Autor Tema: Багрем 2024. године  (Pročitano 6936 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nebojša Pešić

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kačarevo
Odg: Багрем 2024. године
« Odgovor #30 poslato: April 17, 2024, 11:41:00 »
        Слажем се са Горановим плановима.
Иначе април је месец са нај интензивнијим радовима на пчелињаку и највећим очекивањима.

Van mreže Misko Savic

• Stari član foruma
  • Uvek pomogni drugima:! Tako ces pomoci sebi.
  • Lokacija pčelinjaka: Zupče - 567 m, Zubin Potok.
« Odgovor #31 poslato: April 17, 2024, 11:42:26 »
Upravo tako kolega Gorane, i ja sam misljenja da ko god je u mogucnosti treba da predupredi moguce pojave i iskoristi ono sto moze za formiranje novih rojeva, za sebe ili za prodaju.Ko ne, eventualno neka prihrana do poboljsanja vremena i oduzimanje po kojeg rama legla da nebi doslo do rojenja. U svakom slucaju treba uzeti sve u opticaj pa videti sta je najbolje, najgore je da drustva ostanu bez hrane i da se izroje same bez kontrole i rojevi odu.

Van mreže Dušan Tanaskovic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Ljubovija
« Odgovor #32 poslato: April 17, 2024, 12:27:14 »
U nedelju ranom zorom sam pčele prebacio iz srema u Ljuboviju. Ovde je repica završila, tamo bagrem počeo. Nemam vagu ali sam dobio dojavu da su pcele išle na bagrem do sinoć. Nisam ništa proširivao, niti prevesavao, niti išta meda izvadio. Najavljivali su zahlađenje i nisam hteo da razbijam zajednice a bagremu se ne nadam previše. Nadam se da će najjače da se zaroje uskoro i od njih pravim rojeve koje ću pojačati leglom iz ostalih.

Van mreže Dušan Tanaskovic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Ljubovija
« Odgovor #33 poslato: April 17, 2024, 12:45:16 »
Zaboravih da dodam, prva vedra noć posle ovog zahlađenje i eto velike šanse za mraz. Tako da i gde nije otvorio ili je teke počeo, verovatno ode sve. Nadam se da neće biti tako, ne samo zbog pcela nego i voća i baste...

Van mreže Milan D. Saric

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Добраче - 700мнв (између Голије и Златибора)
« Odgovor #34 poslato: Maj 03, 2024, 16:14:23 »
Код мене отворио око 2/3 , али џаба кад је јуче пала киша количински као за претходна два месеца. Доста цвета је опало, али пчеле су радиле јако и малопре на свега 11° неколико сати између нових падавина...