Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 395311 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #405 poslato: Decembar 07, 2013, 21:24:47 »
Lepo je biti clan ovog foruma!!!!!!


Trenutno(do 5.decembra)sam iskljucen sa foruma spos-a,doduse politike radi ali mi ipk imponuje :)


Isključenje sa foruma je jednostavno rezultat lične netrpeljivosti prema pojedincima. Dejan (Kostadinović) je ponovo meta progona i zloupotrebe foruma SPOS-a, od strane pojedinaca (ili grupe). Nažalost, forum SPOS-a zloupotrebljavaju službena lica foruma – urednici. Moje upozorenje je uklonjeno sa foruma i administrator foruma je upoznat sa tim (vidi slike). Sklonjeno je upozorenje da se krše i zakoni, a ne neki bezvezni pravilnik (koji je odraz teškog nepoštovanja propisa u ovoj državi).

Noćas sam napisao poruku koja traži objašnjenje zašto se na forumu manipuliše (poruka je na slici).

Povod mog upozorenja su tvrdnje da je Dejan Kostadinović „pisao pmflete političke organizacije“ (nisam ja zaboravio da napišem slovo u reči „pmflet“). Tako je napisao urednik foruma, poznat po retoričkim bravurama.

Vladimir Kovačević je napisao nešto slično. Nisam siguran kojem Draganu je uputio poruku, jer nisam video ni jednog Dragana koji je napisao dve poruke u temama "Kakvu Srbiju pravimo" i "STOP GMO U SRBIJI". Svrha postavljanja poruka je borba protiv GMO, za šta se (bar deklarativno) zalaže i SPOS. Dejan je saopštio da će poruke staviti na forum, to je uradio i one su izbrisane. Obrazloženje je da je izneo stavove političke organizacije (kako to NETAČNO) saopštava urednik i stavova političke partije (kako to saopštava pravnik sjajnog znanja i poznavanja materije). U tom smislu bi trebalo proveriti, pripada li on grupi vrsnih pravnika koji štite interese saveza.



Kada se pogledaju Dejanove poruke, to su saopštenje dva udruženja građana. Ja sam naveo pod kojim matičnim brojem su registrovana ta udruženja. Na sajtu Agencije za privredne registre važe kao aktivna udruženja građana. S druge strane, po istom pitanju (borba protiv GMO na forumu SPOS-a stoji jasno ispisano ime partije: Zeleni Srbije. Ta politička stranka je registrovana u Ministarstvu pravde i državne uprave i to je dostupno javnosti (uostalom kao i podaci o dva udruženja građana u Agenciji za privredne registre). Ta dva udruženja građana su: СРПСКИ САБОР ДВЕРИ (matični broj 17451847) i Удружење грађана за очување националних тековина и културних наслеђа „ДВЕРИ СРПСКЕ“ (matični broj je 28107650). Na sajtu Agencije za privredne registre imate sve te podatke. Ponovo moram saopštiti pčelarskoj javnosti da se širi laž, koja mora imati i neku nejasnu pozadinu koju treba sakriti od javnosti.


Po tom aršinu zloupotrebe i obmane, može se reći i da SPOS iznosi "političke" stavove, jer je često kritikovana neefikasnost države na forumu SPOS-a.

Ne može se reći da se brisanje nekih poruka dešava samo u cilju održavanja reda na forumu. Urednik je rekao nedavno da radi „po savesti ličnoj“. Ako ta savest podrazumeva obmanjivanje javnosti, onda jeste po savesti koja se može zvati nečiji nalog ili nejasni motivi.


PS

Sinu mi je bio rođendan i kasno sam legao (pa naravno i kasno ustao). Nisam jutros pratio razvoj događaja na forumu SPOS-a. Ako neko slučajno ima sadržaj uklonjenih poruka (u temi ČEMU SLUŽI STATUT NA FORUMU SPOS-a), neka mi ih dostavi ili objavi na ovom forumu (bez straha od posledica, radi se o javnim stvarima). Vidim da je opret traženo zaključavanje teme. Treba zaustaviti raspravu o statutu saveza, koji ima nejasnih (i netačnih) stvari. Pozivam se na tekst statuta koji stoji na forumu SPOS info. Razlog je prikupljanje dokumentacije koja će biti dostavljena organima SPOS-a, a potom, nakon njihovog odgovora ide se dalje. Poslušaćemo „Alberta Ajnštajna“...Zato bi trebalo da "Ajnštajn" malo bolje prouči koje je to "mistarstvo nadležno za poslove uprave" koje je nadležno da sprovodi nadzor nad sprovođenjem Zakona o udruženju građana, preko "upravnih inspektora". Tako da ne nasedate na tvrdnje "vrlih" pravnika koji na forumu SPOS-a tvrde da je sve (pa i statut ispravan) samim činom registracije u Agenciji za privredne registre. Postoji kontrola sprovođenja zakona (a samim tim i statuta) i u navedenoj agenciji ne mogu znati kako se statut sprovodi (npr. kako oni mogu znati da je neko ostvario treći mandat, a u statutu piše dva mandata - osim ako udruženje građana nije promenilo status).
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Forum SPOSa
« Odgovor #406 poslato: Decembar 08, 2013, 00:16:48 »
Овај форум схватам као место где ће се на миру причати о РЕВ кошницама и сретати са симпатичним људима. Мањи је и незваничан па самим тим лежернији од форума СПОС-а који има већу тежину и обавезе.

Разумем, донекле, пчеларе који се љуте кад буду привремено бановани на форуму СПОС-а. То ми се није десило али ми пар порука јесте избрисана. Није ми се допало али сам се потрудио да не схватам то лично. Улетео сам у политику, а није ни било много важно то што сам писао.

Ценим напоре свих који овде анализирају рад пчеларских форума али не бих волео да овај форум постане анти СПОСовски. Да помогнем у уравнотежености ове теме, могу да додам своје донекле стручно* мишљење, али без да се трудим да пишем политички коректно и много анализирам умотворине: укратко, све што је Д. Тодоровић написао о Статуту СПОС-а су глупости.

О раду председништва СПОС-а не знам довољно да нешто тврдим али сам према мотивима Д. Тодоровића сумњичав. Не видим шта он помаже, шта је  корисно урадио у пчеларској организацији да било шта разуме и да било кога критикује.

Мислим да је боље да имамо јак СПОС него слаб.

* урадио сам последњих тридесетак година неколико статута, десетине правилника и стотинак уговора; тежак и незахвалан посао предвиђања, спречавања и решавања потенцијалних проблема.

Van mreže Lazovic Zivojin

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 436
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #407 poslato: Decembar 08, 2013, 01:03:13 »
Kolega Rajko, nećete se naljutiti, ali moje mišljenje je da ovaj forum nikako neće i ne može biti antisposovski. G. Todorovića ne poznajem. Meni je malo čudno da su mu dozvolili da uopšte tamo na forumu nešto i napiše, a  što je u duhu bilo kakve kritike.  Na forumu SPOS probajte nešto konstruktivno, a radi napretka opšteg, nešto kritikovati. Poruka će vam biti brisana, pa onda upozorenje, pa onda banovanje. Naravno nikome niko ne polaže račune za razloge brisanja ili banovanja. Ko postavi pitanje o razlozima, takođe biva banovan.
 Moje mišljenje je da se namerno pravi antispodovsko raspoloženje, upravo postupcima tamo. Cilj je verovatno stvaranje revolta, neraspoloženja, gubitak članstva, a onda grabež pojedinaca oko zajedničke imovine. Što manje članova - to veći deo kolača. Opet bih voleo da nisam u pravu.
I sam sam često pisao pravila i bio u prilici da ih tumačim i sa ove i sa one strane.Pristao bih da sve članove ovog foruma  častim bar kafom (nisu mi veće materijalne mogućnosti) ako se za par godina ispostavi da nisam u pravu.

Veliki pozdrav
« Poslednja izmena: Decembar 08, 2013, 02:06:16 od strane Global Moderator 2 »

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #408 poslato: Decembar 08, 2013, 06:47:05 »
Rodoljub Živadinović:
--- Цитат:
MiroslavJovanović
 07-12-2013, 23:32:17 ---
Како ли ћу сада да
спавам, ко ми каже...
Ma spavaćeš bez
problema. Nije bilo reči o
ostavci il daleko bilo
nekom smenjivanju pa da
te opet zaboli stomak. :-)
--- Крај цитата ---
Мене је стомак заболео
јер сам био принуђен да
се спустим на ваш ниво,
а то се тешко подноси.
MiroslavJovanović:
[Измени]
"Anksioznost je normalno
osećati u situacijama koje
smatramo teškim ili
pretećim. Ona nestaje
kada se na situaciju
naviknemo ili se ona
promeni, ili mi
jednostavno odemo." Prvi
simpomi su dijareja.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #409 poslato: Decembar 08, 2013, 19:58:09 »
Vidiš, Rajko i ja ne poznajem tog Todorovića. Ali to što piše nisu gluposti. Pogledaj sliku dole (a imaš još informacija u temi Zadruge pčelara Srbije, privredna delatnost saveza i javna rasprava) i vide se posledice manipulacije i potencijalno lošeg upravljanja. Zašto Rodoljub Živadinović grčevito napada Dragana Todorovića nedoličnim sredstvima, stvarajući atmosferu nalik na onu iz čet’res pete: atmosferu javnog linča. Najprimitivnijim metodama primerenih čoveku koji kaže da se školovao 24 godine. Po načinu diskusije, to mu dođe kao da je neko bio 24 godine na školovanju u obdaništu. ’Ajde bre, sramota.



Ako misliš da je to što je Todorović napisao gomila gluposti, onda isto mišljenje imaš i o mojim stavovima. Okrećeš glavu od činjenica. Statut SPOS-a ima NEJASNIH i NETAČNIH odrednica. Moja tvrdnja je da sumnjam da ima i odrednica koje nisu u skladu sa zakonom i da se to još i zloupotrebljava.



U poslednjem broju „Pčelara“ je napisan finansijski izveštaj SPOS-a za oktobar i tamo piše da se deo ličnog dohotka zaposlenih lica finansira finansira iz projekta „Reka meda“. I nekakav autorski honorar urednika se delom finansira iz istog projekta. Novac nekog projekta valjda treba da se usmerava tamo gde je i namenjen, a ne u rashode. U „jednom zakonu“ piše u stavu 2:

                                      Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti

                                                                                         Član 209

(1) Ko lažnim prikazivanjem činjenica ili njihovim prikrivanjem dobije za sebe ili drugog kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iako za to ne ispunjava propisane uslove, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

(2) Ko dobijeni kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iskoristi za drugu namenu od one za koju mu je kredit, subvencija ili druga pogodnost odobrena, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.


Taj “jedan” zakon, kako sam napisao je krivični zakon.

I sada da ne misliš da bez veze “zakeram” po pitanju “tačke, paragrafa, člana, statuta, ustava sve svrstano po brojevima” (pod navodnicima je jer je to napisao pčelarski stručnjak, zvani “enciklopedija” koji ne voli paragrafe, jer vrlo često mažnjava tuće tekstove i sl.)



Kao prvo, ne da nisi u pravu (a moguće je da si zaboravan, svesno ili nesvesno) da je baš u temi o Rodnoj Voji vršena najneprimerenija opstrukcija. I ti smatraš da treba pustiti da takve stvari (kao što je “mažnjavanje“ tuđeg znanja dobro i da je ukazivanje na takve stvari neprijateljstvo prema SPOS-u. Taj što krade tuđe znanje,  jedva čeka da se vrate stara dobra vremena i “stručno” piše o pčelama sa citiranjem samog sebe: morao je da mazne i jednu jedinu rečenicu koju nije umeo da sroči – jer pojma nema vidi slike maznutog teksta Dejana Kreculja. Koje su u stvari tvoje namere? Nisi samo jednom pisao na ovakav način. Možda je tvoje pisanje dobronamerno, ali malo više zaobilaziš činjenice. Ko tebi ovde smeta da pratiš ili pišeš u temo o npr. Rodnoj Voji ili tačnije REV košnici? U stvari tebi smeta nečije mišljenje. Jednom sam ti već napisao da nisi OBAVEZAN da pratiš ovu (i ovakve) teme. Ako ih pratiš, i još kažeš da si stručan i uradio si više statuta, onda znač da se statut temelji na zakonu i da ne sme biti netačnih navoda u statutu. Tvrdim da ima netačnih navoda i prikrivenih činjenica.

Najgore što se može desiti je da uz eventualnu „tehničku“ ispravku u statutu može još nešto da se potkrade u vidu „ispravke“. A i to je moguće.

Ovaj forum jeste ležerniji, jer ga uređuju kulturni ljudi koji ne žele da ukinu nečija osnovna ljudska prava. Ovde nema fašističkih i staljinističkih metoda: ako hoćeš piši, ako nećeš ne moraš.

Suprotstavljanje pogrešnim (a vrlo je moguće i protivzakonitim postupcima) ne znači da je neko antiSPOSOVSKI raspoložen. Ako to smatraš suprotstavljenje jednoj manjoj grupi koja zloupotrebljava svoj položaj, onda sam ja antisposovski raspoložen. SPOS nije ta mala grupa prestupnika. Ja sam član sposa od 1985. godine i ne vidim kako sam to protiv sebe.

Ne branim motive Todorovića (prema kojima si ti sa tvojim iskustvom u donošenju statuta sumnjičav), ali nisam ni u jednom momentu video da se Todorović zalaće za nešto šta pokučavaju da nametnu. Čovek iznosi neke stvari koje potencijalno mogu da nanesu štetu savezu.


Nemoj da se obazireš na „izgrede“ nekih pravnika na forumu SPOS-a. Njihove tvrdnje i pitana služe u cilju zamagljivanja suštine ili na oznošenju netačnih stvari i čak neprimerenih. Kako PRAVNIK može da pita učesnika u diskusiji: „ Ko je vas ovlastio da preuzimate nadležnosti skupštine?“. Sreća da je pravnik u penziji i nadam se da i on na neki način ne brani interese SPOS-a pri donošenju nekih odluka ili zaključivanju ugovora. Ukazivanje na nešto nije preduzimanje nadležnosti i niko ne može zabraniti da se iznosi lično mišljenje. Neki pravnici bi učiteljici trebalo da vrate pare: nisu bre ništa naučili.

Ono što sam na samom početku napisao i što se tiče rada udruženja (pa i zadruga), ima i druge posledice. Prva je što je po mojim saznanjima opština Obrenovac tužila Društvo pčelara (prema pisanju novina ili što sam saznao u razgovoru sa pčelarima). Druga posledica je što je predsednik opštine (takođe prema kazivanju bolje obaveštenih pčelara) „uvređen“ ponašanjem a kažu i nepoštenjem pčelara i nije odobrio subvencije opštine, pčelarima. I šta sada? Jel’ treba da se više živela uprava. Ajde bre... Zaobiđi me sa ovakvim stavovima. Ne branim ti da pišeš (i nemam pravo na to) ali malo budi objektivan. Radi se o državi koja ima Viskozu Loznica (sinoć bila u vestima) koju čerupaju godinama, koja ima Insajder (koji vrši istrage umesto nadležnih), koji kaže da je neka firma registrovana u Švajcarskoj dobijala pare iz budžeta (naše pare), a da davoci subvencija nisu imali ni osnovna dokumenta...itd itd. Rajko, srećno praćenje REV teme i budu uveren da te niko neće vređati ako učestvuješ u temi. Ti imaš par košnica i bole te uvo. Bole i mene, pravo da ti kažem. Ali mom sinu nije svejedno, pri kraju je studija, a ne verujem da će raditi kod nekoga za 200 evra i da ga j..e za te pare.


PS
Na slikama su vrednosti foruma koje sada podržavaju neki koji po raznim temama sada kukaju kako se politika uvukla u forum (po raznim temama, ja tumačim po nekim ćoškovima, umesto da saopšte prave argumente a ne da viču živeo predsednik – prvi će mu okrenuti leđa u slušaju frke). Nije dobro kada vrednosti sadrže i malo lopovije.

Jeste bolje imati jak SPOS. Ali šta ako se nekim odlukama ugrozi rad saveza. Npr. zaduživanje ili se neka sredstva usmere u drugom smeru. Ili se jednostavno u nekoj kontroli inspekcije dokaže da se ne poštuje statut (kazna je nekih 50 000-500 000 kinti za udruženje). To je šteta koju trpi savez.

Prve tri slike su „vrednosti“ foruma SPOS-a, koje se neguju. Prisvojen je tuđ tekst. Na poslednjoj su "lepe" posledice muljanja.
« Poslednja izmena: Decembar 08, 2013, 20:21:00 od strane Dragan Šošić »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #410 poslato: Decembar 08, 2013, 20:40:45 »
Šošiću sa pažnjom čitam sve tvoje poruke. Ovde si omanuo. Čovek se školovao 24 god i nije to bila igra kao u obdaništu. Išao je i na doškolovavanje u USA. Negova pisanja i ponašanje su smišljeni i sa razlogom. Naučio je on razne tehnike kako i šta. Neće me začuditi ako okrene da se kulturno ponaša i da počne da okrivljuje najbliže saradnike kad bude priteran uza zid (kad doćera cara do duvara). Jer cilj opravdava sredstvo.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #411 poslato: Decembar 08, 2013, 21:15:40 »
Da, u pravu si mogu se tu izvući i neke pouke. Kao što sam napisao, po mojim saznanjima, trpe pčelari. Lokalne novine („Palež“) su napisale da su i neki pčelari „ojađeni“ za po oko 2000 evra. Način na koji je opština davala te opštinske subvencije je takođe nekima bio sporan i oni su verovatno progalšeni, „rušiocima“ pčelarstva. Nezgodno je kada se primeni zakon. Svi će tada da peru ruke, ali u „granicama mogućnosti“. Pitanje je koliko se ko suprotstravio nekim odlukama i postoji li to negde napisano i hoće li biti po tom osnovu oslobođeni odgovornosti.

Nisam bez veze napisao o novcu iz sredstava namenjenih projektu „Reka meda“. Samo sam napisao ono što piše u Pčelaru. Postavlja se pitanje kako se knjiže i zavode ta sredstva i kako se knjiže i zavode isplate zaposlenima iz tih sredstava. Npr. u statutu piše da se imovina ne može deliti nikome (između ostalih ni zaposlenima). Ili je nestalo love, pa kao i država koja je trošila pare nasve i svašta, mora da „preraspodeljuje“ sredstva. Država, međutim ima zakonski osnov, a pitanje kakav osnov ima SPOS. To su samo nedoumice koje su vrlo zanimljive.

To trošenje novca ide i na mobilne telefone, koje je SPOS dodelio predsednicima udruženja pčelara. Predsednik saveza pita na forumu: šta se dešava sa zadrugom u Obrenovcu? Može biti da ne govori sa predsednikom društva ili se i novac koji je namenjen za „mobilne telefone“ preraspodeljuje.


Šta ćeš, Miroslave, kad’ nam je školstvo puklo, pa mora preko bare na doobuku. Tamo ne uče lepom ponašanju.


PS
Poslednja vest (druga slika). Predsednik tvrdi da nema blage veze sa statutom. Pa to se i tvrdi. Verovatno radi po OSEĆAJU. A "osetio" je da je SPOS nova organizacija i da može po statutu da ide u treći mandat sa pravom da uskoči i u četvrti mandat (kad’ se odmori, jer sam reče da je umoran).

Inače, u temi ČEMU SLUŽI STATUT, na forumu SPOS-a, nastavlja se podrška predsedniku (baš ovim redom):
Građanin
Penzioner
Član IO SPOS-a
i na kraju on lično, podržao sam sebe.

Molimo da se ne remeti "red i mir" u cilju pružanja podrške predsedniku, od strane građana i udruženja. Ko to remeti red i poredak i pita "krucijalno" pitanje (citiram predsednika: on kaže krucijalna pitanja) koje se tiče mandata. Nemojte bre ljudi...

« Poslednja izmena: Decembar 08, 2013, 21:40:51 od strane Dragan Šošić »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #412 poslato: Decembar 08, 2013, 21:37:10 »
Ma znao sam šta će biti. Ja pre sat dva napisah da neće biti iznenađenje da će svaljivati krivicu na drugog.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Рајко Борић

  • Stari član foruma
  • *****
  • Poruke: 394
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Прхово и Караш
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #413 poslato: Decembar 08, 2013, 23:05:05 »
Vidiš, Rajko i ja ne poznajem tog Todorovića. Ali to što piše nisu gluposti...

Раздвојио сам (више за себе) две теме: Статут као једну и рад председништва (на челу са председником) као другу. Написао да не знам довољно о раду СПОС-а да доносим закључке. Шта је ту спорно? Могу сад да додам да имам утисак да раде добро. Видим да има примедби, треба их размотрити, прегледати детаљно планску документацију, књиговодство и вредновати резултате рада, али ја то не могу да радим.

За Статут, ако неко стварно жели да га побољша (а шта би друго желео?) ефикасније би било да напише у форми предлога измена и допуна:

Члан xy гласи: ............
Предлажем нови текст: ..............
Образложење: .........

Постоји процедура за предлагање и усвајање и верујем да функционише.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #414 poslato: Decembar 08, 2013, 23:23:15 »
To je jedna tema. Ne može postojati neko udruženje koje radi mimo zakona, a tek ne može pojedinac sa tumačenjem da nije bilo protivkandidata.

Predlozi statuta će verovatno postojati. Problem je što niko par godina nije zavirio u taj statut.

Radili su i u Obrenovcu dobro, pa ih sada tuži opština (čitaj država).


Tema i glavno je, postoji li kršanje statuta. Ako je Rodoljub Živadinović hteo da radi za dobrobit pčelara Srbije, zašto to nije neko vreme radio sa pozicije člana IO. Imao bi vrlo jak uticaj i niko ne bi postavljao pitanje njegove funkcije.

Usput, ne volim da me vređa ni neko na funkciji, a on je to radio (mnogima).


PS

Što se tiče "predloga" od nedelje su u proceduri. Svaki prosleđen (i nadam se overen) dokument ću objaviti na ovom forumu.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #415 poslato: Decembar 11, 2013, 20:28:31 »
Мало мало па "чувари мира" провире и овде код нас на Форум, фотографишу шта их интересује и тамо стварају слике својих непријатења..  :D :D :D

Сад ће да им неко сруши "Винчу": Оде Винча у ваздух..    :D



Поздрав свима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Dragan Šošić

  • Više od prijatelja foruma
  • *******
  • Poruke: 2240
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #416 poslato: Decembar 14, 2013, 19:06:58 »
Zamolio bih kolege (koga to uopšte zanima), da urade sledeće:

Otvorite početnu stranicu sata Spos info http://www.spos.info/ i napravite PrintScreen (sliku naslovne stranice). Sliku sačuvajte.


Otvorite poglavlje PROPISI i preuzmite tekst statuta. Sačuvajte ga, tako da znate da je preuzet ovih dana.

Ako neko hoće da mi pomogne, neka uradi ovako i neka me obavesti na PP. Može se desiti da mi zatrebaju svedoci. Hvala unapred.




PS

Kako se radi o internetu, u nekom momentu može doći do „nevidljive i neočekivane“ promene. Možda će trebati i svedoci da je to tako kako je sada (i par godina unazad).

Po članu 24 statuta, SPOS objavljuje podatke na sledeći način:

VII ОСТВАРИВАЊЕ ЈАВНОСТИ У РАДУ САВЕЗА

Члан 24.

Рад савеза је јаван.

Ради остваривања јавности у раду, органи Савеза објављују овај Статут и друга општа акта, извештаје и друге податке, годишњи финансијски план и финансијски извештај, месечни финансијски извештај и одлуке о статусним променама у часопису „Пчелар“ и на интернет сајту Савеза, а по потреби обавештавају јавност о свом раду и путем штампаних и електронских медија, саопштењима за јавност, одржавањем конференција за штампу и слично.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Lazovic Zivojin

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 436
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #417 poslato: Decembar 14, 2013, 21:18:05 »
Nek se po nešto sačuva i na serveru...
 Statut je u današnjem "izdanju"
 Izvorno je u wordu i prevelik za kačenje ovde.
Zato ga postavljam u PDF.
Pozdrav....
« Poslednja izmena: Decembar 14, 2013, 21:58:14 od strane Global Moderator 2 »

Van mreže Vojo Brstina

  • Domaćin foruma
  • *******
  • Poruke: 4407
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #418 poslato: Decembar 15, 2013, 11:14:53 »
Е свашта сам на Форуму СПОСа прочитао и којечему се надао али се нисам надао да постоји неко ко ће рећи да мрзи Русе као што је то уредник Александар Лазовић:
 1. Изјава:
Одг: USAID
« Одговор #24 послато: 14-12-2013, 21:15:00 »ЦитатNekome je neprijatelj amerikanac, meni je neprijatelj rus, moj drugar mrzi kineze zbog toga što su mu zatvorili biznis svojim radnjama, znam neke što mrze nemce još od svetskih ratova...
Jel možemo da se složimo da nam je neko prijatelj? Možda indijci? Ili imamo razlog da i njih ne podnosimo?

2. Изјава:

Одг: USAID
« Одговор #26 послато: 14-12-2013, 21:44:53 »ЦитатMiroslave, potpisujem sve što si napisao, samo za Ruse!
Jedan mnogo mudar čovek iz mog kraja, starina, naterao je svoju decu da uče ruski u školi - da pokušaju da se spasu kad nas oni pregaze...


3.Изјава:

USAID
« Одговор #31 послато: 14-12-2013, 22:30:20 »ЦитатMeni usaid ne smeta uopšte. Svako ima svoju projekciju neprijatelja...
Ja sam pomenuo ruse, a koliko se sećam, oni su prvi napali Avganistan, kad već pominjemo. Ili nisam u pravu?


5. Изјава:

 Одг: USAID
« Одговор #37 послато: 14-12-2013, 23:37:51 »ЦитатЦитат: Tadić Savo  14-12-2013, 22:43:50
Цитат: Aleksandar Lazovic  14-12-2013, 22:30:20
Meni usaid ne smeta uopšte. Svako ima svoju projekciju neprijatelja...
Ja sam pomenuo ruse, a koliko se sećam, oni su prvi napali Avganistan, kad već pominjemo. Ili nisam u pravu?
nisi ,Aleksandar Makedonski  je bio prvi ,bar meni poznat ....imenjak tvoj 

Nemoj tako Savo, moj brat Aleksandar je oslobađao, a nije napadao. Isto kao što su i nas Rusi '44. godine oslobađali...
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::...


Изјава сличних размишљања још једног члана СПОСовог Форума:

1.  Изјава..
: USAID
« Одговор #29 послато: 14-12-2013, 22:00:05 »ЦитатRusi nam, definitivno, nisu prijatelji 

Питам се знаја ли господа коју штету чине оваквим иступима односима наших братских народа....

Свему сам се могао надати али овом никад ни у сну..

Сачувај нас Боже нас самих...

http://spos.info/forum/index.php?topic=23543.msg463358#msg463358



Хвала....
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2013, 11:48:44 od strane Vojo Brstina »
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Miroslav Jovanović

  • Prijatelj foruma
  • ******
  • Poruke: 699
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #419 poslato: Decembar 16, 2013, 18:27:47 »
Neoštaje ništa drugo nego da ti Vojo lepo spremiš po litar nozevojke za svakog od ovih (nekima i dva litra) i stvar u redu. Kad je dobar za pčele što nebi bio dobar i za ljude?
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić