Savez Pčelarskih Organizacija Srbije > Aktivnosti Spos-a

Forum SPOSa

<< < (200/200)

Vojo Brstina:

--- Citat: Zoran Vučković  Januar 03, 2023, 10:13:45 ---
Ђоко Зечевић креће са својим онлајн предавањима и тражи пчеларе практичаре и предаваче да говоре и представе свој рад са кошницама.
Ето вам прилике да представите кошницу и начин рада. Око технике са рачунаром вам може неко помоћи.
Претпостављам да вас је већ контактирао а ако није напишите овде (или у порукама) па ћу му ја јавити да вас позове или га ви контактирајте. Горан Раковац је представио свој начин рада и пчелари широм Хелма (Балкана) су имали прилику и велико задовољство да виде његов целогодишњи начин рада.
Постоји увек алтернатива само је треба створити и истрајати. Нема сврхе слепима потурати лепоту јер их никада неће видети.
Уосталом да нема другачијег мишљења и делања пчеларска бара би била само жабокречина.

--- Kraj citata ---

Да Зоране, све ми је познато. Звао ме је прошле године Ђоко Зечевић да и ја узмем учеше у том предавању али сам му се захвалио на позиву. Нисам из света нових технологија и немам те техничке могућности а ни воље да набављам опрему или шта већ да се укључим у тај пројекат. Нека иде како иде.
Има сада већ доста нових младих пчелара који раде са Родном Војом па нека они крену са тим. Чујем да је и Ђорђе Марковић др. ветерине из Ваљева већ одржао нека предавања или неко предавање У ваљеву и не знам где још а ради са Росном Војом и колико знам има око 120 РВ кошница па је и он могуи какндидат за таква онлајн предавања која Ђоко организује.

Мени је важно да пчелари који раде са Родном Војом поред ЛР кошница прикажу осталим пчеларима а посебно почетницима своје резултате и да им појасне разлике у резултатима и начину рада на пчелињаку.

Да се поново вратим на тај СПОСов форум.

Тамо би све било у реду да није покретача свих нереда и провокација на том форуму Саве Тадића који на свим могућим темама скаче и напада сваког ко било шта позитивно напише о било каквим мојим или домаћим решењима али то ради тако стручно прикривено да многи и не примећују позадину таквог његовог писања.

Све теме у којим се говорило о битним разликама између Родне Воје и америчких кошница они су или закључали или у њима избрисали све важне и најважније поруке. Све пчеларе који су писали и разликама које су имали и утврдили на свом пчелињаку они су склонили са форума или им бришући поруке демотивисали да било шта више пишу на форуму. Искасапили су многе теме и због тога се највећи број тих пчелара са тим искусвима више и не оглашава на том форуму. То је резултат рада дела уредника са тог форума чији је главни циљ зауставити сваки напредак и угушити информације о нашим решењима у пчеларству.
Што је најгоре тај исти Саво Тадић хвали рад Јаноша Балинта и рад са Фарар кошницама како би мнги пчелари који су већ у раду са тим кошницама веровали да су на правом путу а са друге стране он креће и проширује пчелињак са Родном Војом .

Лицемерство невиђено!

За такво лицемерство још има потпуну подршку његове прозападне екипе која је задужена за ситне провокације, вређања и ниподаштавања оних који раде са нашим домаћим кошницама и домаћим средствима за болести пчела или било каквим домаћим решењима.

Катастрофа... 

 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju