Pozdrav kolega Miloše,nije......jovvu kod nas zovu jaovina,meka je za obradu,kažu da može da prodje i za košnice,ali da bude dobro suva,nikako sirova,samo iskustvo veterana kod nas u smislu trajnosti,kvaliteta i td daju čamovini,pa zatim crvenoj vrbi i kanadskoj topoli.Lipa samo za ramove !!! Slabost kod čamovine je ako nije dobro suva,da u temperaturnim kolebanjima,vlaga ,zima- sunce,hoće da krene da puca po dužini,što joj smanjuje radni vek,ali čak i takvi nastavci sa ponekom podužnom pukotinom,mogu da služe još godinama,za razliku od obične topole i to sirove,koja je već treće sezone kod mene u testu od nove,morala da se amortizuje,koliko se iskrivila i na gornjem delu i pri dnu,ili je dolazilo i do razilaženja stranice...testirao sam sa kupovinom nešto tih jeftinih LR nastavaka u brzini pre nekoliko godina zbog hitnog razrojavanja i takav test više neću ponoviti...s druge strane imam par nastavaka od čamovine kojima su se javile te podužne pukotine još pre 5,6 godina,pa još drže bez problema i nema govora o izlasku pčela kroz te tanke pukotine i na stacionaru verujem da će držati bar još 5 godina minimum....