Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Lečenje Pčela

АМИТРАЗ - за и против -

<< < (2/5) > >>

Boris Salaj:

--- Citat: Рајко Борић  Novembar 23, 2016, 15:13:12 ---Горане, слажем се да амитраз треба избегавати али га можда треба имати за контролни третман и у резерви, као крајње средство.

--- Kraj citata ---

Ne vidim zašto treba vršiti kontrolni tretman nečim za šta se zna da je kancerogeno i opet se uporno upotrebljava i propagira njegova upotreba makar i kao kontrolnog sredstva, kada postoji način da se utvrdi stepen invadiranosti društva varoom, koji je jeftin i pouzdan?

Anto Dankić:
Borise misliš li na tretman mljevenim šećerom?

Kristian Njari:
Ne razumem ljude koji imaju pozitivan stav prema sredstvima koja se koriste u pčelarstvu, a  dokazano je da su kancerogena. Da li su oni svesni da med jedu i deca? Da li imaju decu?

Svako dobro!

Rakovac Goran:

--- Citat: zoran drpljanin  Novembar 23, 2016, 16:24:19 ---Ja ga  nisam radio,moja mentorka radi samo sa njim i kaze mi da je spasio nase pcelarstvo a pri tom je ekonomicniji. Ove god sam isao brstivar,herba i oksalna...

--- Kraj citata ---


                  Е , мој Зоране . И ракија " ЗОЗОВАЧА " је била најекономичнија али је више нико не пије. Сви који су је пробали су сада у царству небеском.

aca peric:
Amitraz i drugi bojni otrovi nece uci u moje kosnice .Tacka.

Ima dovoljno neskodljivih preparata,Brstivar,Bee hive clean,Api gard,Ekovarosan,limunska kiselina,timol,a probacu i taj Api life var  u 2017.

Zavrsni tretman oko 10 novembra bilo mi je dimljenje sa brstivarom na temperaturi od 15 stepeni.opadanje je bilo 5 do 10 varoa u proseku po drustvu.
Ove godine cu prvi put tretirati i oksalnom kiselinom,tokom decembra, ali samo sa toplom vodom oko 37 stepeni celzijusa i oksalna kiselina bez dodatka secera.koncentracija ce  biti 4 posto,malo jace jer necu da dodam secer.sta ce drugi raditi ne znam,ali nakon zadnje 4 godine tret ana sa brstivarom,dogodine ubacujem i apilife var ili bee hajvclean ali i brstivar ce ici i dalje kod mene.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju