Ostale teme na forumu > Pomoć oko korišćenja forumske tehnike

Korišćenje GOOGLE prevodioca

<< < (2/3) > >>

Tomislav Androš:

--- Citat: Tomislav Androš  Mart 18, 2017, 17:56:28 ---Da, u desnom gore kutu ima opcija da se namjesta jezik koji se prevodi i to sam nasao i skuzio.
Za svaku iduću stranicu koju ucitam ponovo moram nastimavat da mi sa srpskog prevodi na hrv, i to bio htio da mi ostane kao zadana postavka, a kod mene je zadano da mi chrome prepoznaje stranicu kao bošnjacki jezik a ne srpski.
 Idem probat istalirat Mozilu pa budem vidio sta ce biti, mada mi je chrome bio prije super za automatsko prevođenje ovog foruma.

--- Kraj citata ---

Nista pomoći ni od Mozile.

Bojan Šušnjar:
Tomislave pokušaću da ti pomognem oko chrome-a a možda će i drugima pomoći.

Pored trake za unos adrese imaš dugme sa tri vertikalne tačkice. Kada klikneš otvori ti se padajući meni za podešenja.

Dolje pri dnu imaš opciju "Postavke" ili slično zavisno od jezika na kojem ti je chrome.
Klikom na tu opciju otvara ti se nova kartica sa podešenjima.
Skroz na dnu imaš plavi tekst "Pokaži napredne postavke…". Klikom na njega stranica sa podešenjima se proširuje. Potraži dugme "Postavke jezika i unosa...".
Klikom na njega otvara ti se novi prozor sa jezicima.
Tu u prozoru sa jezicima ako nemaš na listi srpski i hrvatski dodaj ih na listu tako što ćeš kliknuti na dugme "Dodaj" pa iz liste izabereš jedan jezik pa klikom na "U redu". Kada dodaš srpski i hrvatski prvo na listi u prozoru "Jezici" klikom izaberi srpski. U desnom dijelu prozora pojaviće se opcija "Ponudi prevođenje stranice na tom jeziku". Zakači tu opciju.

Sada izaberi hrvatski pa sa desne strane istog prozora klikni na dugačko dugme "Prikaz proizvoda Google Chrome na ovom jeziku".
Pisaće ti da treba da zatvoriš i ponovo pokreneš Chrome pa uradi tako ali prvo ako na listi imaš bosanski jezik a vjerovatno ga imaš obriši ga tako što ćeš kliknuti na "x" koji stoji pored njega kada je izabran.

Dakle zatvori i ponovo pokreni chrome. Otvori ovaj sajt panađi temu sa ćirilicom.
Sada na traci za unos adrese klikni na onu ikonicu za prevodilac i dobićeš mali meni nešto kao "Želite li prevesti ovu stranicu?". Klikni na "Opcije". Dobićeš opcije prevoda pa će ti "Jezik stranice biti:" srpski a "Jezik prevoda:" hrvatski. Zakači ociju "Uvjek prevedi" i klikni na "Prevedi" ili "Gotovo" zavisi šta ti se pojavi i uživaj u prevodu...

Pozdrav.

Tomislav Androš:
To sam napravio još prije tjedan dana, no ne pomaže, morat cu prevodit stranicu po stranicu, pokusat cu instalirat stariju verziju chromea, jer mi je prije radio auto prijevod bez problema.
Bojane veliko hvala na trudu.. nekom ste sigurno pomogli.

Bojan Šušnjar:
Hm, čudno. Ja sam kod sebe baš ovako setovao na hrvatski i sve radi bez problema. Ili ima još nešto od opcija što pravi izuzetak u tvom slučaju ili je neki bug u verziji koju imaš instaliranu. Žao mi je što nisam pomogao ali nekom drugom će valjda pomoći jer postupak je isti i za druge jezike.

Na kraju Tomislave primjetio si da ja ne persiram tebi pa te molim da ni ti ne persiraš meni. Nekako mi je milije da smo ovdje na forumu svi na ti.  :)

Pozdrav

Tomislav Androš:
ma da upravu si.. ja isto vjerujuem da je neki bug u pitanju.
Za koji dan cu si reinstalirat i windowse pa cu vidjet kako bude radilo. bok!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju