Pčelinji proizvodi > Vosak i satne osnove

PČELARSTVO Gajić Šabac otkup i prerada voska

(1/1)

Dragan Šošić:
Konkurencija je uvek pogodnost za pčelare. Kolega Predrag Gajić i njegov sin Marko Gajić i z Šapca su započeli preradu i otkup voska.

Linija za izradu satnih osnova je RIETSCHE, širine valjaka 800 mm. Po mojim saznanjima to je mašina sa najširim valjcima u Srbiji. Ovo je prednost zbog brzine i količine prerađenog voska. Navodim primer da 300 kg voska može da se preradi od 7:00 do 15:00, istog dana, kada su osnove zapakovane i spremne za preuzimanje.

Moj sin Vujadin je nosio vosak na preradu, ja nisam lično video pogon za preradu voska, ali sam video satne osnove koje su odlično izrađene.PČELARSTVO GAJIĆ Vojvode Mišića 3, Mišar Šabac

Predrag Gajić               Marko Gajić
(064) 258 88 58             (064) 3 9999 60

Po kazivanju mog sina, kolega Predrag Gajić je ljubazan i predusretljiv domaćin i saradnja sa njim je pravo zadovoljstvo.

[ Neispravan YouTube link ]

radoslav janković:
Dobar stroj,koja je cijena so i kako ide izrada sa voskom koji mi donesemo

Dragan Šošić:Drugi snimak sa izradom LR satnih osnova i pojedinim detaljima uređaja. Nama je vosak urađen za nekoliko sati. Kolega Gajić je objasnio mom sinu, da „taloženje“ i predugog čekanje da se izlivaju osnove može biti i „sistem“ mešanja sa parafinom, da bi se „smesa“ sjedinola dobro.

Jedan kolega, koji radi u istoj firmi u kojoj i ja radim i koji je nabavio ručnu presu za izlivanje osnova je postavio „opravdano“ pitanje: šta se dešava sa sterilizacijom voska. Ako ja pristajem da se satne osnove od mog voska liju odmah, ne vidim problem. Kada čovek ima stalnu sumnju da su mu društva „bolesna“ mora da menja tehniku pčelarenja.

Način i mogućnost sterilizacije će objasniti vlasnik. Naravno da se vrši, ali ne mora u nekom predugom roku.--- Citat: radoslav janković  Mart 25, 2014, 09:11:39 ---Dobar stroj,koja je cijena so i kako ide izrada sa voskom koji mi donesemo

--- Kraj citata ---

Ne znam koja je cena satnih osnova i prodaje li kolega Gajić osnove. Sa ovim poslom je nedavno počeo (ako ne grešim) i treba vremena da se otkupi dovoljna količina dobrog voska. Ovo je pitanje za kolegu Gajića i u tekstu ispod snimka su telefoni Predraga i njegovog sina Marka (inače, ja ne poznajem te ljude i ne mogu dati puno podataka). Cena je 70 din za preradu i odbija se 4% na nečistoću u vosku, koliko se sećam.

Gore sam napisao da je nama vosak prerađen za nekoliko sati u osnove. Sve mogućnosti su stvar dogovora sa kolegom Gajićem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju