Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Štetočine i borba protiv njih

Миш у кошници

(1/2) > >>

Rakovac Goran:                  И то се ето десило. Јуче сам у једној кошници ( РВ полошка ) затекао миша.
                  Још претпрошлог викенда сам приметио да нешто са овом кошницом није у реду. Она ми је потпуно одвојена од осталих кошница и користио сам је за оплодњу матица и формирање ројева. Пре око месец дана сам је оставио на седам - осам рамова и са стране на подњачу ставио исечен балон са сирупом. Викендом сам додавао по око литар два сирупа али количина пчела се никако није повећавала. Пчеле су почеле да буду и љуте. Овог викенда слаб рад на лету и није било друге него да се провери о чему се ту ради.
                  Пчеле сам напрскао брстиваром и када су се завукле међу рамове одједном из кошнице искочи миш. Скочио ми је право на главу и једва сам га отресао. Чак и када је пао на земљу јурнуо је и почео да ми се пење уз ногавицу панталона. Једва сам га се отарасио. Смучило ми се и згадило све и расформирао сам одмах то друштво , односно пребацио га у нормални РВ наставака. Надам се да онај дебељко кога сам тако лепо хранио пар недеља више неће досађивати.

Rakovac Goran:              Ове сушне године глодари су се баш намножили. Приликом сређивања стационара , поново , други пут ове године сам налетео на миша. Овога пута је био у резервној опреми која је стајала на стационару. Лепо се угнездио али му је то било задње ове године.

Zoran Vučković:
Čekaj samo da ojača onaj podmladak što smo videli... neće miševi da privire pčelinjaku.... pozdrav.

Rakovac Goran:
--- Citat: Zoran Vučković  Septembar 13, 2017, 13:50:49 ---Čekaj samo da ojača onaj podmladak što smo videli... neće miševi da privire pčelinjaku.... pozdrav.

--- Kraj citata ---


                 Мислио си вероватно на ове делије.

Nenad Tucakov:
Kakvi čudni miševi... ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju