Bolesti i lečenje pčela-Štetočine i borba protiv njih > Lečenje Pčela

Varoa i prirodna sredstva za borbu protiv nje

<< < (5/5)

Rakovac Goran:

--- Citat: dusan lazic  Februar 11, 2019, 14:29:21 ---(da se vratim na dr Ritter-a)
Njegov savet je da, u prvom delu pčelarske, aktivne godine, treba koristiti blaža sredstva protiv varoe (na biljnoj bazi, eterična ulja...). Zatim neko jače sredstvo (mravlja kiselina) i na kraju oksalna.
    Ne zna on za naš "Brstivar"! (mislim se ja) ;) :D

--- Kraj citata ---


                 Баш тако сам и радио задње две године. Одмах после багрема брстивар , током целог августа и до половине септембра мравља и у децембру оксална. Додао бих још и нозевој који сам користио током целе године. Иако он није непосредно за вароу чињеница је да помаже виталности пчела па самим тим и њивовој већој отпорности на вирусе који прате вароу.


П. С .


                Код Неше је било треће полувреме. Мени лично је пријало. Добра игра , без фаула и за све је повољан резултат.
                 

Vojo Brstina:
Жао ми је што сам био спречен и што нисам могао да вам се придружим.

Нисам пратио предавања али ми је речено да је предавач појашњавао потребе пчелињих заједница и како би требало да изгледа кошница а као да је описивао Родну Воју и потребу за третирањем пчелињих заједница биолошким препатарима током пролећа.

Ја то заговарам и препоручујем годинама али док ми то не чујемо од неког немца или неког другог ми то не схватамо најозбиљније.

Имамо среће да имамо најефикасније препарате и најприлагодљивије кошнице потребама наше расе пчела и још нам само недостаје да поштујемо сами себе и своја достигнућа.


Поздрав драгим пријатељима...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju