Košnice Voja > Eko Voja

Pčelarenje Eko Voja košnicama

<< < (71/72) > >>

Vojo Brstina:
Пре око недељу дана када смо задњи пут препрскали пчелиње заједнице Војвиром на ред су дошле и неке Еко Воја кошнице.

Подигао сам пети наставак па затим четврти па препрскао пчеле у трећем па у четвртом па у петом.  :D

Пчелиње клубе захвата три Еко Воја наставка. У овој кошници са пет ЕВ наставака имају више од двадесет килограма остављеног меда.
Ћера хоће да јој следеће године формирам пчелињак са 20 Еко Воја кошница.

Ове године сам из управо ове поменуте кошнице која је била у стационару на пчелињаку у Новом Бечеју извадио преко 30 килограма меда а пчелама сам оставио још око 18-20 килограма. 

Поздрав драгим пријатељима...   

Лазар Шимић:
Ради ли се са ЕВ или је тема напуштена

Sinisa Mirovic:
Danas smo meruili ram EV napunjem medom pre i posle vrcanja ,nije bio bas 100% pun i ispada da je uzeto  malo vise od 1 kg meda .Pre vrcanja je bio tezak 1,285 gr .10 rama min 10 kg .

Sasa Blagojevic:
Vodio sam razgovor  sa Cirom i Postarom. Bili kod mene kada sam vrcao bagrem,oni vole da kazu da su bili u kontrolu. Ram ev ove godine izgradjen sa medom 1.2 ioi 1.3 ne secam se tacno a prazan izvrcan 140 grama.

Sinisa Mirovic:
Od nekih rojeva ove godine dva ovakva nastavka  samo posle bagrema,a za vreme bagrema jos toliko.Da nisu zavidni i ljubomorni najmanje sto mogu je da RV i EV uvrste u standardnu kosnicu za nase prostore .Toliko se prosirila i na okolne zemlje da ona to zasluzuje .Ali ljubomora je cudo i uvek prisutna u nasem narodu .LR je nula posto imam i njihi rad  sa njuima unistava kicmu ,potencijalno si kandidat za bruh itd .Dakle nasa je mnogo efikasnija i bolja od sanduka za municiju ili pivo sta je vec nasao Lansron ka dje naselio pcele u nju ,a posle se svi utrkivali da objasne kako je to fantasticna kosnica  ha ha .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju