Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Štetočine i borba protiv njih

MEDVJEDI I PČELINJAK

(1/4) > >>

Branko Obranovic:
U januaru če biti godinu dana odkada mi je medvjed uništio dve košnice RV. koje su bile između dve GJ košnice (Gerstrung-Jurkovič na fotografiji se još vide). Kasnije u toku šest dana je uništio i krajnje GJ košnice sa veoma snažnim pčelinjim društvima.
Kako  je to izgledalo najbolje pokazuju donje fotografije.

Kad glad natera medvjeda sred zime iz brloga ne pomaže ni struja u pašni ogradi.

Lp Branko

stevanovic sveto:
Veoma zanimljiv slučaj. Kako si se pripremio za ovu zimu, jer kad se medo jednom osladi on će opet da dođe u goste. Pozdrav.

Branko Obranovic:

--- Citat: stevanovic sveto  Decembar 25, 2010, 16:47:01 ---Veoma zanimljiv slučaj. Kako si se pripremio za ovu zimu, jer kad se medo jednom osladi on će opet da dođe u goste. Pozdrav.

--- Kraj citata ---

U Sloveniji ima oko 700-800 medvjeda. Zato smo dobili subvencije svi oni koji imamo pčele, ovce, koze i druge slične životinje koje se pase u prirodi na teritoriji gde je moguče, da dođe do štete od zvjeri, u kojoj se nalaze ris, vuk i medvjed. Subvencije su za elektro mreže u kompletu. Ja sam svoj pčelinjak ogradio za 50 m mreže koje je pod naponom 10 000 V i jačine 5,5 joul-a. Na pčelinjak sam montirao i dodatno tri senzore sa sirenom, i reflektorom.
Mislim, da če to biti dovoljno.
Kako to izgleda sa alarmom na donji fotografiji.

LP Branko

stevanovic sveto:
Teško medi kad sledeći put dođe u pčelinjak. Biće neprijatno iznenađen. Lep pozdrav.

trmciczdravko:
Gosn Branko, lepo si se opremio, al jedno pitanje:Šta ako meda dođe u sred dana kad senzori ne rade i pogodi baš na kapiju , gde ,predpostavljam, nemaš ovaj visoki napon. ;). Usput i pitanje :koliko to struje troši mesečno?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju