Mlin za šećer se provereno ( prepravio već dve, samo zamenio sito) može napraviti najlakše od krupare (prekrupač, mlin za kukuruz), samo treba postaviti regulator (ako ga već nema) da se dozira ulaz šećera ( da ne zagušuje mlin) i dobro sito ( otvori željene veličine), nikakve druge izmene nisu potrebne, najvažnije je da ulaz šećera ne bude veliki odnosno tačno onoliki koliki je izlaz samlevenog šećera, do čega se dolazi laganim eksperimentisanjem. Do grejanja i topljenja šećera dolazi ako se ostavi velik dotok krupnog šećera u prostor za mlevenje.Također je potrebno da se improvizorno spreči rasipanje prah šećera (prašenje) jer su elektromotori građeni da se ventilatorom hlade u toku rada te se usisavanje šećernog praha u motor mora sprečiti a da se ne spreči ulaz vazduha u motor. Ukoliko dođe do ulaza šećernog praha u motor pod dejstvom toplote motora može doći do topljenja šećera i nastajanje naslaga i kasnije otkaza motora...
Također je važno da se ne zaboravi da u koncentracija praha u vazduhu može dostići vrednosti eksplozivne smese ( malo preterujem, ali ne može da škodi...)
Samleveni šećer treba upotrebiti ODMAH jer se zbog vlage u vazduhu ponovo skameni.....
Usput, sa ljudima iz FASIL-a već ostvarena saradnja upravo na izradi sita za mlevenje šećera sa otvorima na situ 0,4 0,5 i 0,6 mm( može i manje po želji) i brzo su to i kvalitetno odradili a novi vlasnik mlina za šećer (bivše krupare,) je sretan i zadovoljan finoćom samlevenog šećera, tako da ih toplo preporučujem...
Trenutno nemam sliku kako su odradili sito ali ako nekog zanima, na perforirani prohromski lim (otvori 10x10mm) zalemljeno je žičano pleteno sito otvora željenih dimenzija, a slika kad naletim da slikam ako bude zahteva...
Cena sita iz fasila je bila par stotina dinara (tri sita sa poštarinom za brzu poštu manje od hiljadarke)