Košnice Voja > Rodna Eko Voja

РЕВ за воћаре

(1/2) > >>

Рајко Борић:
Рецимо да неко са великим воћњаком пожели да се обезбеди за опрашивање и да украси окућницу па купи неколико друштава. Већину меда би оставио пчелама. Кошнице би дирао што мање. За ројеве и прехрану нема ни знања ни времена, за лечења и евентуално врцање планира да плати неком пчелару.
Питање 1: кад најраније и по којој температури може да транспортује купљене кошниице?
Питање 2: како да намести наставке у марту - априлу - мају...?
Укратко, да ли је РЕВ кошница погодна за пчеларење ниског интензитета?

Рајко Борић:
Ово си изгледа била тешка питања. Да питам нешта лакше?

momamilosevic:
Rajko nisu to teška pitanja,REV varijanta je nešto novo-komponovano tj mešavina RV i EV,i svi koji pčelarimo sa ovom košnicama a i ja mogu da ti dam odgovor samo za RV I EV.

   1.Čim pčele počnu intezivnije da opšte sa prirodom mart-april možeš ih transportovati.Uveče ih prodavac zatvori i oko 10,11 sati pre podne po lepom i toplom vremenu ih odneseš.
   2.Sve zavisi kupac šta kupuje.Komplet društvo ili paketni roj.
 
RV I EV odgovaraju za pčelarenje niskog inteziteta.

Vojko Aleksic:
Kolega Momo, zašto da se košnice transportuju oko 10 i 11 časova pre podne, a predhodno veče da se pozatvaraju?

Zar to nije prevelik stres za pčele?

momamilosevic:
Vojko pretpostavka je da će pčele kupiti krajem marta ili aprila.Znači noći su još osetno hladnije, leglo je već dosta razvijeno,znači da je klube neminovno, dok jutarnje temperature ne porastu na 15*C.Sam znaš ako bi ih transportovao ranije da bi došlo do srozavanja klubeta,
zato sam i napisao da se transportuju kasnije i onako će se sve nabiti u zbeg ako ga ima.Uveče ih zatvoriš kad se sve vrate sa paše,ujutru nemaš problema sa ubadanjima i tome sl.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju