Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Lečenje Pčela
АМИТРАЗ - за и против -
Vojo Brstina:
--- Citat: aca peric Decembar 11, 2019, 12:00:25 ---Kao početnik sam nakon skidanja medišta dimio u par navrata u avgustu 2005 I 2006 godine,ali sam onda shvatio da je amitraz otrov koji škodi I pčelama I ljudima,pa sam batalio I prešao najpre na mravlju kiselinu,pa na timol,te Koraćeve štapiće,ali čim sam saznao za Vojin lekić protiv varoe na bazi bilja,primenio sam ga kod sebe.Zatim je tu bila I godina sa Api Gardom,pa Bee Hive Cleanom,ali čim je Voja izbacio Brstivar redovna sam mu mušterija godinama.Za promenu u par sezona sam dodatno išao sa limunadom ili limunskom kiselinom.Uz vise truda se biljnim sredstvima može uspešno dobiti bitka protiv varoe.U narednoj sezoni,naproleće ako Bog da idemo sa testom Vojvira,ali I sa Brstivarom,a I sa tretmanom na bazi limunske kiseline ili limunovog soka,šta bude dostupnije u tom momentu.Šta će drugi ne znam,ali ja sav svoj med lako prodam ovde po cenama od 900 din u boljim godinama,a 1000 din u godinama sa slabijim prinosom meda.Svi moji kupci su izuzetno zadovoljni I uvek traže još I ponovo.Moram istaći da je zadnje 3 godine stanje bilo vrlo skromno u smislu prinosa kod nas na stacionarnom pčelinjaku na Deli Jovanu u proseku po 100 kg godišnje od 25 društava.Znači moraće da krene selidba inače nema vajde,jer treba I dovoljan kvantitet,a toga kod nas nema kad bude slab ili nikakav bagrem.A amitraz ili bilo kakva hemija,kumafos I slično kod mene ne ulazi u košnice I to je to.
--- Kraj citata ---
Браво Ацо!
Твој начин рада је за сваку похвалу.
Поздрав драгим пријатељима...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju