Savez Pčelarskih Organizacija Srbije > Aktivnosti Spos-a

SPOS-STANIMIROVIĆ-BAYER

<< < (2/3) > >>

Vladan Nešić:
I odgovor Spos-a    http://spos.info/novost.php?id=3363#.Ux4fY-7zFMM.facebook

Dragan Šošić:
Vlado, možda si pogrešio, ali ne vidim kakve veze imaju ove tvoje poruke sa temom.


A vesti na linkovima su zanimljive. Prvo što je zanimljivo je: kome je trebalo da ovakve vesti vide svetlo dana u vreme Šestog državnog sajma pčelara.

Ako je neko hteo da “napakosti” RŽ, izabrao je pogrešan način, jer može napakostiti pčelarima.

Druga stvar je “odgovor” u kojem se zaboravlja “bukački” saopštena vest umesto da se sve uradi po pravilu i u tišini i saopšte rezultati. A pravilo je i da se utvrdi, postoji li zloupotreba od strana pčelara ili su antibiotik “pokupili” sa nekog voćnjaka. Ne sećam se da je bilo vesti šta je urađeno po ovom pitanju, osim što je vest na Spos info korisna u zamisli RŽ i ekipe da krenu sa nekakvim “pp” (“privatnim preduzećem”) u propagandu koja nema mere i posredno kaže kupcima da im se godinama prodaje med koji nije dobar. Šta se drugo može zaključiti na osnovu tvrdnji u medijima da će samo med koji će “valjati pp” biti med. Ostalo je verovatno smeće.

Ne treba zaboraviti propagandu RŽ, koji je tvrdio da je cena “krucijalna” po pitanju neispravnosti meda - vidi sliku. Kada neko ima takvo mišljenje, možemo samo pretpostaviti šta će ispregovarati sa EU (poslednja vest – RŽ će nam biti pregovarač u državnoj delegaciji), kada nam je već puno toga tako ispregovarao, da se čoveku (pčelaru) zgadi.


Ako nema jasne vesti u javnosti, kakva je bila na sajtu Spos info, normalno je da će kupci sumnjati i normalno je da će pčelari imati problema da se svakodnevno pravdaju. Vest ima prekoran naslov: OPET STREPTOMICIN” DOKLE??? Tipično za RŽ, da zamulja stvari i ne dovrši u interesu pčelara i javnosti.

Izgleda da je za RŽ najvažnije da “pp” šljaka i da su se “ugradili” sa platama iz sredstava članarine (imovine saveza, koja se po zakonu ne sme raspodeljivati...itd itd - što znači da ne može imati platu za rad u savezu) i iz projekta Reka meda.

Vladan Nešić:
Dragance,cisto malo da prokomentarisemo :)

Dragan Šošić:
A...dobro... Uspeo si: „isforsirao“ si moju „antirežimsku“ poruku.  :D :D :D

Ja sam saopštio svoje mišljenje o "eliti" ovde.  :D :D :D


PS

Čast izuzecima, naravno.

Todorović Dragan:
                                                                                 СПОС и BAYER

      Можда би наслову ове теме ваљало додати Спасић и BAYER. Властимир Спасић председник је РАПОЈС-а (Регионалне
 асоцијације пчеларских организација југоисточне Србије) и човек од највећег поверења Р. Живадиновића.
      Дакле, поменути Спасић, односно РАПОЈС доделио је Сребрну плакету компанији BAYER за допринос пчеларству!!! BAYER-ова заслуга састоји се у томе што је спонзорисао неколико предавања на југоистоку земље. Можда је највећа иронија што се та предавања тичу изимљавања пчелињих друштава. Било би врло занимљиво видети како би овакава предавања под спонзорством BAYER-а била прихваћена на северу наше земље, у Војводини. Ваља рећи да се све одигравалао уз присуство и сагласност врха СПОС-а.
      Да ли Р. Живадиновић „врли“ борац против ГМО не зна да се BAYER бави и генетским модификовањем организама? Или ову борбу води само декларативно?
      Да ли Р. Живадиновићу и В. Спасићу  нису познате и друге „заслуге“ BAYER-а за српско пчеларство и пчеларство уопште?!
      Да ли је ово само још један од доказа да СПОС под управљачком палицом Р. Ж. више не ради за интереса пчелара?
      А за чије ради?!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju