Pčelinji proizvodi > Pčelinji otrov

Reakcija na pcelinji otrov posle uboda

(1/5) > >>

Rade Velanac:
Kakva su vasa iskustva i sta raditi?
Meni posle ujeda nista malo boli ali sutradan imam otoka ne mnogo ali nesnosan svrab koji ubi ima li resenje za to ili nesto sta uraditi pomaze mi samo hladna obloga al bukvalno ceo dan svrbi?

slavica petrovic:
Evo moje iskustvo pcele imam tek nekih  20 dana izvrsila tri pregleda za to vreme prvi put ujed i bolelo i dosta oteklo jedno tri dana dok otok nije spao, posle svrbelo dan dva i gotovo. Drugi put nesto blazi otok i krace trajalo treci put nije cak ni oteklo samo malo na pritisak zaboli i podseti me da me je tu bocnula pcela to uglavnom bude prst na ruci posto vrsim pregled bez rukavica. Ako sam pomogla bice mi drago.

Milos Obradovic:
Posle 1 godine iskustva tj ovo mi je druga godina kako pcelarim moje iskustvo sa ujedima je solidno tj.

prve godine pri svakom pregledu zaradim po dva tri uboda a reakcija na njih je bila otok bol a posle dva tri dana svrab i samo svrab

ove godine situacija je totalno drugacija zaradim po neki ubod po prstima ali otoka nema bol kratko traje par sekundi a svraba vise u opste nema (sto se tice bola  sve zavisi gde je zadobijem ubod u predelu gleve tj nos, usna, usi tu najvise boli ja sam pre par dana zadobio ubod u uvo i 2 sata me je bolelo i to bas bolelo )

tako da se iskreno nadam sledece godine necu ni premicivati ubode tj necu obracati paznju

Rade Velanac:
Znaci ipak je svrab neizbezan ali se moze desiti da i organizam posle vise uboda kroz par godina stekne imunitet da se svrab elminise?
Ja sam cak ubod zadobio bas u sam zglob noge bolelo me je nenormalno i sam ubod je bio toliko jak da sam mislio da me je zmija ujela,prosle god 8 me za ruku ubolo nisam takav bol osetio...E sad probao sam i tad namazao mesto andolom kazu eliminise otrov ali bukvalno za svrab mi samo hladna obloga pomaze i bukvalno ceo drugi dan traje .Nije da se zalim al reko da vidim i druga iskustva hvala svima na ucescu u temi :)

Boris Salaj:
Bol se teško eliminiše, otok takođe, ali za svrab (odnosno protiv njega) koristim sinopen mast, malo i bol ublaži...Imunitet ili desenzibilacija se stiče vremenom i brojem uboda, ali ja ipak više volim da se dobro zaštitim....najviše uboda zaradim kad dođem samo da ih gledam pa ne skinem naočare za sunce ili razgovaram mobilnim ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani,ako hoćete da vidite sve teme morate se registrovati na forum Košnice Voja. Da bi se registrovali kliknite ovde...
Idi na punu verziju