Nas uvaženi predvac SPOSa pokojni Dr.Slavomir Popović iz Beograda je držao odlična predavanja na temu pčelinji proizvodi i njihova upotreba. U okviru te teme posebno mi je bilo interesantno dobijanje ,,MELBROSINA,, kao mešavine pčelinjih proizvoda perge, meda, voska i voštanih poklopčića. Prva faza u toj proizvodnji je dobijanje rama sa čistim voskom bez satne osnove. Uoči očekivane jače paše u medište se iznad matične rešetke dodaju prazni ramovi u koje će pčele izgraditi čisto devičansko saće i napuniti medom. Posle cedjenja meda imaćemo remove sa devičanskim saćem. Ram sa takvim saćem u vreme kad u prirodi ima dosta polena dodajemo u neposrednoj blizini legla ili ispod legla kako bi ga pčele punile cvetnim prahomali sprečitia maticu da ga ne zaleže.Ovo se mora izvesti matičnom rešetkom. Poznato je da pčele pune cvetnim prahom odnosno ovde pergom prazno saće ispod legla. Za to su najpogodniji Fararovi a zatim i RV i LR ramovi. Kada ramovi budu vecim delom napunjeni sa cvetnim prahom, premeštamo u medište kako bi ih pčele dopunile medom i zatvorile voštanim poklopčićima. Takvi ramovi sada u sebi imaju: Kvalitetan vosak, cvetni prah koji je sada perga, med, voštane poklopčiće. Isečamo remove i sve zajedno dva puta meljemo u mašinu za meso. Ako masa bude dosta suva dodamo jos malo tečnog meda. Takvu mešavinu pčelinjih proizvoda treba pakovati u male tegle i prodavati skupo ili koristiti u svojoj porodici. Njaskuplji ( najveće koristi za pčelara) je med koji je potrošen u svojoj porodici.