Prije svega da kolegama pčelarima, svim pčelarima na Forumu Košnice Voja i onima koji pčelare sa RV i EV košnicama poželim sretne predstojeće blagdane i sretnu novu 2011 godinu sa mnogo uspjeha u radu i zdravlju kako ličnom tako i porodičnom i mnogo sreće u ovoj pčelarskoj godini i da bude medno.
Zovem se Hamza Smajić i živim u Tuzli gdje i pčelarim sa zazimljene 34 košnice, tipa LR 15 košnica, Farar tek jedna od ove godine, RV 16 košnica i EV dvije košnice. Moja supruga je iz Semberije tako da sa pčelama idem na ispašu bagrema i bagremca a ponekad ostavim nešto košnica i na livadi u mjestima Janja ili Trnova.
Mnogo toga o ovim nama zajedničkim poslovima pčelarenja sam između ostalog naučio i iz Foruma SPOS-a družeći se sa pčelarima najviše iz sjene, kao gost, tako da bi mogao i ja neka svoja iskustva da promijenim sa vama, možda nešto i da prenesem i tako doprinesem ukupnom stanju pčelarstva.
Zahvaljujem se administratorima i moderatorima što me primiše u ovo društvo i pozdravljam ih.
Poseban pozdrav za gospodina Voju Brstinu, pronalazača i velikog majstora ovog zanata.
Za početak toliko i nadam se iskrenoj i dobronamjernoj izmjeni iskustava.
Pozdrav!