Alati i oprema za pčelarenje > Farar

Zazimljavanje pčela u Farrar košnicama

(1/2) > >>

Valon Mustafi:
  Evo kako ja zaizmljavam pčele u FA košnicama:

aca peric:
Pozdrav Valone,hvala na lepoj semi,koliko znam to je ispravan nacin koji omogucuje dobro zimovanje zajednice na Fareru.
Ja naprimer obavezno pod LR drustva podbacujem LR polunastavak ili LR nastavak,s time sto vodim racuna da je klube u najgornjem nastavku,ako ne zahvata oba gornja LR nastavka.Do sada nisam imao nijedan gubitak,jer su pcele u toplijem i suvljem delu kosnice,gde uspesno zimuju.Sto se tice DB 1oki,takodje pod plodiste podbacim polunastavak,a cak sam i pod DB 12 obicno podbacivao polunastavak,ali posto je to tesko,ostavio sam samo 1 DB 12 kosnicu na pcelinjaku,sve ostalo su DB10 ili LR,a od ove godine imam i 2 Farer 12 ramne.
Pozdrav s DeliJovana,Aca

Valon Mustafi:

--- Citat: aca peric  Decembar 22, 2010, 19:36:41 ---Pozdrav Valone,hvala na lepoj semi,koliko znam to je ispravan nacin koji omogucuje dobro zimovanje zajednice na Fareru.
Ja naprimer obavezno pod LR drustva podbacujem LR polunastavak ili LR nastavak,s time sto vodim racuna da je klube u najgornjem nastavku,ako ne zahvata oba gornja LR nastavka.Do sada nisam imao nijedan gubitak,jer su pcele u toplijem i suvljem delu kosnice,gde uspesno zimuju.Sto se tice DB 1oki,takodje pod plodiste podbacim polunastavak,a cak sam i pod DB 12 obicno podbacivao polunastavak,ali posto je to tesko,ostavio sam samo 1 DB 12 kosnicu na pcelinjaku,sve ostalo su DB10 ili LR,a od ove godine imam i 2 Farer 12 ramne.
Pozdrav s DeliJovana,Aca

--- Kraj citata ---

Hvala Aca.

Da. Ja ovako zazimujem pcele kod FA kosnice. Inace imam desetoramne Farrar kosnice (17cm), ali u zimu idat so 8-9 ramovi.

Ovaj nacin na zimovanje meni je najsiguran. Ovako bez ikakvih problema mogu da zimuju i malo slabije zajednice...

Pozdrav iz Tetove.

Milic Vukic:
Kolega Valon, dobar vam je metod uzimljavanja prikazan na slici. Ja na isti način svodim plodiše u DB - 10, pokazao se odlično.
Pozdrav.

sirka pavel:
Čini mi se da na ovakav način je takođe dobro zazimiti i na Rv.košnicama?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju