Kolega Jovane a šta misliš zašto sam tražio malo detaljnije napisati o mravljoj. Ja sam je probao koristiti pre oko 6 ili 7 godina i kada sam video koliko je opasna , odustao sam. Mravlju k koristim samo za zaštitu saća od moljca a ujedno vrši se i dezinfekcija ramova i saća. Kada sam probao uništavanje varoe mravljom, radio sam sa isparivačima koje sam pravio sam. Uzeo sam dva plastična poklopca, koja služe za tegle za med od 1 kg, izbušio na jedan 7 rupa od 8mm, isekao od truleks krpe okrugle komade koji pašu u poklopac, sastavio dva poklopca, jedan ceo i jedan izbušen(poklopci su bili jedan sa krupnijim a jedan sa sitnijim navojem), unutra sam stavio ako se dobro sećam 5 ili 6 slojeva truleks krpe i gotov isparivač, skoro isti kao na sajmovima što sam video ali mnogo jeftiniji. Takve isparivače stavio sam na satonoše sa rupama na gore i sa špricem za injekcije dozirao mravlju 96% ali se ne sećam količine, treći dan isparivače okretao sam rupama na dole a posle četiri dana rupe gore i opet mravlja idalje id postupak isto čini mi se pet puta, ako se dobro sećam. Primetio sam da pčele izbegavaju prostor ispod isparivača a kasnije lepe propolis na rupe. Zbog komplikovanog postupka i zbog opasne kiseline, nisam je više koristio a kasnije sam saznao da uništava leglo i može da ošteti maticu. Nisam protiv korišćenja raznih kiselina ali ako se Brstivar pokaže dobar, zašto rizikovati sa kiselinom.