Ako izuzmemo da sam početkom meseca pogledao par zajednica jer su mi bile sumnjive, juče sam to završio. Pošto su mi na 8 ramova, obično pomeranjem prvog sam već nailazio na leglo, tako da više nisam kopao sa te strane. Onda sam isto ponovio sa desne strane. Dodao sam lepe radilicke ramove tako da imaju po 10 ramova. Legla ima od 3 do 5 rama, meda 4 do 6 kg. Početkom meseca sam našao jednu trutusu. A našao sam jednu koja pored radilickog ima i malo trutovskog legla. Prva je istresena a drugu ću da pratim. Jednu samo nisam pregledao jer je bila bas ljuta. Na letu deluje sve normalno. S obzirom da ima puno napada tudjica, sačekaću još koji dan da krene dzanarika koja je počela da otvara pre neki dan, pa ću je tada pogledati. Na 3 zajednice na kojima sam držao eksperimentalno poklopnu dasku sa plutom i stiroporom sam umesto te poklopne daske stavio foliju. Svedene sve na 1 nastavak, lr je u pitanju. Elem, uradio ono što sam planirao, utvrdio prisustvo normalnog legla, video da ima zaliha za još neki period, dodao ramove, i to je to. Ostala je ta jedna, nju ću pogledati kada bude dzanarika krenula da medi. Krenula je kajsija da cveta, dzanarika. Već su procvetali mrtva kopriva, maslačak, dren, ima još po malo leske od kasnijih sorti. Očekujem zahlađenje posle 10.03. I nadam se da osim krušaka (koje su blizu) neće procvetati visnje i trešnje pre zahlađenja, pa očekujem sledeći pregled krajem marta. Iznad satonoša je providna folija pa ću kroz nju povremeno bacati pogled.