Radovi na pčelinjaku > Pčelinjak
Избор места ( локације ) за постављање стационарног пчелињака
Rakovac Goran:
Скоро идеално место за постављање пчелињака.
Ретка багремова шума. Осим пчела у њој ужива и пчелар у шареном багремовом хладу. Колико је на таквом месту лакше радити не морам посебно да објашњавам. Ипак , напуштам то место само из једног разлога. Од колибе - кућице са пчеларским прибором је удаљен стотинак метара . За моје године већ постаје непремостива препрека посебно када наставке са медом треба изнети на врцање. Остаје у употреби само за формирање ројева.
Dušan Tanaskovic:
Pozdrav svima. Pronašao sam zanimljivo mesto za pcelinjak sa zanimljivom pašom u okolini i bez ijedne košnice na 2.5km u svim pravcima, što je inače prava retkost jer sam se iznenadio koliko kosnica ima na raznim lokacijama kada sam bio u potrazi. Imao sam želju da kupim deo parcele međutim neće niko da proda a oni koji bi prodali me gledaju kao da sam Novak Djoković ;D. Na kraju ja sam taj koji je tražio da kupi, njihovo pravo da traže koliko misle. Međutim primetio sam dosta pcelinjaka koji se nalaze na javnim površinama. Na toj lokaciji ima neke zarasla državne zemlje pa poce da mi se mota po glavi da bih mozda mogao i tako da se skupim, mada sam više bio za opciju da odradim svoju površinu, posadom voće i sl. Ako neko zna, da li se pcelinjak može postaviti legalno na javnoj površini u vlasništvu države i i ako može koga bih trebao da kontaktiram ako je vlasnik Repubika Srbija? Ili od toga nema ništa i ljudi postavljaju na divlje
Zoran Vučković:
Можда да одеш у локалну управу Србијашума и да пробаш да узмеш парцелу у закуп од 99 година.
У мом потезу се некада могло узети од Србијавода у закуп и има оних који и даље плаћају закуп. Али има и неких који су направили воћњаке и скоро су правили пут па су им посекли и воћњаке и насули баште.
Сада су сви захтеви обустављени а за око ми је запао један шумарак где се налазе она пар багрема које стално обилазим. И посадио сам неколико али цигани секу све што личи на дрво. А никог није брига јер се само у овој држави подразумева да је државно свачије и ничије.
Dušan Tanaskovic:
Hvala Zorane na predlogu, razmisliću o tome.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju