Košnice Voja

Košnice Voja => Rodna Voja => Temu započeo: Miodrag Alempijevic Mart 25, 2020, 15:14:43

Naslov: Predavanja i literatura
Poruka od: Miodrag Alempijevic Mart 25, 2020, 15:14:43
Zapocinjem ovu temu u nadi da cemo ovde postovati i deliti linkove sa predavanjima i literaturom . Najpre bih voleo da ako iko poseduje predavanja G-dina Voje Brstine  da to ovde i podeli ( naravno uz dopustenje G-dina Brstine).
Naslov: Odg: Predavanja i literatura
Poruka od: dusan lazic Mart 25, 2020, 16:26:40
Ostala mi samo lepa sećanja (i par fotografija)...
Naslov: Odg: Predavanja i literatura
Poruka od: Miodrag Alempijevic Mart 25, 2020, 18:11:47
Lepo. Mislim da bi bilo od velike koristi za sve nas koji nismo imali prilike da budemo na predavanjima i imali tu cast da se upoznamo sa G-dinom Brstinom ,da se postavi video predavanje ( opet uz saglasnost G-dina Voje) ,jer smatram da bi bila jako dragocena dopuna ovog foruma. Evo ovim putem molim G-dina Voju ako ima on ili neko drugi snimak Vojinih predavanja da dozvoli da se postavi na ovom forumu. Na internetu osim par snimaka nisam mogao da pronadjem ni jedno Vojino predavanje. Prvenstveno mislim na RV. Bilo bi od izuzetnog znacaja sa sve koji pcelare sa RV a koji nisu bili u stanju da prisustvuju predavanju da to mogu ovde da ucine. Zahvaljujem se unapred svima koji budu ucestvovali u prosirenju ove teme. 
Naslov: Odg: Predavanja i literatura
Poruka od: Zoran Vučković Mart 25, 2020, 18:20:30
Na forumu već postoje linkovi sa predavanja Voje Brstine u Novom Bečeju ali s obzirom da ih nisam pronašao u roku od par minuta postavljam ih ponovo:
Naslov: Odg: Predavanja i literatura
Poruka od: Brkic Sasa Mart 25, 2020, 20:27:40
Bravo, ovakva tema je baš nedostajala nadam se da će i domaćin dati svoj doprinos u njoj. Da malo u ovim zlim vremenima okrenemo misli na drugu stranu. Pozdrav svima...
Naslov: Odg: Predavanja i literatura
Poruka od: Vojo Brstina Mart 25, 2020, 21:08:11
Zapocinjem ovu temu u nadi da cemo ovde postovati i deliti linkove sa predavanjima i literaturom . Najpre bih voleo da ako iko poseduje predavanja G-dina Voje Brstine  da to ovde i podeli ( naravno uz dopustenje G-dina Brstine).

Миодраже пријатељу,
Драго ми је што сте покренули ову тему.
У многим удружењима моја предавања су снимана.
Углавном  сам дозвољавао снимања за чланове удружења тамо где бих одржавао предавања.

Ево Дуле ме подсети на једно дивно предавање које сам одржао у Батајници прошле године.
То је једно од мојих најбољих предавања које сам одржао сасвим опуштено и са великим задовољством.
Такође и пре 7-8 година одржао сам одлично предавање у Ваљеву, једно одлично предавање у Јагодини, изванредно предавање у Краљеву пре три четири године као и у Београду.
Добро предавање сам одржао и у Малом Зворнику, Пожаревцу, Панчеву, Ковачици, два у Зрењанину, три у Бачкој Тополи, три у Кикинди, два у Бечеју, два у Новом Бечеју, једно у Новом Саду, Лазареву, Шапцу, Елемиру, Бачкој Паланци, Беочину, Бајмоку, Темерину, Батајници и једно у Бару.
Надам се да нисам ништа заборавио.
То је колико сам избројао преко тридесет предавања.
Ипак то је толико мало да ме срамота. Толико мало Родна Воја не заслужује.
Сутра ће бити пуних 19 година од како сам је представио јавности и од како сам у просторије Савеза пчеларских организација Србије донео пријаву патента, пријаву ауторског дела и први текст са сликама пчела у тим кошницама као и нацрте како би се пчелари упознали са новим решењима у нашем пчеларству.
Текст који сам донео и многи други касније послати никада нису објављени.

Поздрав драгим пријатељима...
Naslov: Odg: Predavanja i literatura
Poruka od: Miodrag Alempijevic Mart 25, 2020, 21:42:01
Zahvaljujem na postavljenim video klipovima sa zadovoljstvom cu ih pogledati. G-dine Vojo , u najvecem broju slucaja kada su resenja znatno ispred svog vremena , nisu shvacena ni prihvacena, a Vasa resenja to svakako jesu. Vreme ce pokazati i dokazati vrednost Vaseg doprinosa savremenom pcelarstvu , a sto se mene tice sa izrazitim zadovoljstvom cu pogledati sve vase klipove i predavanja koja bi mogla biti objedinjena u ovoj temi i time upotpunjen forum i obogacen sadrzaj. Veliki pozdrav iz snezne Sumadije.