Ostale teme na forumu > Predstavljanje novih članova

Представљање новог члана форума Јована Радуловића

(1/2) > >>

Jovan Radulović:
Поштовани чланови форума Кошнице Воја,

иначе не практикујем да сам себе представљам будући да сам става да човек не може сам себе представити јер сам ни не може постојати, већ да човек не може постојати без људи који га воле, те тако ни не може сам себе представити јер сам по себи ни не постоји, а, са друге стране, обичне онформације не чине човека.

Ипак, приметивши да је обичај на овом форуму представљање нових чланова, нећу вас оставити ускраћене моје кратке биографије и неких ставова везаних за пчеларство, са надом да ћемо се дубље упознавати, колико прилике буду дозвољавале.

Моје име је Јован Радуловић, рођен сам 1997. године у Пожаревцу, Браничевски округ, Србија. За пчеларство сам се недавно заинтересовао, у фебруару/марту (2./3. месец) текуће године. Деда се већ годинама бави пчеларством у Кучеву, Браничевски округ, Србија и тренутно има 4 ДБ кошнице (једна је са 10 рамова, а 3 са 12 рамова) о којима не може да се брине, те му ја у томе помажем и учим од њега. Пчеларство ми је посебно привукло пажњу оног момента када сам схватио да без опрашивача нема изгледа да ће наш дом који зовемо планета Земља преживети.
Велики подстицај за размишљање о еколошком проблему и бризи за свет нашао сам у радовима и речима садашњег Васељенског патријарха Вартоломеја који је искрени и ватрени борац за очување јединог дома који имамо - Земље. Поред дубљег сагледавања овог проблема, које нећу сада износити, имамо конкретан и реалан проблем опстанка живог света на нашој планети. Опрашиваћи, на челу са пчелама, су кључни у овом послу без којих ни људски род не би постојао. 

Поред овога, сматрам да су пчелињи производи велики дар човеку који му омогућавају дужи и слађи живот, али га, на жалост, не могу избавити од смрти.

Надам се да нисам много оптеретио Вашу пажњу овим мојим "представљањем" и надам се да ћемо имати добру комуникацију која ће бити крунисана неким конкретним сусретом у реланом простору и времену.


Срдачно Вас поздрављам све и желим Вам живота и здравља!

Rakovac Goran:Поздрав и добродошао на овај форум.
Кучево у срцу Хомоља је пчеларски рај за пчеле и пчеларе. Селио сам кошнице у Дебели луг на ливадску и липову пашу али ове године због недостатка времена нећу моћи. Ипак , без обзира на то засигурно ћу бар једном обићи тај крај јер ту имам добре пријатеље.
Желим ти пријатан боравак на овом форуму , добро здравље и успех у пчеларењу.

slavoljub_simic:
Pozdrav i dobrodošao na ovaj forum. Sve što ti treba ili te zanima pitaj, dobićeš pravi odgovor.

Zoran Vučković:


Добро дошао на форум. Овде ћеш наћи већину одговора, слободно питај али нам и покажи шта знаш.

Поздрав из Смедерева

dusan lazic:
Dobro došao Jovane.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju