Pogrešno sam postavio,tj nisam objasnio na slikama se vidi samo kako odrediti min i max kolićinu tećnosti u obićnoj mazalici.
Suština tj kako napraviti probat ću da vam pojasnim.
U rashladnoj tehnici(frižideri i zamrzivaći i drugi rashladni uređaji) postoji tzv sušači ili filteri koji služe za zaustavljanje nećistoća i vlage u sistemu.
Rashladni uređaji imaju kompresor koji rashladno sredstvo tera kroz sistem.Da ne držim predavanja kako radi frižider.
Sušać ima dva sita tj dolazno i odlazno,dolazno je rjetko dok je odlazno mnogo gusto.Veoma sitna mrežica koja je od ćvrstog materijala.
E sad da se vratimo na top,tećnost kojom dimimo,sa mazalicom za ulje doziramo kolićinom koja je minimalna, kao na slici, ona dolazi u cilindar baš na ono mesto sa koje se strane greje,i kako tećnost ekspandira tj. dolazi do naglog grejanja naglo se širi i prelazi u agregatno stanje iz tećnog u gasovito.
Sad zbog burne reakcije postoje sita da bi otklonila formiranje kapljica koje se razbijaju već na prvom situ,a na drugom situ ,koje je tu radi sigurnosti da ako šta prođe u tećnom stanju slućajno ne prođe tako da kombinujući malu kolićinu doziranja slabiju vatru na breneru i sita imamo komotan uređaj u kome može da se tećnost pretvori u nama poznati dim do zadnje kapi.
Tanka cevćica kojom dovodim tećnost do cilindra je rešila kolićinu pritiska koji se stvori prilikom promene agregatnog stanja tećnosti,i koji bi se vratio preko cevi do mazalice i ko zna šta uradio,a dešavalo sve svašta kod drugih.
Eto tako to radi