Košnice Voja > Rodna Eko Voja

РЕВ кошница

(1/39) > >>

Рајко Борић:
Прочитавши у Војином тексту део:
“…Посебно пријатно ме је изненадила комбинација са 2 РВ тела, када је једно ограничено решетком а други РВ наставак изнад решетке а изнад њих још 3 ЕВ наставака са рамовима. Овај систем ми се показао и као одличан за зимовање. Сва три медишна ЕВ наставка спуштам на подњачу док ми пчеле после скидања решетке са леглом и оним другим РВ наставком остају горе изнад…”
одлучио сам да пробам ову комбинацију.

stevanovic sveto:
REV bi trebalo da bude dobitna kombinacja. I ja razmišljam da će takva kombinacija meni najviše odgovarati. Sledeće godine ću isprobati sve varijante pa ćemo da vidimo. U svakom slučaju zapažanja i iskustva ću ovde napisati. Pozdrav.

Novica Ivković:
Za ovu kombinaciju već imam spremno 40 nastavaka EV sa ramovima, još samo da završim farbanje(nije baš pogodno vrijeme) pa se može početi na proljće sa dodavanjem na već formirane RV. Sa ostatkom nastavaka Rodne Voje formirati nova društva.
pozdrav

Vojo Brstina:

--- Citat: Рајко Борић  Decembar 23, 2010, 14:51:16 ---
одлучио сам да пробам ову комбинацију.

--- Kraj citata ---

Srećno prijatelju, proleće samo što nije  :D, za koji mesec i onda polako sve opcije isprobaš i ostaviš najbolju.

Meni je ova sa 2 RV i 3 EV nastavka najbolja.

Iznad rešetke koja se postavlja na prvom RV nastavku, može se postaviti i EV nastavak pa onda RV pa opet 2-3 Ev nastavka iznad ovog RV. I ovakva opcija po potrebi može da se koristi.

Pozdrav svima.....

Hamza Smajic:
Pozdravljam te Vojo!

Ovdje kako ti napominješ može da se uradi dosta kombinacija ali neznam dali si neku od tih kombinacija uradio i kakva bi bila tvoja iskustva kod recimo jedne ili kod druge kombinacije. Bil nam mogao dati neki možda podatak o jednoj i o drugoj.

Ovu posljednju koju si ti napomenuo ja sam pokušao negdje 2009. godine kad još baš i nismo imali nekakva upustva o pčelarenju sa REV košnicama pa nešto nisam bio zadovoljan kako se zazimila pa ni sa proljećnim razvojem. Čak sam jedva dočekao maj da iz te kombinacij izvučem EV nastavak i načinim od njega EV nukleus u obje ove košnice.

Prva je slika te kombinacije a druga dva prelijepa društva koja su nastala od njih u EV košnicama.

Pozdrav!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju