Ostale teme na forumu > Ostale teme u pčelarstvu

Najnovije vesti

(1/3) > >>

Radovic Dragan:

Radovic Dragan:
Naucnici kazu da varoa siri smrtonosan virus za pcele, i da je to uzrok masovnog izumiranja pcela

stevanovic sveto:
Da varoa širi kojekakve viruse slušam na predavanjima desetak zadnjih godina. Ako je tako onda je problem veoma lako rešiti. Rešimo problem varoe, što i nije više neko posebno umeće, i problemi sa virusima su rešeni. Moje je mišljenje da se pčela srela sa virusima i pre nego što smo mi postojali kao vrsta. Pčela se u prošlosti znala boriti protiv njih i bez uplitanja čoveka. Zadnjih godina su virusi možda uzrok propadanja pčelinjih zajednica ali samo zahvaljujući čoveku i njegovoj alavosti. Pozdrav.

Radovic Dragan:
I ja se slazem sa Vama.  Nije mi bas logicno da su pcelari toliko bili neodgovorni i da su dozvolili da se varoa toliko razmnozi u  njihovim pcelinjacima i da dodje do ovolikog izumiranja pcela u svetu. Samo prenosim vesti.

stevanovic sveto:
U tome i jeste stvar. Pčelari su bili mnogo neodgovorni. Kolega Dragane, samo ti prenosi vesti, to je dobro. Pozdrav.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju