Autor Tema: ВојВир нови лек за уништавање варое, вируса и ноземозе  (Pročitano 37392 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4154
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Кратко смо се радовали 😁, данас пети дан након третмана оксалном киселином извршен преглед и пронађено три варое у подњачи.

Да ли треба јачи Војвир ( а могао бих да га појачам)  или треба јача доза то сада можемо само да претпостављамо.

За сада је стање такво а пратићемо колико ће још опасти варое у наредном периоду.

Поздрав драгим пријатељима...

Pozdrav Vojo

Ja necu nista vise raditi sto se tice tretmana, necu tretirati oksalnom kiselinom, mislim da je Vojvir odradio solidan posao i da za dodatnim tretiranjem nema potrebe jer kod mene vec odmah na proljece krece borba protiv varoe pa tako nema ni rizika po zajednice od bilo kakve moguce invazije varoe prije vremena. Ciljno tretiranje varoe u Septembru kada je leglo vec smanjilo prilicno i tretman Vojvirom u Novembru je sasvim dovoljno i za oksalnom nema potrebe, gledao sam ponovo par zajednica i pcele odlicno zimuju.

Vojo sto se tice tvog dvoumljenja kako Vojvir uciniti efikasnijim ja mislim da je bolje ici sa jacom dozom jer Vojvir ovakav kakv jeste itekako odgovara pcelama, to je osjecaj kada posmatram pcele nakon sto sam ih preprskao Vojvirom, znaci jaca doza im sigurno nece naskoditi a moguce da tretman bude ucinkovitiji i ne samo po varou vec i ostale viruse.

Pozdrav kolegama.

Нешо пријатељу драго ми је да си задовољан Војвиром. Вероватно да сам повећао количину Војвира у третману уместо оксалном киселином на неких 40-50 милилитара да би се постигао одличан и много бољи ефекат него са 25 милилитара.

Такође бих напоменуо да је третман прскањем Војвиром изузетно ефикасан у току зимовања када пчеле излазе из кошница на прочисни излет то јест када наиђе топлији период током новембра, децембра или јануара док још нема легла па и ако има нешто мало легла није проблем јер вароа још не улази у легло у јануару месецу..

Тада би требало подићи 4-5 централних рамова и препрскати пчеле са обе стране рама.
Овим начином не би се потрошило више од 10 милилитара Војвира по пчелињој заједници и тај један литар би био довољан за око 100 пчелињих заједница.
Наравно ко нема пуно кошница третман може сасвим слободно поновити и сутрадан или други дан ако за тим има потребе.
Пчелама ништа неће сметати а обзиром да је Војвир јако богат разним минералима и витаминима свакако да ће им помоћи у јачању имуног система као и у смањењу ноземозе и вируса код пчела.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.