važna za pčelare koliko za naš Tim radi daljeg unapređenja funkcionalnosti uređaja.
- opcija koja javlja da će se postojeća merna ćelija preopteretiti. U slučaju da se težina bliži deklarisanom maksimumu merne ćelije pčelar će dobiti poruku: Uskoro ce doci do preopterecenja vage. Smanjite tezinu kosnice !!!. U slučaju preopterećenosti može doći do deformisanja merne ćelije i njenog trjnog oštećenja.
- konačno imamo potpuno funkcionalnu opciju slanja podataka na FTP server.
- dodato i resetovanje vage na fabrička podešavanja, vrši se komandom RESET DEFAULT.
- dodata opcija koja pokazuje DNEVNI PRINOS, tj koliki je prinos tokom 24h u intervalu koje pčelar odredi.

Svi zainteresovani pčelari mogu da naruče SMS Vagu na brojeve telefona 063/8308107 i 064/1447899 i da im je donesemo na sajam na Tašmajdanu!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Oktobar 01, 2015, 01:02:59
Želimo da informišemo pčelare i da smo unapredili stare opcije, i to:
- opcija APN iše nije neophodna za MOD2 pošto je svaka vaga isprogramirana da sama automatski očitava APN sa bazne stanice.
- vreme za dodavanje tereta između TARA1 i TARA2 je na zahtev pčelara produženo na 10 minuta, umesto dosadašnjih 5.
- dodato je i isključivanje NETO INFO opcije koja javlja pčelaru da je zadata težina dostignuta. Ova opcija se gasi komandom NETO INFO OFF.

Uz to smo i izmenama na elektronskoj pločici vage povećali autonomiju skoro za duplo.

Svi zainteresovani pčelari se mogu javiti na brojeve telefona 063/8308107 i 064/1447899 da poruče vagu koju bismo mi doneli na Tašmajdanski sajam!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Saša Tatomirov Oktobar 16, 2015, 16:34:44
Odlično Nikola samo tako nastavite.
Vidimo se uskoro nadam se u Novom Miloševu.
Pozdrav i svako dobro.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Darko Vlajic Novembar 29, 2015, 12:50:01
Da li je neko od kolega pčelara sa ovog foruma kupio vagu? Kakva su iskustva? Koliko vidim vaga se stalno nadogradjuje ali nema povratne informacije od kolega pčelara.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Decembar 24, 2015, 16:20:01
Odlično Nikola samo tako nastavite.
Vidimo se uskoro nadam se u Novom Miloševu.
Pozdrav i svako dobro.
Hvala Saša, vidimo se uskoro kod vas :)

Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Decembar 24, 2015, 16:25:05
Da li je neko od kolega pčelara sa ovog foruma kupio vagu? Kakva su iskustva? Koliko vidim vaga se stalno nadogradjuje ali nema povratne informacije od kolega pčelara.

Možete pitati proverene predavače kao što su Djoko Zečević i Miljko Šlivić. Tu su, naravno, i drugi pčelari.
Naša vaga se stalno usavršava jer u razgovoru sa pčelarima želimo da ispunimo sve njigove potrebe. Sofver se besplatno nadograđuje na svaku SMS Vagu kupljenu kod nas, što znači da i kupac koji je kupio vagu 2013. godine može potpuno besplatno dobiti nov softver is sve opcije koje nudi. Što se ove generacije vaga tiče mislimo da smo stigli do nekog maksimuma i da je hardversko rešenje štampane ploče nastalo još 2012. godine dostiglo svoj maksimum. Jednostavno, nema više ni jednog zahteva pčelara niti neke opcije koja je nama pala na pamet da nismo isprogramirali.

Naš grčki partner je izlagao SMS Vagu na sajmu pčelara u Atini koji je trajao 04.-07.12.2015. godine. Vladalo je veliko intersovanje na naš proizvod, a televizijska stanica ART je uzela i izjavu od našeg partnera Vasilisa - https://youtu.be/nhbuEl7iRWM?t=45m10s (https://youtu.be/nhbuEl7iRWM?t=45m10s)

Pčelari mogu poručiti dobro poznatu SMS Vagu firme Optical na brojeve 063/8308107 i 064/1447899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Januar 20, 2016, 19:46:35
SMS Vaga Tim nudi svim zainteresovanim pčelarskim udruženjima da u narednom periodu održimo predavanja o upotrebi sms vaga i dobitima koje pčelari imaju njihovom primenom, da upoznamo pčelare sa najnovim dostignućima u ovoj oblasti, našim radom i proizvodom (SMS Vaga firme Optical), kao i praktičnom primenom u pčelarstvu.

Naše reference:
- 2. nagrada za najbolju Tehnološku inovaciju Srbije 2014. godine.
- 3. nagrada za inovacije na 6. Državnom pčelarskom sajmu 2014. godine.
- Nagrađeni srebrnjakom sa likom kneza Lazara za zaslužne građane Kruševca.
- Predavanje na temu „SMS DIGITALNE VAGE, ALARMI I VIDEO NADZOR PROTIV KRAĐE, SA PRAĆENjEM IZ STANA PČELARA PUTEM GPRS-a“ na 5. Državnom pčelarskom sajmu 2013. godine.
- Predavanje na temu „Pametni uređaji GPS tehnologije na primeru SMS Vage“ na agrobiznis forumu MAK 2015. Kopaonik.
- Predstavljanje SMS Vage pred Grupacijom za pčelarstvo Privredne komore Srbije 01.04.2015.
- Predstavljanje SMS Vage u Regionalnoj privrednoj komori Požarevca 30.04.2015.
- Predavanja pčelarskim udruženjima u Kruševcu, Ražnju, Vlasotincu, Kraljevu, Čačku, Aleksincu, Požarevcu, Trsteniku, Lajkovcu, Jagodini.
- Učešće na pčelarskim sjamovima u Požarevcu, Novom Sadu, Beogradu, Stalaću, Kamenovu, Arilju, Vinkovcima (HR), Bijelom polju (CG),Podgorici (CG), Atini (GR).
- Učešće na 59. međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća UFI 2015. u Beogradu.
- Izlaganje na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope 2014. u Beogradu

- TV emisije:
RTS, Dnevnik 1 13.04.2013.
RTS, Beogradska hronika 27.03.2014.
RTS, Žikina šarenica 21.12.2014.
RTS, finale izbora za najbolju tehnološku inovaciju 26.12.2014.
B92, Dobra zemlja 20.04.2014.
B92, Dobra zemlja 17.05.2015.
Pink, Jutarnji program 22.04.2015.
ART (GR), Prilog sa atinskog sajma 17.12.2015.

- Objavljeni tekstovi:
Pčelar, maj 2013.
Pčelar, jun 2014.
Pčelarstvo (CG), jun 2014.
Pčelarstvo (HR) internet portal, april 2014.

Zainteresovani nam se mogu javiti preko e-maila smsvaga@gmail.com ili na telefone 063/8308107 i 064/1447899 ili preko sajta www.smsvaga.com (http://www.smsvaga.com)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Januar 27, 2016, 19:49:33
Ovog vikenda biće u Istanbulu organizovan pčelarski sajam.
Na poziv gospodina Yalçına Sezera, predsednika Istanbulske asocijacije proizvođača meda i jednog od organizatora, pozvani smo da u subotu održimo predavanje o upotrebi sms vaga u pčelinjaku.

Sajt sajma http://www.aricilikfuari.org/ (http://www.aricilikfuari.org/)
FB stranica sajma je https://www.facebook.com/events/742879272484543/ (https://www.facebook.com/events/742879272484543/)
Sajt kongresne dvorane gde će sajam biti održan http://www.halic.com/ (http://www.halic.com/)

Organizatori kažu da je ovo najveći sajam u Turskoj (koja je 3. proizvođač meda u svetu). Pošto će Turska biti domaćin Apimondije 2017. nema sumnje da će se domaćini potruditi oko organizacije.

Javićemo se sa utiscima, a ako još neko ide neka se javi.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 05, 2016, 19:47:31
Poštovani, bili smo na sajmu, održali prezentaciju i upoznali turske pčelare sa našim proizvodom. Utisci su super, a ima i puno interesantne opreme kakva se kod nas ne koristi. Slike možete pogledati na našem FB profilu ovde https://www.facebook.com/media/set/?set=a.946928608710377.1073741838.292762977460280&type=3

Cena meda je bila od 3e do 600e! po kilogramu. Najskuplji To je livadski med sa visokih planina, a na tom području su bili pčelinjaci za turske sultane.

Koriste mnogo plastičnih košnica, podnjača i krovova. Centrifuge su pravljenje kvalitetno (debeo lim, masivni nogari) ali za mali broj ramova.

Sajam traje do 8  uvece sva 3 dana i frekvencija posetilaca je velika tokom celog dana. Posetioci skoro jednako dolaze i ujutru i pred zatvaranje (nije kao kod nas gde su guzve ujutru a popodne pusto). Sajmove organizuju proizvođači i trgovci pčelarskom opremom, koliko sam ja shvatio njihov savez ne organizuje sajam kao što je naš državni.

Ako bih ga uporedio sa našim državnim sajmom po površini je bio velik skoro kao deo državnog sajma sa izloženom opremom, i tu im je izloženo sve, i oprema i pčelinji proizvodi.

Mi smo održali prezentaciju, a imali smo i prevodioca. Zainteresovanost je bila odlična, a dogovorena je i buduća saradnja.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 15, 2016, 20:25:36
SMS Vaga Tim je u subotu, 13.2. održao zapaženo predavanje na međunarodnom sajmu pčelarstva u Plevenu. Slike možete pogledati na našem FB profilu ovde https://www.facebook.com/media/set/?set=a.953769468026291.1073741840.292762977460280&type=3
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 22, 2016, 00:30:55
SPECIJALNA PONUDA!

U prodaji je TREĆA GENERACIJA SMS VAGE!

SMS Vaga Tim će imati svoj štand na državnom sajmu u Beogradu i svi zainteresovani pčelari mogu unapred naručiti svoj primerak SMS Vage treće generacije. Uz vagu se gratis dobijaju i senzori za temperaturu i vlažnost vazduha koji inače koštaju 20e.

Predlažemo da nas si zainteresovani kupci kontaktiraju do četvrtka kako bismo unapred pripremili njihov primerak vage sa pratećom opremom na telefone 063/8308-107 i 064/1447-899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 23, 2016, 23:03:20
Ovako izgledaju naše SMS Vage: plastificirana, pocinkovana i inox.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 09, 2016, 16:54:24
Posle godinu i nešto dana od podnošenja prijave danas smo dobili obaveštenje od Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije da naša SMS Vaga ispunjava uslove za registraciju malog patenta koji će zvanično stupiti na snagu posle uplate republičkih taksi.
SMS Vaga firme Optical će tako postati prvi i jedini uređaj ovog tipa koji je registrovan kao intelektualna svojina.
Hvala svim našim saradnicima i čestitke kupcima Optical SMS Vage na zvaničnoj potvrdi da poseduju jedinstven proizvod.
SMS Vagu Treće generacije možete poručiti na brojeve telefona 064/1447899 i 063/8308107
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 31, 2016, 23:56:17
Za Kamenovo smo spremili istu akciju kao i za Državni sajam - uz kupljenu vagu gratis senzori temperature i vlažnosti vazduha! Rezervišite SMS Vagu na broj 063/8308107

https://www.facebook.com/smsvaga/photos/a.581125255290716.1073741826.292762977460280/982245221845382/?type=3&theater (https://www.facebook.com/smsvaga/photos/a.581125255290716.1073741826.292762977460280/982245221845382/?type=3&theater)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović April 27, 2016, 22:12:53
U nedelju, na Vaskrs, u okviru emisije na RTS-u "Žikina šarenica" biće predstavljena patentirana SMS Vaga treće generacije. U emisiju smo pozvani od strane organizatora takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju Srbije na kome smo pre 2 godine osvojili 2. mesto. Pošto se praznik proslavlja neradno u okviru porodice, mnogi pcelari će imati priliku da na TV-u vide SMS Vagu treće generacije po prvi put.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 02, 2016, 22:48:25
SMS Vaga Tim je održao prezentaciju SMS Vage u emisiji "Žikina šarenica" na RTS-u. Vest možete pročitati na našem sajtu http://www.smsvaga.com/index.php/157-zikina-sarenica

Emiiju mozete pogledati na youtube kanalu emisije https://www.youtube.com/watch?v=yVgnunrVHDw&feature=youtu.be&t=1h24m57s
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 26, 2016, 22:41:45
SMS Vaga Tim biće na Tašmajdanu u subotu, možda i u nedelju, zavisi od interesovanja. Takođe ćemo biti prisutni istog vikenda i u Novom Sadu na manifestaciji "Pčelarski sokak" gde ćemo održati predavanje u petak.
Svi zainteresovani pčelari mogu naručiti SMS Vage za ove skupove najkasnije do petka na brojeve telefona 063/8308107 i 064/1447899.
Kao i prošle godine imamo sajamsku akciju - uz kupljenu SMS Vagu dobijaju se senzori temperature i vlažnosti vazduha gratis!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Decembar 05, 2016, 23:22:48
NOVO! NOVO! NOVO!

Kada smo prošle godine pustili u prodaju 3. generaciju Optical SMS Vage obavestili smo svoje kupce da kupuju uređaj koji će tek u budućnosti pokazati pun potencijal kada sve opcije koje smo osmislili budu funkcionalne. Od danas na SMS Vagi postoji mogućnost očitavanja prinosa na pčelinjaku preko bluetootha na bilo kom pametnom telefonu, tabletu ili laptopu, što čini našu vagu jedinstvenom u svetu.
Svaka elektronika 3. generacije SMS Vage poseduje ovu tehnologiju koja će u potpunosti izbaciti ručni displej iz upotrebe. Dovoljno je da pčelar aktivira blutooth na svom mobilnom telefonu, poveže se sa vagom i uz pomoć aplikacije očita prinos meda i stanje na terenu.
Ovim revolucionarnim pristupom postigli smo da:
-    prestaje potreba za kupovinom ručnog displeja čija je cena bila 30e
-    ne koristimo ni statične displeje na samoj vagi koji su se kod drugih proizvođača pokazali kao slaba tačka jer su osetljivi na vlagu
-    pčelar na terenu očitava sve parametre koje bi dobio u SMS poruci bez slanja iste i trošenja kredita
-    pčelar će moći da na ovaj način vrši podešavanja vage, što na ni jednom drugom displeju nije moguće
Svi zainteresovani pčelari koji žele da uživo vide kako funkcioniše merenje prinosa bluetoothom imaće priliku da testiraju Optical SMS Vagu ovog vikenda u Novom Sadu 10. i 11. decembra na međunarodnoj konferenciji  „Pomerajmo granice“, jer mi zaista pomeramo granice!
Vise na nasem FB profilu https://www.facebook.com/smsvaga/
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 25, 2017, 10:33:45
Poštovani pčelari,
SMS Vaga Tim je započeo sa snimanjem kratkih video uputstava gde pčelari mogu videti praktičan rad sa vagom. Prvi klip možete pogledati na adresi
https://www.youtube.com/watch?v=SH3XwL1CGDY

SMS Vaga biće izložena na državnom sajmu pčelarstva i svi zainteresovani kupci mogu naručiti vagu na brojeve 063/8308107 i 064/1447899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Februar 28, 2017, 21:23:18
Evo i rasporeda štandova, ovde će biti štand Optical SMS Vage, kada se udje u deo sajma za pčelarsku opremu, skrenete levo ka štandu Minelija, od Minelija ponovo levo i u samom uglu biće štand SMS Vage.
Organizatori su nam maksimalno izašli u susret i dali prostor koji neće biti puno frekventan kako bismo svim zainteresovanim pčelarima prikazali sve funkcije koje SMS Vaga nudi. Na sajmovima najveću pažnju izaziva demonstracija očitavanja i podešavanja vage blututom sa mobilnog telefona, i naša SMS Vaga treće generacije je jedina u svetu koja pčelarima nudi komunikaciju blututom, SMS-om i Internetom. Svi koji unapred poruče svoju vagu moći će da je preuzmu na sajmu! 063/8308107 i 064/1447899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 23, 2017, 23:11:36
SMS Vaga je pretprošlog vikenda bila izložena na pčelarskom sajmu u Celju. Slike iz Celja možete pogledati ovde
https://www.facebook.com/pg/smsvaga/photos/?tab=album&album_id=1279924635410771
Istovremeno je drugi deo SMS Vaga Tima bio na pčelarskom sajmu u Ghirodi (Rumunija). Slike možete pogledati ovde:
https://www.facebook.com/pg/smsvaga/photos/?tab=album&album_id=1276777152392186

Još jedan video prilog o korišćenju i funkcijama naše SMS Vage možete videti u plejlisti koju smo kreirali na našem Youtube kanalu:
https://www.youtube.com/watch?v=IXBFiyzSPus&list=PLPNL5au1JyF8Tb06ZB7s7wo9oTeW33d6H

Pozivamo sve zainteresovane pčelare koji žele da iskoriste subvencije Ministartsva, AP Vojvodine ili lokalne samouprave da nam se jave za profakture kako bi se na vreme prijavili i ostvarili popust i do 50% na kupovinu SMS Vage.
063/8308107 i 064/1447899
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 30, 2017, 18:46:21
Svi zainteresoani pčelari mogu naručiti SMS Vagu i preuzeti je u Kamenovu. 063/8308107 i 0641447899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 12, 2017, 00:58:33
Naš SMS Vaga Tim u sastavu Aida Maslan i Nikola Jovanović učestvovaće u takmičenju inovacija na jednom od najvećih evropskih sajmova za inovacije - Moskovskom međunarodnom sajmu izuma i inovativnih tehnologija Arhimed (http://www.archimedes.ru (http://www.archimedes.ru))
Ovo je jubilarni 20. sajam po redu, i koliko je velik dovoljno ilustruje podatak da je prošle godine predstavljeno 750 izuma iz 20 zemalja. Ponosni smo što ćemo uopšte imati priliku da izlažemo i da se takmičimo sa drugim stručnjacima iz raznih kategorija.
Organizaciju sajma su podržali: Svetska organizacija za intelektualnu svojinu, Međunarodna federacija inovacionih asocijacija, Moskovska gradska uprava, Privredna komora Rusije, Inženjerska komora Rusije, ministarstva odbrane, ekonomskog razvoja, industrije i trgovine, kabinet predsednika Vladimira Putina, Evroazijska patentna organizacija i mnogi drugi...
Sajam traje od 16.-19. maja.   
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nenad Tucakov Maj 12, 2017, 01:23:03
Sajam podržavam i ja, kao što i potvrdjujem da su vage juče stigle u Pančevo. U ponedeljak će biti podbačene tamo, gde im je mesto...
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 25, 2017, 15:24:54
SMS Vaga Tim u sastavu Aida Maslan i Nikola Jovanović su sa svojom SMS Vagom učestvovali na 20. Međunarodnom sajmu izuma i inovacionih tehnologija Arhimed u Moskvi. Sajam je održan u Sokolniki izložbenom centru od 16.-19.05.2017. godine.
 
Ove godine je bilo prikazano nekoliko stotina izuma iz 15 zemalja podeljenih u 31 kategoriju. SMS Vaga je u kategoriji Informacionih, upravljačkih i navigacionih sistema osvojila ZLATNU MEDALJU. Iako je konkurencija bila žestoka, osvajanje ovog priznanja predstavlja potvrdu kvaliteta našeg uređaja i satisfakciju za sav trud koji smo uložili u njega. Osim zlatne medalje sajma Arhimed, osvojili smo i srebrnu medalju delegacije sajma Novo vreme iz Sevastopolja. Sajam Novo vreme već godinama sarađuje sa sajmom Arhimed i članovi su Međunarodne federacije asocijacija inovatora sa sedištem u Ženevi. Takođe smo dobili i recenziju SMS Vage Tehničkog fakulteta državnog univerziteta Volga.
 
Osim ovih priznanja pozvani smo i da predstavimo SMS Vagu na sajmovima inovacija u Seulu (Južna Koreja), Sofiji (Bugarska) i Kišinjevu (Moldavija). Iz Moskve nosimo najlepše utiske i ponosni smo na priznanja koja smo osvojili za naš izum, SMS Vaga Tim i Srbiju.

Slike možete pogledati ovde: https://www.facebook.com/pg/smsvaga/photos/?tab=album&album_id=1354391561297411
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Jun 06, 2017, 22:29:43
Čitajte o uspehu SMS Vaga Tima u Večernjim novostima!
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:669079-Pcele-zuje-i-na-Guglu
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Oktobar 05, 2017, 21:44:59
SMS Vaga Tim se vratio iz Istambula gde je na Apimondiji izlagao vagu i takmičio se u kategorji inovacija. Svi zainteresovani pčelari za kupovinu vage na Tašmajdanu mogu nam se javiti na brojeve telefona 063/8308107 i 064/1447899. Bićemo na Tašmajdanu u SUBOTU 07. oktobra 2017.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Novembar 15, 2017, 23:17:56

Poštovani pčelari, SMS Vaga Tim je napravio projekat nove vage sa znatnim unapređenjima u odnosu na prethodne i sa tim projektom se plasirao u finale takmičenja GENERATOR. U finalu je 40 tima sa svojim inovacijama koji se bore za glavnu nagradu i za nagradu publike. Nagrada publike se dobija tako što posetioci glasaju za neku inovaciju na sajtu. Da biste glasali za naš projekat koji je namenjen pčelarima i koji će im znatno olakšati rad molimo vas da dok ste logovani na Vaš Facebook nalog kliknete na sledeći link:
https://www.generator.rs/honeybeep/
i sa desne strane kliknete na dugme GLASAJ, a zatim potvrdite glas u prozoru koji se otvori Vašim FB nalogom.
Glasanje traje do 5. decembra, a svako može svakog dana po jednom da glasa.


Podrška pčelara nam jako znači, jer je naš uređaj namenjen njima a mi se iz godine u godinu trudimo da ga napravimo što boljim.


Hvala svima unapred!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Zoran Vučković Novembar 16, 2017, 08:10:59
Jel dobijaju glasači 10% popusta na cenu vage?
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Januar 31, 2018, 22:30:09
Jel dobijaju glasači 10% popusta na cenu vage?
DA! :)
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Januar 31, 2018, 22:30:40

Drzavni pcelarski sajam se ove godine odrzava po X, jubilarni put. Za kratko vreme je postala najveca pcelarska manifestacija na Balkanu, a to mozemo reci sa sigurnoscu jer smo vec izlagali u Turskoj, Bugarskoj, Rumunijji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj gori. Predavanja ce biti interesantna, kao i obicno, a najavljen je dolazak i stranih pcelara. Ovde zelimo da obavestimo nase pcelare, da cemo izlagati oba dana na sajmu, i da cete tamo moci uzivo videti nasu SMS Vagu i upoznati se sa njenim prednostima. Svi pcelari koji bi zeleli i ranije da naruce, moci ce to do petka uvece na brojeve telefona 063/830 810 7 i 064/144 789 9.
U prilogu dostavljamo sliku gde se nalazimo kako biste nas lakse nasli. Pravo od ulaza za pcelare koji nisu clanovi SPOS-a, odmah do stepenica koje vode na donji nivo (pratite plavu strelicu).
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Mart 18, 2018, 00:13:53

SMS Vaga firme Optical je za kratko vreme postala prepoznatljiva po funkcijama za pčelare koje nudi, a kakve slični uređaji nemaju. Od 2012. godine pa do danas stalno smo u dogovoru sa pčelarima dodavali nove opcije, tako da trenutno vaga koristi 47 komandi i omogućava pčelaru korišćenje tridesetak funkcija:


1. MOD RADA – uređaj je ili uvek dostupan ili je u „sleep“ modu
2. BLUETOOTH – očitavanje i podešavanje vage besplatno Bluetooth-om
3. CONF – isčitavanje konfiguracije vage samo putem Bluetooth-a
4. RADILICA – daje informacije o tačnom dnevnom prinosu, broju izletnica, procentu vlage u nektaru i mogućem prinosu
5. VIŠEJEZIČNOST – zadavanje komandi na više jezika
6. VAGA – dodeljivanje imena i lokacije vagi
7. DODAVANJE KORISNIKA SMS-om
8. DODAVANJE KORISNIKA POZIVOM
9. KORISNICI – izlistavanje svih korisnika
10. PROVERA KREDITA – korišćenjem USSD koda operatera za proveru stanja računa
11. BRZA PROVERA KREDITA – provera stanja računa bez USSD koda
12. OBAVEŠTENJA – vaga odgovara na konfiguracione poruke pčelara
13. TARA – tariranje SMS porukom
14. MERENJE – SMS porukom ili besplatnim pozivom
15. VREMENA MERENJA – podešavanje vremena kada vaga vrši merenje
16. VDP – definisanje vremena početka dnevnog merenja
17. DODAVANJE NASTAVAKA – automatsko prebacivanje nekorisnog tereta u TARU
18. NETO OBAVEŠTENJE – obaveštenje o dostignutoj zadatoj težini meda
19. STANJE AKUMULALTORA – obaveštenje o trenutnom stanju akumulatora
20. SISTEMSKA TEMPERATURA – informacija o temperaturi u kutiji sa elektronikom
21. IZNENADNI GUBITAK TEŽINE – dojava u slučaju iznenadnog gubitka težine
22. GSM pozicija – relativnom tačnošdu daje poziciju vage
23. GPS pozicija – značajnom tačnošdu daje poziciju vage
24. RESET – isključivanje i ponovno uključivanje vage
25. E-MAIL – slanje izveštaja na e-mail
26. SMS-E-MAIL – slanje izveštaja na SMS i e-mail
27. FTP – slanje izveštaja samo na FTP
28. ZAŠTITA OD KRAĐE – obezbeđivanje pčelinjaka različitim senzorima
29. ZAŠTITA OD KRAĐE VAGE – lociranje vage ukoliko dođe do njene krađe
30. UPOZORENJE O MAKSIMALNOJ TEŽINI - u slučaju da se težina terata približi maksimalnoj nosivosti merne ćelije
31. ATMOSFERSKI USLOVI – povezivanjem različitih vrsta senzora dobijaju se informacije o spoljnoj temperaturi, vlažnosti vazduha, temperaturi unutar košnice


Sve softverske funkcije dostupne su svim pčelarima, bez obzira koji tip vage su izabrali.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: sasa zivic April 24, 2018, 11:31:52
Pitanje za one koji koriste sms vagu:
Koji tarifni paket koristite za sms vagu?
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović April 29, 2018, 00:11:13
Pitanje za one koji koriste sms vagu:
Koji tarifni paket koristite za sms vagu?

Ranije je bilo da se kod mobilnog operatera uzme paket gde bi poruke bile besplatne, a plaćalo neko minimalno održavanje. Mislim da je pčelar Branko Nikolić iz Bovna pre neki dan uzeo paket od 200-300 din sa 1000 poruka mesečno. Ne znam koji mobilni operater je u pitanju, ali pretpostavljam da svi imaju sličnu ponudu.

SMS Vaga je na 85. poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu po oceni žirija kojim je predsedavao prof. dr Mića Mladenović osvojila:

5 zlatnih medalja za
- SMS Vagu indikator
- elektrosnku pločicu
- tehničko rešenje konstrukcije
- funkciju Iznenadni gubitak težine
- funkciju Radilica

Pehar novosadskog sajma
za vrhunski kvalitet pčelarske opreme i pribora

i Šampion kvaliteta grupe pčelarska oprema i pribor.

Dodela medalja se održala u ponedeljak 23.4. u Master sali novosadskog sajma, a poljoprivredni sajam biće održan 15.-21.5.2018.

Slike sa dodele možete pogledati klikom na link ispod
https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJxFUtkNA1AI2qjxPvZfrHla6S9BBJSj24Na1CxZ68MLaBKzVtABZAO0HhAWWWTdB7gMw3wBb8~%3BHCIpjyDISDKq3VkUOaHuAKEayx5jzMZhH1AXGekSrjpE6Gp4HaMyI5I1w7AhEi2fE~_gCZtUrHqB6GKtLWajDDKa9TaFSsqP0YvBXmVegdPoxAH1aP0fBRKWO9~%3B~%3BF7AIiS1wOc~%3BLYYzxa~%3BClnGBxN8~_PownFJG1BWiXfsOKNnGKdc5LZ3bpmBL0GNQ0jHqHduIYYy3IEY4GsDkgOzxkWHHsN3CgVNufEEWocmSCVFZDVxOfAC8NkeO01AA24feXcp3hAppJ5wRwsW~_Q~%3BQXXt2qhQ~-~-.bps.a.1699557736780790.1073741865.292762977460280&type=1

Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 10, 2018, 22:51:10
Svi pčelari koji žele da naruče SMS Vagu za pčelarski sajam u Vranju, 22. septembra, mogu to učiniti na telefone:
063/8308107 i 064/1447899.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Septembar 27, 2018, 22:16:36
Naručite SMS Vagu za Tašmajdanski sajam. 063/8308107 i 064/1447899
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 09, 2019, 22:21:22

Počeo je sa radom Internet portal preko koga će naši kupci imati uvid u prinose meda i druge parametre i njihov grafički prikaz. Korišćenje ovog portala je potpuno besplatno.
Da bi se portal koristio potrebno je da na svojoj SMS Vagi
- podesite APN
- podesite e-mail
- uključite IZVESTAJ SMS-EMAIL ili IZVESTAJ EMAIL
- pozovete vagu ili pošaljete komandu MERENJE
 
U roku od sat vremena dobićete e-mail sa aktivacijom naloga. Sa dobijenim podacima logujete se na stranici portal.smsvaga.com
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Januar 29, 2020, 00:50:52
Izvolite nas posetiti na 12. drzavnom sajmu pcelarstva. Narudzbine za sajam na 063/8308107 i 064/1447899
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Goran Srećković April 12, 2020, 20:04:59
Drage kolege pčelari, ovakve postove ne volim da pišem ali je vrlo važno zbog svih nas koji dajemo ogromne novce za ove inovativne  pcelarske alate. Ja imam cetiri vage Opical iz kruševca. Nabavio sam ih pre tri godine prve i pretprošle godine dve. U prvo vreme su vage relativno dobro radile, mada tada nije bilo moguce aaktivirati opciju dojave u slučaju krađe, funkciju pozicioniranja takodje nije bilo moguce aktivirati, ali OK, vagu sam uzeo  zbog merenja i nisam preterano obracao pažnju na ovo što ne radi . Doduše više šuta sam kontaktirao gospodu iz Opicala ,jedan se javi na telefon pa kaze pozovite drugog, drugi se ne javlja ili se javi posle par dana...ali kazem ok nije bilo toliko bitno. Međutim prosle godine jedna vaga je prestala da radi i to bas uoči bagremove paše, e to je već problem! I tada je trajalo natezanje par dana dok se nismo dogovorili da im pošaljem vagu na servis i koju su mi vratili nakon 10 dana i to uz moje svakodnevno insistiranje. Ove godine ponovo ista priča. Vaga je orestala da radi i 10 dana sam bezušno pokušavao da stupim u kontakt sa momkom koji rafi servis, zvao, slao viber poruke... kada mi se javio objasnio mi je da ne može da mi pomogne i počeo da mi priča neke priče o operatorima i ne znam ni ja čemu...da napomenem da vaga nema domet u naselju gde rade sve tri mreže i gde nikada niko nije imao problem sa dometom. Ekem, jednostavno dečaci su neposlovni i bahati. Imaju sletke i bajne price o vajnoj poslovnosti ali ne pokazuju ništa od toga. Ok, sam sam izabrao da njima platim njihov proizvod ali realno je smeće, i preskupa je, tehnologija koju koriste je zastarela i na kineskom tržištu košta 10tak eura. Eto i jednog kritickog osvrta, nemojmo dozvoljavati da nas svi pljackaju i kradu. Treba pohvaliti kada neko radi dobro ali ne treba ćutati ni kada nam neko prodaje nepouzdane i skupe proizvode. ( posedujem celokupnu Viber prepisku sa optical servisom gde se može videti bahatost ali i gde su između redova rekli da je rok upotrebe vage kratak). Toliko.
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: sasa zivic April 13, 2020, 12:31:01
Drage kolege pčelari, ovakve postove ne volim da pišem ali je vrlo važno zbog svih nas koji dajemo ogromne novce za ove inovativne  pcelarske alate. Ja imam cetiri vage Opical iz kruševca. Nabavio sam ih pre tri godine prve i pretprošle godine dve. U prvo vreme su vage relativno dobro radile, mada tada nije bilo moguce aaktivirati opciju dojave u slučaju krađe, funkciju pozicioniranja takodje nije bilo moguce aktivirati, ali OK, vagu sam uzeo  zbog merenja i nisam preterano obracao pažnju na ovo što ne radi . Doduše više šuta sam kontaktirao gospodu iz Opicala ,jedan se javi na telefon pa kaze pozovite drugog, drugi se ne javlja ili se javi posle par dana...ali kazem ok nije bilo toliko bitno. Međutim prosle godine jedna vaga je prestala da radi i to bas uoči bagremove paše, e to je već problem! I tada je trajalo natezanje par dana dok se nismo dogovorili da im pošaljem vagu na servis i koju su mi vratili nakon 10 dana i to uz moje svakodnevno insistiranje. Ove godine ponovo ista priča. Vaga je orestala da radi i 10 dana sam bezušno pokušavao da stupim u kontakt sa momkom koji rafi servis, zvao, slao viber poruke... kada mi se javio objasnio mi je da ne može da mi pomogne i počeo da mi priča neke priče o operatorima i ne znam ni ja čemu...da napomenem da vaga nema domet u naselju gde rade sve tri mreže i gde nikada niko nije imao problem sa dometom. Ekem, jednostavno dečaci su neposlovni i bahati. Imaju sletke i bajne price o vajnoj poslovnosti ali ne pokazuju ništa od toga. Ok, sam sam izabrao da njima platim njihov proizvod ali realno je smeće, i preskupa je, tehnologija koju koriste je zastarela i na kineskom tržištu košta 10tak eura. Eto i jednog kritickog osvrta, nemojmo dozvoljavati da nas svi pljackaju i kradu. Treba pohvaliti kada neko radi dobro ali ne treba ćutati ni kada nam neko prodaje nepouzdane i skupe proizvode. ( posedujem celokupnu Viber prepisku sa optical servisom gde se može videti bahatost ali i gde su između redova rekli da je rok upotrebe vage kratak). Toliko.
Slično mišljenje je i moje...
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Maj 02, 2020, 23:34:26
Sada je pravo vreme!
Naslov: Odg: Pčelarska SMS Vaga firme Optical iz Kruševca
Poruka od: Nikola Jovanović Jun 26, 2021, 00:35:20
Ko je planirao za vikend.