Pčelinja paša > Medonosno bilje

cicoka

(1/10) > >>

Milan Stojanovic:
Cveta od avgusta do oktobra. Dobro medi. Daje dosta polena, pa je pčele,pri povoljnim uslovima, masovno i neprekidno posećuju po ceo dan. Sakupljeni nektar i polen potpomaže jesenji razvoj i dopunjava zalihe hrane za prezimljavanje pčelinjih društava.cicoka

stevanovic sveto:
Dobio sam nekoliko krompirića Čičoke. Da li neko zna kako se to seje i kako se obrađuje? Pozdrav.

momamilosevic:
Sveto,na 10-15 cm.dubine u proleće u zemlju.Od svakog krompira za godinu dana imaćeš najmanje 5-6 novih.Izuzetno podnosi sušu ne zahteva zalivanje.Kao dete vadili smo ih iz zemlje i jeli,puna je skroba i slatka,mi smo je zvali mačkura.Inače preporučuje se šećerašima kao zamena za šećer.
Pozdrav.

Milos Vuletic:
zna li neko koliko daje meda po hektaru i u koje vreme cveta.

Milan Stojanovic:
Cveta od avgusta do oktobra. Dobro medi. Daje dosta polena, pa je pčele,pri povoljnim uslovima, masovno i neprekidno posećuju po ceo dan. Sakupljeni nektar i polen potpomaže jesenji razvoj i dopunjava zalihe hrane za prezimljavanje pčelinjih društava.
izgleda ko krompir po ukusu bi reko sirovi lesnik moze da se pravi salata da se ostavlja ko zimnica ,a stablo za silazu stoke.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju