Gledao sam ovu "Boja meda".(dali sam uspeo da postavim?) To me je ponukalo...
Đorđe Mrkšić je inače uzoran pčelar ali ovde se ne bih složio sa njim...
Zato sam te prozvao
da malo demistifikujemo...
p.s.
Ako te ne mrzi...: Kako si rešavao bradu prilikom selidbe?
Душане о томе ћу написати у теми о техници пчеларења зато што се овде ипак више бавимо праћењем сунцокрета 2023.
Поступак је обично четкање али ...са „примесама“...што значи да постоји неки ритам и распоред радова а не само махање четком.
ПС
Izvini Soso ali ovo za tem 25 i mnogo medenja necu poverovati.Narocito za jutarnju tem u julu od 11 C .
Јако ме „ражалостило“

што Синиша не верује у моју „мемоарску архивску грађу“

али мислим да ипак непристојно потцењује да сам данима био на пчелињаку (а то ипак остаје упечатљиво) и сваки дан роварио по кошницама да нађем легло јер сам сваки дан пресађивао за вађење млеча па сам тако могао да видим колики је унос јер сам једва успевао да нађем младо легло повољне старости.
Такође је непристојно потцењивати некога ко ипак води белешке и углавном има добро памћење.
Додао би нешто што ће још више да га „податресе“

а то је да сам за вредност температуре чуо са радија и то у пролазу а водитељка је рекла: само 9 ⁰С. Да ли је њој неко рекао температуру при тлу или је она сама навела баш тај податак, не знам, нисам чуо. Оно што сам написао 11 ⁰С је моја процена.
На слици је пример температуре од 11,7 ⁰С у Новом Саду у јулу 1998, али је Српски Итебеј мало источније и у равници...па када освежи то се баш осети (ипак се ту осећа степска клима). Надам се да Синиша није толико закерало па да се закачи за оних 0,7 више од онога што сам ја навео

(кажем, као своју процену јер ми је податак са радија био невероватан а нисам ја мерио...ал' да је било 'ладно, било је).